فرصت توسعه روابط اقتصادی ایران و اندونزی فراهم شد

«زهرا سعیدی مبارکه» در تشریح نوزدهمین کنفرانس اتحادیه بین المجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی(PUIC) که به میزبانی جاکارتا، پایتخت اندونزی برگزار شد، گفت: این اجلاس با حضور بیش از ۳۸ کشور اسلامی از سراسر جهان برگزار شد و رئیس مجلس جمهوری اسلامی و هیات همراه حضوری فعال در این اجلاس داشتند.
وی با بیان اینکه این اجلاس شامل جلسات دوجانبه و چندجانبه در چارچوب PUIC بود که در آن، رئیسان مجالس کشورهای مختلف با یکدیگر دیدار کردند، افزود: در حاشیه این اجلاس، دیدارهای علمی و اقتصادی نیز صورت پذیرفت؛ از جمله بازدید از کالج صدرا و مسجد استقلال در جاکارتا که با استقبال مردمی و دیدار با علمای منطقه همراه شد.
تاکید بر اهمیت اجراییشدن تفاهمنامههای پیشین در دیدار وزیر توانمندسازی زنان
نماینده مردم مبارکه در مجلس بیان کرد: همچنین جلسهای نیز با اتاق بازرگانی و نهاد بینالمللی مجلس اندونزی برگزار شد و دیداری هم با وزیر توانمندسازی زنان این کشور، معاونان، جانشینان و فعالان این حوزه صورت گرفت که چندین ساعت به طول انجامید و تبادل اطلاعات گستردهای صورت پذیرفت.
سعیدیمبارکه خاطرنشان کرد: در این دیدار، بر اهمیت تقویت و اجراییشدن تفاهمنامههای پیشین تأکید شد و امید است دولت با بهروزرسانی این تفاهمنامه و تقویت تفاهمنامههای آتی در این زمینه اقدام کند.
توافقات ارزشمندی برای توسعه همکاریهای اقتصادی میان ایران و اندونزی حاصل شد
وی با بیان اینکه توافقهای ارزشمندی برای افزایش و توسعه همکاریهای اقتصادی میان اتاق بازرگانی اندونزی و فعالان اقتصادی ایران حاصل شد، ادامه داد: مقرر شد یک وبینار مشترک مجازی در ماه آینده برگزار شود تا فرصتهای همکاری در زمینههایی مانند تولید تجهیزات پزشکی و سایر ظرفیتهای تولیدی مورد بررسی قرار گیرد.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس معتقد است با توجه به اینکه امسال سال «سرمایهگذاری در تولید» است، تبادل دانشجو و همکاری در حوزه کشاورزی، با تمرکز بر استفاده بهینه از منابع فراوان زمین و آب در اندونزی، میتواند به حل چالشهای کشاورزان ایرانی، از جمله در زمینه کود شیمیایی و کشت سرزمینی، کمک کند.
میتوانیم ظرفیتهای گردشگری خود را به کشورهای اسلامی معرفی و با آنها تبادل کنیم
سعیدیمبارکه افزود: در این راستا، راهکارهایی تعیین و رابطهایی مشخص شدند اما یک چالش اساسی وجود دارد و آن تقویت معاونتهای اقتصادی در سفارتخانهها، و در صورت نیاز، کمک به حل مشکلات مالی است. هدف این است که تحولات مثبتی در کشور ایجاد شود و منافع اقتصادی به طور ملموس برای مردم قابل مشاهده باشد همچنین، میتوانیم ظرفیتهای گردشگری خود را به کشورهای اسلامی معرفی و با آنها تبادل کنیم.
باید بتوانیم با بزرگترین کشور اسلامی در زمینه اقتصادی رایزنی کنیم
وی با اشاره به اشتراکات عمیق فرهنگی و اعتقادی تهران و جاکارتا اظهار کرد: ما باید بتوانیم با بزرگترین کشور اسلامی در زمینه اقتصادی رایزنی کنیم و تلاش نماییم تا پیوندهای اقتصادی را تقویت کرده و این دو حوزه را به یکدیگر نزدیکتر سازیم.
