به مناسبت روز قلم: هنرمندی که با قلم و صدا به جهاد تبیین میپردازد

هانیه ناظری
آستان بهارستان؛ هنر دارای جایگاه والایی است که تأثیر گذاری زیادی در روح و جان مخاطب دارد، این عنصر فرهنگی وقتی در خدمت ارزش ها قرار بگیرد در شکل گیری هویت اجتماعی و تعلق افراد یک جامعه نقش مهمی را ایفا کرده است.
چه خوب است که این هنر ارزشمند ابزاری در جهت انعکاس راه و مسلک شهدا و بزرگان قرار بگیرد و راه نشان دهد، زیرا موسیقی دارای قدرت است، میتواند روح و روان مخاطب را جلا دهد و چنان در جانش نفوذ کند که اعمال ارادی اش را هم دستخوش تغییر کند، هم میتواند با انتقال مفاهیم ارزشمند و عمیق در جامعه اثر گذار باشد و افراد را مجذوب خود کند.
بیستم فروردین ماه، سالروز شهادت سید شهیدان اهل قلم، شهید سید مرتضی آوینی به دستور مقام معظم رهبری به نام روز “هنر انقلاب اسلامی” نام گذاری شده است.
به همین مناسبت گفت وگویی با شاعر و خواننده انقلابی و ولایی، دکتر حسن محمودزاده صاحب اثر سه آلبوم ۲۰ جلد کتاب اشعار آئینی با موضوع شهادت به نام های قاصدک شهادت و مدافع حرم و فریاد باران همچنین بیش از ۸۰ اثر فاخر آهنگ های انقلابی و حماسی داشته است؛ در ادامه مشروح این گفت وگو تقدیم حضورتان میشود.
* با توجه به اینکه در سالروز شهادت شهید ِآوینی و روز هنر انقلاب اسلامی قرار داریم؛ بفرمایید هنر انقلابی چیست و هنرمند انقلابی کیست؟
هنرمند انقلابی، متعهد به آرمان های انقلاب اسلامی و ارزش های والای انسانی است در واقع هنرمند انقلابی زبان گویای حق و حقیقت است، چنین هنرمندی با رسالتی که دارد امروز چهره سیاه و منفور صهیونیست را هنرمندانه به نمایش در می آورد و روایت دفاع از مظلوم و مقابله با ظالم میکند، هنر هر کس محصول تفکر و شخصیت درون اوست که ان شاءالله ما هم بتوانیم در مسیر انقلاب و آرمان های انقلاب اسلامی هنرمندانه قلم بزنیم و نفس بزنیم و تأثیر گذار باشد بین آحاد جامعه.
*در قبال مردم مظلوم غزه و جبهه مقاومت هم آیا شما اثری کار کرده اید؟
بله؛ افتخار داشتیم چندین اثر با این موضوع تولید کنیم که الحمدالله بازخورد خوبی در فضای مجازی و رسانه ملی داشته است.
*به نظر شما جایگاه موسیقی در هنر انقلابی کجاست؟ اثر موسیقی در جامعه به چه نحوی است؟
در موضوع جایگاه موسیقی و تأثیر آن در جامعه من بسنده میکنم به فرمایش مقام معظم رهبری که از کلام گهر بار ایشان ما تأسی میگیریم که فرمودند؛ سرود انقلابی مثل هوای تازه، مثل هوای بهاری، نفوذ میکند در روح و جان مردم
آوای خوش آسمان ها و زمین همه درون مایه موسیقی دارد و زمانی به ارزش والای خود می رسد که در مسیر عبودیت و تجلی ذات قرار گیرد.. آنوقت حتی صدای گنجشک ها هم زیباست.
*رسالت هنر انقلاب اسلامی چیست؟
امروز رسالت هنر انقلاب اسلامی، دفاع از مظلوم و مقابله و نبرد با ظالمین و مستکبرین عالم است، امروز کربلای دنیا، کربلای غزه است، همچنان که کاخ سفید همان کاخ یزید زمان است که ان شاءالله بزودی زود سرنگون گردد.
*استقبال مردم از هنرمندان انقلابی و آثار آنان چگونه است؟
الحمدالله شعر و موسیقی در روح و جان مردم ایران زمین ارتباط مستقیم دارد و مردم هم شاعرانه زیستن را ترجیح میدهند و استقبال مردم از هنرمندان انقلابی و آثارشان هم فوق العاده زیباست و امیدوارم که هنرمندان انقلابی با کیفیت لازم آثار خود را در مسیر جهاد تبئین برای مردم عزیز انتشار دهند.
