چینش کانتینرها و نگهداشت کالاها از عوامل اصلی حادثه بندر شهیدرجایی

آستان بهارستان؛ جباری رئیس مجمع نمایندگان استان هرمزگان و عضو کمیسیون عمران مجلس گزارشی از بازدید میدانی نمایندگان عضو این کمیسیون از بندر شهیدرجایی ارائه و بر لزوم پاسخگو کردن وزارتخانههای صمت، اقتصاد و راه درباره وظایف قانونی در این رابطه، تأکید کرد.
نماینده مردم بندرلنگه، بستک و پارسیان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تعلل در انجام دقیق وظایف وزارتخانه های صمت، راه و اقتصاد تصریح کرد: بر اساس بررسی های صورت گرفته به این واقعیت رسیدیم کوتاهی هایی از سوی سازمان بنادر و دریانوردی در خصوص نحوه دپوی کالا نیز صورت گرفته است.
وی در توضیح این موضوع با بیان اینکه بندر شهید رجایی یکی از بزرگ ترین بنادر کشور است که کالاهای وارداتی، صادراتی و ترانزیتی و کشتی های کانتینربر در آن تخلیه و بارگیری می کنند، اظهار داشت: نحوه چینش کانتینرها و عدم جداسازی کالاهایی حاوی مواد اشتعال زا، مواد شیمیایی مورد نیاز صنایع مختلف، البسه و مواد خوراکی از نقاط ضعف محرز در این بندر بود.
جباری در ادامه وزارت صمت را نیز در وقوع این حادثه دارای وظیفه دانست که باید پاسخگو باشد و بیان داشت: بسیاری از کالاهای وارداتی هنوز از سوی وزارت صمت ثبت سفارش نشده بودند در حالی که باید بعد از ثبت، ترخیص می شدند و سیستم های آنها به خاطر تصمیمات خلق الساعه قفل شده از این رو گمرک و وزارت صمت باید پاسخگو باشند.
عضو مجمع نمایندگان استان هرمزگان در ادامه با تأکید بر ضرورت اصلاح ساختار برای مدیریت پیشگیری از وقوع چنین حوادث ناگواری، بیان داشت: قوانین متعددی در این خصوص وجود دارد اما متأسفانه آیین نامه های اجرایی آن به درستی تدوین نشده تا جایی که گویا اصل قانون نادیده گرفته شده است از این رو باید اصلاح ساختارها را به گونه ای انجام دهیم که آنها را پاسخگو کنیم.
وی همچنین به وظیفه بانک مرکزی در وقوع این حادثه به دلیل عدم همکاری برای ترخیص به موقع کالاها اشاره و بیان کرد: بانک مرکزی باید تسهیلات و ارز لازم برای ترخیص کالاها را بدهد این در حالی است که کالا به بندر آمده اما بانک مرکزی ارز نمی دهد و کالا دپو می شود. متأسفانه در بندر شهید رجایی شاهد رسوب کالاها بودیم و در کنار آن، عدم همکاری وزارت صمت نیز باعث بروز مشکلات متعدد شده است.
جباری در ادامه با اشاره به وضعیت فعلی بندر شهید رجایی گفت: در حال حاضر بخش های اداری و انبارهای آسیب دیده در جریان این حادثه تا اطلاع ثانوی به مکان های دیگری منتقل شده اند و وضعیت بندر برای واردات و صادرات شرایط عادی دارد و کار بلاتکلیف نمانده است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه گزارش نمایندگان مجلس از بازدید نظارتی بندر شهید رجایی به کمیسیون های تخصصی مربوطه ارائه می شود تا بعد از بحث و بررسی، گزارش نهایی برای قرائت در صحن علنی به هیأت رئیسه برود، خاطرنشان کرد: ما به عنوان نمایندگان کمیسیون عمران نظارت میدانی خود از بندر شهید رجایی، انجام دادیم تا هرچه سریع تر نتیجه گزارش کارشناسی خود را به سمع و نظر مردم از طریق تریبون مجلس آماده کنیم./
پایان پیام