نماینده مردم مبارکه در مجلس بیان کرد: در این راستا از دولت درخواست میشود که بهزودی و با فوریت، فردی متخصص و توانمند را بهعنوان رایزن بازرگانی در اندونزی بعنوان بزرگترین کشور مسلمان جهان معرفی کند.
سعیدیمبارکه با بیان اینکه همچنین، پیشنهاد میشود وزارت امور خارجه از ظرفیت همسران پرسنل سفارتخانهها که اغلب تحصیلکرده و نخبه هستند، استفاده کند، گفت: با وجود آییننامهای که مانع از اشتغال همزمان آنها در سفارتخانهها میشود، میتوان با صدور یک حکم انشایی و بدون پرداخت حقوق و مزایا، از تخصص آنها بهره برد. به طور مثال، فردی که در رشته گردشگری تحصیل کرده، میتواند در معرفی ظرفیتهای گردشگری ایران به نحو موثری عمل کند.
ضرورت بهروزرسانی آییننامهها و قوانین برای استفاده از ظرفیتهای اقتصادی کشورهای مسلمان و تقویت روابط اقتصادی
وی با بیان اینکه ما در حال هدر دادن ظرفیتهای ارزشمندی هستیم در حالی که همسران و فرزندان کارکنان دولت میتوانند با مشارکت در فعالیتهای شغلی، به پیشبرد اهداف و افزایش کارایی کمک کنند و گزارشهای دقیقی از پیشرفت پروژهها (از نقطه A به نقطه B با ذکر اعداد و ارقام) ارائه دهند، افزود: بهروزرسانی آییننامهها و قوانین ضروری است تا بتوان از ظرفیتهای اقتصادی ۵۷ کشور مسلمان و تقویت روابط اقتصادی با آنها به طور مؤثر استفاده کرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در بسیاری از کشورها، معادن طلای بلااستفادهای وجود دارد، ادامه داد: فعالسازی این معادن توسط متخصصان ایرانی میتواند منافع اقتصادی قابل توجهی را برای کشور و مردم به ارمغان آورد. از اینرو جلسات برگزار شده بسیار مفید بود و امیدواریم نتایج آن به نفع مردم باشد.
به گزارش ایرنا، هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران به ریاست محمدباقرقالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی برای حضور در نوزدهمین اجلاس اتحادیه پارلمانی مجالس کشورهای اسلامی، ۲۴ اردیبهشت ماه وارد جاکارتا شد و رئیس مجلس در نخستین سخنرانی خود در اجلاس، بر جایگاه رفیع مقاومت در میان ملتها تأکید کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در حاشیه این اجلاس، ۷ دیدار دوجانبه با رؤسای مجالس اندونزی(مجالس ملی و مشورتی)، عمان، عربستان، الجزایر، بورکینافاسو و مالزی انجام داد. تسهیل روابط اقتصادی، بهبود روابط پارلمانی، حمایت از آرمان فلسطین و تلاش برای جلوگیری از جنایات های رژیم صهیونیستی محور اصلی این رایزنیها بود.
همچنین رئیس مجلس با حضور در دانشگاه اسلامی شریف هدایهالله جاکارتا، پس از استقبال پرشور دانشجویان، در جمع آنان سخن گفت و از ترجمه کتاب «خدمات متقابل اسلام و ایران» استاد شهید مطهری رونمایی کرد. وی همچنین با جمعی از علما و اندیشمندان اندونزیایی دیدار کرد. در این دیدار مباحثی همچون ایجاد پول واحد اسلامی و تقویت همکاریهای اقتصادی مطرح شد. حاضران نیز از مواضع قالیباف در حمایت از فلسطین قدردانی کردند.
هیات پارلمانی جمهوری اسلامی به ریاست قالیباف، همچنین عصر پنجشنبه نیز با حضور در مرکز فرهنگی اسلامی اندونزی، حاضر شدند و مورد استقبال پورشور مسلمانان این مرکز قرار گرفته و در ادامه در جمع آنان سخنرانی کرد. محمدباقر قالیباف روز گذشته (جمعه) و در آخرین روز سفر با شبکه «مترو تی وی» پرمخاطب ترین تلویزیون اندونزی گفتگو کرد و با مردم اندونزی به عنوان پر جمعیت ترین کشور مسلمان جهان سخن گفت.