اخبار مهمکمیسیون عمران

بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان برای محرومیت‌زدایی منظور شد

آستان بهارستان؛ رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: برای نخستین بار در بودجه کشور امسال نمایندگان مردم بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای فعالیت‌های محرومیت‌زدایی در سطح کشور در نظر گرفته‌اند.

محمدرضا رضایی کوچی روز جمعه در حاشیه افتتاح طرح هادی روستای دیزاوند قوچان در جمع اهالی این روستا افزود: در همین راستا  پنج هزار میلیارد تومان نیز برای بخش راه روستایی، قریب به پنج هزار میلیارد تومان برای بهسازی روستا و کمک به بنیاد مسکن و نیز بیش از ۷ هزار میلیارد تومان برای آب‌رسانی به روستاها پیش‌بینی‌ شده است.

وی با اشاره به وظیفه ذاتی کمیسیون عمران مجلس در زمینه بازدید از پروژه‌های عمرانی کشور تصریح کرد: بازدیدهای میدانی از طرح های عمرانی کشور در استان‌های مختلف مخصوصاً استان‌های محروم، با هدف ارزیابی کیفیت، اولویت‌بندی صحیح و درست پروژه‌ها و سرعت بخشیدن به انجام کارها آن‌ها می شود.

رییس کمیسیون عمران مجلس اضافه کرد: وضعیت انجام پروژه‌های عمرانی به منابع مالی آن برمی‌گردد که نمایندگان مجلس در بودجه امسال با جدیت این موضوع را دنبال کرده و منابع مالی این بخش را، به ویژه در مناطق محروم در سرفصل بودجه پیش‌بینی‌ کرده اند.

رضایی با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد از واحدهای مسکونی و نیز معابر روستایی نیاز به نوسازی و بازسازی دارد، گفت: این موضوع نیازمند آن است که مجلس در برنامه هفتم توسعه و بودجه آینده منابع بیشتری را برای بنیاد مسکن، به‌عنوان نهادی انقلابی در نظر بگیرد تا بتوان شاهد شرایط بهتر عمرانی در مناطق روستایی و شهرهای کوچک باشیم.

وی با اشاره به اینکه تلاش ما در کنار پیش‌بینی‌های مالی دولت در قانون بودجه، فراهم آوردن شرایط لازم برای فعالیت بخش خصوصی است، یادآور شد: لایحه‌ای در کمیسیون عمران مطرح‌ شده که در آن تلاش می‌کنیم از ظرفیت‌های بخش خصوصی، منابع مالی و نقدینگی که در اختیار آن‌هاست برای اجرای پروژه‌های عمرانی و زیرساختی کشور استفاده کنیم.

رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی افزود: مسکن به‌عنوان نیروی محرکه در اقتصاد کشور می‌تواند در بهبود معیشت و کسب‌وکار مردم مؤثر باشد، بر همین اساس برای اجرای سالانه یک‌ میلیون مسکن به مدت ۴ سال برنامه‌ریزی‌های لازم انجام‌ شده است.

رضایی با اشاره به بالا رفتن هزینه‌ مصالح ساختمانی، بیشترین آشفتگی این بخش را مربوط به بحث تولید فولاد و سیمان دانست و افزود: نکته جالب این است که ما دست کم بیش از ۲ برابر نیاز کشور تولید سیمان و فولاد داریم اما متأسفانه در اکثر واحدها از یارانه‌های پنهان، یعنی کمک‌های دولتی استفاده می‌شود و از آنجا که امر صادرات تسهیل شده است، عمده مصالح تولیدی نیز بدون توجه به نیاز داخلی صادر می‌شود.

وی تأکید کرد: در جلساتی که با وزارت صنعت، معدن و تجارت و راه و شهرسازی برگزار شده، تلاش ما بر این است که ابتدا نیاز داخل کشور از این تولیدات تأمین‌ شده و مازاد آن صادر شود اما وجود دلالان و سوداگران این حوزه منجر به افزایش قیمت مصالح ساختمانی و نهایتاً افزایش قیمت تمام‌ شده ساختمان شده است که برای حل آن نیازمند اراده جدی در مجلس، دولت و دستگاه قضا برای جلوگیری از تخلفات هستیم.

****

روز جمعه ۲۰ هزارمین طرح هادی روستایی و شش هزارمین واحد مسکن محرومان و ۲۳۶ هزارمین سند مسکن روستایی خراسان رضوی در روستاهای کتلر و دیزاوند از توابع شهرستان قوچان با حضور رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، رییس و اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی و شماری از مسوولان استانی و شهرستانی به بهره‌برداری رسید.

شهرستان قوچان با جمعیت ۱۸۰ هزار نفر در ۱۳۷ کیلومتری شمال غربی مشهد مقدس واقع است.

منبع: ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا