روسیه دور زدن تحریم را از ایران یاد گرفته است
آستان بهارستان ؛ از آنجایی که سالها است ایران تحت تحریمهای شدید نفتی آمریکا و غرب قرار دارد و مجبوریم برای دور زدن تحریمها از مسیرهای جایگزین استفاده کنیم و گاها نفت را با تخفیفهایی بالایی به خریداران نفتی خود بفروشیم، این نگرانی وجود دارد که چین به عنوان مهمترین خریدار نفتی ایران در شرایط تحریمی جدید خواستار تخفیفهای بیشتری باشد.
از این رو با فریدون عباسی، عضو کمیسیون انرژی مجلس یازدهم گفتوگویی داشتیم. عباسی این موضوع را تا حدی رد کرد و گفت تحریمهای جدید نفتی تبلیغاتی است و دیگر اثری ندارد.
فریدون عباسی، عضو کمیسیون انرژی مجلس، در پاسخ به این سوال که آیا تحریم جدید نفتی کشورمان توسط آمریکا بعد از حمله نظامی به اسرائیل میتواند آینده فروش نفت ایران به چین را تحت تاثیر قرار دهد؟ به «انرژیپرس» گفت: تحریمهای نفتی جدید علیه ایران تنها تبلیغاتی است و هیچ تحریم جدیدی وجود ندارد و آمریکا هرچقدر که توانسته تا کنون ما را تحریم کرده و دیگر هیچ جای تحریمی برای اقدام جدید وجود ندارد.
او ادامه داد: علاوه بر آن چین کشور پرجمعیت و در حال توسعهای است که در زمینه اقتصادی دنبال توسعه بیشتری است و برای رسیدن به این نقطه نیازمند انرژی است و به گاز و نفت نیاز دارد. پس به ما وابسته است و از آنجایی که بحث رقابت در بازار مطرح است، اینکه انرژی را از کجا و به چه قیمتی خریداری کند، برایش مهم است.
عباسی تاکید کرد: چین دنبال این است که حاملهای انرژی را با قیمت ارزان خریداری کند پس برای تامین نیاز خود به سراغ کشورهایی می رود که تحریم هستند چرا که از این کشورها میتواند سوخت و انرژی مورد نیاز خود را با قیمت پایینتری خریداری کند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه بیان کرد: چه کسی میگوید بقیه کشورهای عضو اوپک که تحریم نیستند نفت را با همان قیمت اپک میفروشند؟ خیر. آنها بعضا نفتشان را زیر قیمت ما میفروشند چرا که میخواهند بیش از سهمیه اوپک نفت بفروشند.
نماینده مردم کازرون در دور یازدهم مجلس گفت: بنابراین در بازار نفت رقابت وجود دارد و ما باید چیزی دستمان باشد که بتوانیم با یک بازار بزرگ مثل چین معامله کنیم. البته چین هم در بسیاری از حوزهها به ما وابستگی دارد.
عباسی در پاسخ به این سوال که گفته میشود در شرایط تحریمی، چین به عنوان بزرگترین خریدار نفتی ایران از ما تخفیفهای زیادی دریافت میکند و این نگرانی وجود دارد که با تحریمهای جدید خواستار تخفیفهای بیشتری شود، اظهار کرد: تخفیفهای زیاد نفتی به چین را رد میکنم. چرا که تخفیف ما در شرایط رقابتی بازار در حد سنت است و حتی به دلار هم نمیرسد. آیا تخفیف چند سنت زیاد است؟ هرچند در میلیون بشکه رقم زیادی است؛ اما نباید فراموش کنیم در حال حاضر نفت ما زیر رصد ماهوارهها و جاسوسهای خارجی به چین صادر میشود که یک اتفاق خوب است.
او در ادامه گفت: ما کارمان را انجام میدهیم و چین هم به نفت و گاز ما نیاز دارد؛ اما اینطور نیست که چین فقط روی یک کشور حساب کند. چین در معاملاتش با کشورها تنوع دارد و همه صادرکنندگان نفتی را نگه میدارد چون مصرف و نیازش بالا است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با تاکید بر اینکه تحریمهای جدید تاثیر خاصی بر آینده فروش نفت ایران با چین ندارد، گفت: تحریمها تاثیر خاصی ندارند و حتی به طور کلی شکسته شدهاند. حتی کشورهای دیگر از جمله روسیه هم از ما یاد گرفتهاند که چطور تحریمها را دور بزنند. ما کشوری هستیم که تجربه تحریم داریم و سالهای طولانی این کار را انجام دادهایم و الگوی مناسبی برای دور زدن تحریم برای آنها هستیم.
منبع: انرژی پرس