مسکن، بزرگترین مشکل کارگران است

آستان بهارستان؛ عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه بزرگترین مسئلهای که می تواند به کارگران کمک کند، بحث تأمین مسکن است؛ گفت: به طور متوسط بین ۵۰ تا ۶۰ درصد حقوقی که کارگر دریافت میکند و هزینههای زندگی آنان به مسکن اختصاص پیدا میکند. اگر مشکل تأمین مسکن کارگرها را حل کنیم، درواقع بار سنگین ۵۰ تا ۶۰ درصد از هزینه زندگی را از روی دوششان برداشتیم و در نتیجه آرامش پیدا میکنند.
محمد سراج، نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، ضمن تبریک روز کارگر، با تأکید بر اینکه کارگران عنصر اصلی تولید ما هستند، عنوان کرد: اگر به دنبال تحقق شعار امسال، یعنی سرمایهگذاری در تولید هستیم، بهترین سرمایهگذاری در تولید این است که سرمایه اصلی تولید، یعنی کارگران را حفظ کنیم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به اینکه تمام مسائل و مشکلات مرتبط با کارگران مهم و نیازمند توجه است، تصریح کرد: به اعتقاد بنده بزرگترین مسئلهای که می تواند به کارگران کمک کند، بحث مسکن است؛ زیرا به طور متوسط بین ۵۰ تا ۶۰ درصد حقوقی که کارگر دریافت میکند و هزینههای زندگی آنان به مسکن اختصاص پیدا میکند.
سراج با تأکید بر لزوم حل مشکل مسکن کارگران، ادامه داد: متاسفانه وزارت کار ما این اهتمام و جدیت را ندارد که با یک سرشماری و جمعآوری آمار، محاسبه کند که کل نیروی کار و کارگر ما در سراسر کشور، اعم از نیروی تولید کالا و خدمات، چه تعداد هستند و ثانیا چه تعداد از آنها فرم(ج) سبز ندارند. یعنی تا به حال زمین و مسکن نگرفتند. وقتی اینها به تفکیک هر استان مشخص شدند، میتوانیم سراغ وزارت راه و شهرسازی برویم و برای آنها یا به شکل تجمیعی و آپارتمانی یا انفرادی و ویلایی زمین آماده کنیم.
وی تصریح کرد: اگر مشکل تأمین مسکن کارگرها را حل کنیم، درواقع بار سنگین ۵۰-۶۰ درصد از هزینه زندگی را از روی دوششان برداشتیم و در نتیجه آرامش پیدا میکنند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در توضیح چگونگی امکان حل مشکل مسکن کارگران، گفت: فرض کنید یک متر مسکن در تهران، حدود ۱۰۰ میلیون تومان است، برای ساخت همان یک متر، با لاکچرین ترین حالت ممکن، ۲۰ میلیون تومان هزینه میکنند، بنابراین این اختلاف ۸۰ میلیونی پول زمین است. از طرفی دارایی ما، زمین است، همین زمین را به کارگران بدهیم و مسکنشان را تأمین کنیم.
سراج ادامه داد: لازمه این کار این است که ما ابتدا بدانیم چند کارگر فاقد زمین و مسکن هستند، این عدد را احصا و استان به استان و شهرستان به شهرستان مشخص کنیم و در یک جدول تدوین کنیم که چه تعداد کارگر نیازمند مسکن هستند، بعد با همکاری وزارت راه و شهرسازی با رعایت اولویت تأمین زمین و ساخت مسکن برای کارگران را شروع کنیم.
وی تصریح کرد: اگر مسئله مسکن را حل کنیم، بزرگترین بار را از دوش کارگر برداشتبرداشتهایم. همین الان اگر هیچ رقمی هم به حقوقشان اضافه نشود و همین روند عادی جلو برود، به شرطی که تأمین مسکن آنان را حل کنیم، مشکل عمده حل میشود.
سراج در بخش دیگر صحبتهای خود با اشاره به دغدغه نمایندگان کمیسیون اجتماعی مجلس در این خصوص، گفت: امیدواریم که بتوانیم در کمیسیون اجتماعی این موضوع را پیگیری کنیم. از مجموعه وزارت کار خواهم خواست تا بگوید نیروی کار در کشور ما به تفکیک هر استان و شهرستان چقدر است. از این نیروی کار، چه تعداد فرم (ج)شان سبز است و قبلا زمین و مسکن نگرفتند، اگر این لیست آماده شود به سراغ وزارت راه و شهرسازی خواهیم رفت تا از زمینهایی که در اختیار دارد، به نحوی این مسئله جامعه کارگری را حل کند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در پایان تصریح کرد: کارگر در کل عمرش یک بار زمین خواهد گرفت؛ یعنی یک عمر کار می کند و یک بار میخواهد زمین بگیرد. پس این هزینه یک بار کفایت میکند و اینطور نیست که بگوییم هر سال بر دوش دولتها است؛ اما اگر همین یک بار مسئله مسکن کارگر حل شود، یک بار تقریبا ۶۰ درصدی هزینه ای از روی دوش او برداشته خواهد شد؛ لذا اگر یک بار این مشکل را حل کنیم، قدمی بزرگ و مستمر برای حل مشکل جامعه عزیز کارگری ما است.پایان پیام