*چه انگیزهای شما را به سمت موسیقی انقلابی سوق داد و چگونه این نوع موسیقی را انتخاب کردید؟
تنها موضوعی که بنده را به سمت موسیقی انقلابی کشانده، تأثیرگذاری قدرت موسیقی بر جوانان عزیزمان است که فضای موسیقی مبتذل غربی تمام تلاش خود را برای انحراف فکری جوانان و نوجوانان ما بکار برده، آری شاید به ظاهر تزئین و بزک شده باشد اما در باطن محتوایی مخرب دارد و جز فرهنگ بی بند و باری و فحشا چیز دیگری دنبال نمیکند و این باعث شد که دوستان هنرمند انقلابی ما زیبایی واقعی موسیقی انقلابی را با ارزش های والای انسانی به نمایش درآورند.
* آیا میتوانید درباره یکی از آهنگهای معروف خود که به انقلاب مربوط میشود، توضیح دهید؟ چه پیامی را در آن منتقل کردهاید؟
اکثرا آهنگ هایی که بنده تولید میکنم، چند موضوع را دنبال میکنیم، یکی موضوع ولایت پذیریست که مسیر عاقبت بخیری جامعه در آنست و دیگری موضوع استکبارستیزی که وظیفه ذاتی هر مسلمان و آزاده خواهی است بطور مثال در آهنگهای؛ فریاد باروت، آغاز نصرالله، طوفان الاقصی، ماه جمکران و … در همه آهنگ ها اصولا این دو موضوع را به جدیت دنبال میکنم ان شاءالله مورد استقبال مردم عزیز هم قرار بگیرد.
* به نظر شما موسیقی انقلابی چه تأثیری بر جامعه و جوانان دارد؟
دشمنان اسلام در رأس استکبار جهانی بسیار هزینه ها میکنند تا جوانان و نوجوانان ما را از مسیر تعالی و موفقیت و سعادتمندی منحرف کنند، اما وظیفه هنرمندان متعهد اینجاست که در مقابل این جنگ نرم تهاجم فرهنگی که حیا و عفت و غیرت جوانان ما را هدف گرفتند پاتک و عکس العمل بجا با خلق آثار فاخر هنری داشته باشند، امیدواریم که بتوانیم تاثیر لازم را بر جامعه و جوانان عزیز داشته باشیم و یک جهاد روشنگری را راه بیندازیم.
* به عنوان یک هنرمند، چگونه میتوانید با چالشهای اجتماعی و سیاسی زمانه خود ارتباط برقرار کنید؟
مولا امیرالمؤمنین علی علیه السلام فرمودند که؛ فرزند زمان خویشتن باش، یعنی یک هنرمند متعهد باید پویا و به روز و فعال باشد، تا ان شاءالله تأثیر لازم را بر آحاد مردم داشته باشید.
* موسیقی انقلابی در جامعه امروز ایران چه جایگاهی دارد؟
امروز پرچم یالثارات الحسین و هیهات من الذله بر دوش هر آزاده خواهی در جهان است جایی که ملت های بیدار دنیا الگو برداری شان از انقلاب باشکوه ایران اسلامی است پس باید گفت امروز فریاد موسیقی انقلابی در فراتر از مرزها بلندست پس باید عزیزان هنرمند دقت لازم را در فرم و محتوا و بروز بودن آثار داشته باشند که مورد استقبال جان تشنه دنیا قرار گیرد.
کلام حق مانند چراغی است که خاموش شدنی نیست و این گفتمان انقلاب اسلامی همان گفتمان حق و حقیقت است و ما باید پرچمدار هنر والای شعر و سرود و موسیقی انقلابی در جهان باشیم.
* چه پیامی برای نسل جوان دارید که میخواهند در زمینه موسیقی انقلابی فعالیت کنند؟
بنده قابل نیستم اما توصیه ای که به جوانان عزیز دارم این است که گوش به فرمان ولی فقیه زمان باشند که زیبا فرمود: اگر هر کجای دنیا هستید آنجا را مرکز دنیا بدانید و برای خدا فعالیت کنید تا خداوند به کارتان جلوه دهد ان شاءالله که همچون ستاره در آسمان موسیقی انقلابی و هنر انقلاب بدرخشند.
* سخن پایانی را شما بفرمایید
عرض اول و آخر بنده، دعا برای فرج امام عصر(عج) و سلامتی نائب بر حقش امام خامنه ای(مدظله العالی) عزیز است و از همه مردم عزیز هم خواهشمندم تا این کمترین را هم دعا بفرمایند تا بعنوان سرباز کوچک این نظام و انقلاب در سنگر ولایت انجام وظیفه نماییم، از شما خبرنگار انقلابی و فرهیخته و مجموعه خبری آستان بهارستان کمال تشکر و امتنان را دارم.یاعلی