اخبار پوششی و تولیدی قماخبار قماخبار مهم

مدیرکل بهزیستی: ۲۲ مرکز «مثبت زندگی» در قم فعال است / احداث دهکده سالمندی در استان قم

آستان بهارستان؛ مدیرکل بهزیستی قم از فعالیت ۲۲ مرکز «مثبت زندگی» در این استان با هدف ارائه خدمات اجتماعی در قالب طرح محله‌محور خبر داد و گفت: بیش از ۹ هزار نفر هم اینک از خدمات این مراکز بهره‌مند می‌شوند.

سید صادق میرئی روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران، با اشاره به اجرای طرح محله‌محور در بهزیستی، این رویکرد را مدلی نوین در ارائه خدمات اجتماعی دانست و افزود: این طرح با هدف افزایش دسترس‌پذیری خدمات، مشارکت فعال مردم و تقویت سرمایه اجتماعی، در دستور کار سازمان بهزیستی قرار دارد و تلاش می‌کند کیفیت زندگی را در بستر محلات ارتقا دهد.

وی با بیان اینکه در طرح محله‌محور به جای ارائه متمرکز خدمات، نیازهای خاص هر محله شناسایی و برنامه‌های متناسب با آن اجرا می‌شود، اظهار کرد: در این طرح مشارکت مردم، استفاده از ظرفیت‌های محلی از جمله خیرین و گروه‌های مردمی و تسهیل دسترسی به خدمات، از محورهای اصلی محسوب می‌شود.

مدیرکل بهزیستی قم در تشریح برنامه‌های اجرایی در قالب طرح محله‌محور گفت: طرح «بهزیست محله» با محوریت آموزش‌های مرتبط با سبک زندگی سالم، استراحت، تغذیه و نظام ارجاع در سالمندی، سلامت اجتماعی محله‌محور با هدف افزایش دسترس‌پذیری خدمات و مشارکت مردم، اورژانس اجتماعی محله‌محور برای کاهش آسیب‌ها و جرائم، طرح‌های آگاه‌سازی، پیشگیری و توانمندسازی با کمک تسهیلگران محلی، توانبخشی مبتنی بر جامعه (CBR) برای حمایت از افراد دارای معلولیت و طرح محب (مشارکت همگانی برای بهبودی) برای ارتقای سلامت روان در محلات از جمله برنامه‌های در حال اجرا در این زمینه است.

میرئی با اشاره به نقش جامعه معلولان در نظارت بر مناسب‌سازی محیط شهری افزود: اقدامات مناسب‌سازی با همکاری و نظارت نمایندگان معلولان در حال انجام است و تلاش می‌شود نیازهای این قشر در طراحی شهری به‌طور کامل لحاظ شود.

وی همچنین از فعالیت خطوط تلفنی مشاوره بهزیستی خبر داد و بیان کرد: طی حملات ۱۲ روزه اخیر رژیم صهیونیستی به کشورمان، خطوط ۱۴۸۰ و ۱۲۳ به‌صورت شبانه‌روزی فعال بودند و خدمات روانشناسی و مددکاری به هموطنان ارائه کردند.

مدیرکل بهزیستی قم با اشاره به تلاش‌ها در حوزه حمایت‌های اجتماعی اظهار کرد: سال گذشته ۱۲۱ میلیارد تومان از محل مشارکت‌های مردمی جذب که در حوزه‌های مختلف بهزیستی هزینه شده‌است. همچنین دوره‌های آموزشی پیشگیری از اعتیاد، مهارت‌افزایی و مهارت‌های زندگی در استان قم در حال برگزاری است.

وی از آماده‌سازی مرکز کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی ویژه زنان خبر داد و افزود: بنای این مرکز در آستانه بهره‌برداری است و هدف اصلی آن کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در حوزه بانوان است.

احداث ۹ مرکز جدید خدماتی بهزیستی در قم

مدیرکل بهزیستی استان قم گفت: ساخت مراکز مورداستفاده معلولان و مراکز حمایت و نگهداری کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست در دستور کار بود که به کمک خیران ۹ مرکز جدید در استان به بهره‌برداری رسیده و قسمتی در حال ساخت و تجهیز است.

وی اظهار داشت: قانون تکالیفی برای خدمات به افراد  نیازمند جامعه هدف سازمان بهزیستی تعریف کرده که عمدتاً شامل معلولان، کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست، زنان بدسرپرست، معتادان و  گیرندگان خدمات تخصصی و پیشگیرانه در حوزه مشاوره، غربالگری و مددکاری است.

وی ادامه داد: ۲۳ هزار معلول زیر نظر بهزیستی قم هستند که یکی از نیازهای ضروری اینها معیشت و کمک‌های نقدی است که تعداد خدمت‌گیرندگان در یک سال گذشته دوبرابر شده است.

مدیرکل بهزیستی استان قم بیان داشت: ساخت مراکز مورداستفاده معلولان در دستور کار قرار گرفت، همچنین مراکز حمایت و نگهداری کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست  در دستور کار بود که به کمک خیران ۹ مرکز جدید در استان به بهره‌برداری رسید و قسمتی در حال ساخت و تجهیز است.

وی بیان داشت: اگر این مراکز به چرخه خدمت‌رسانی اضافه شوند ۳۰ درصد به ظرفیت خدمت‌رسانی به معلولان اضافه خواهد شد پیش‌ازاین ۴۸   مرکز خدمت‌رسانی به جامعه هدف بهزیستی قم وجود داشت که با تکمیل ۹ مرکز دیگر به عدد ۵۷ خواهیم رسید این مراکز در قم، دستجرد، طایقان، قاهان و جنداب قرار دارند.

میرئی بیان داشت: دهکده سالمندی موردتوجه است در کمیسیون ماده ۶۹ در سراسر کشور ساخت این دهکده‌ها مدنظر است در  استان ۷۰ هکتار از اراضی ملی در محدوده کهک به سمت ورجان مصوب شده است تا از منابع غیردولتی و ظرفیت خیرین ساخت این دهکده در قم آغاز شود.

وی تأکید کرد: برای ساماندهی نظام مسائل سالمندان توجه به ظرفیت تشکل‌ها و کانون‌های معلولان است مدنظر است همان‌طور که در مورد مناسب‌سازی محیط شهری با کمک همین کانون‌های معلولان اتفاقات خوب در شهر قم انجام شده است.

مدیرکل بهزیستی استان قم با اشاره به اینکه تشکیل تعاونی‌های معلولان جهت ساخت مسکن احداث نیروگاه‌های خورشیدی نیز در چند وقت گذشته انجام شده است، گفت: استفاده از ظرفیت نخبگانی و مشورت با معلولان نخبه مدنظر است که توانسته‌اند مدارج بالا را کسب کنند.

میرئی عنوان داشت: ارائه خدمات محله‌محور با عنوان  «طرح سلام» که توجه به محله ۵ هزار محله است در سراسر کشور اجرایی خواهد شد که با کمک بهزیستی در حوزه‌های اجتماعی و سایر خدمات به‌صورت مرحله‌‌ای به معلولان خدمت‌رسانی انجام خواهد شد.

وی افزود: خدمت مددکاری در ۲۲ نقطه استان قم در مراکز مثبت زندگی در حال انجام است، دوره‌های آموزشی پیشگیری از اعتیاد، مهارت‌افزایی و مهارت زنگی مباحث اجتماعی در مدارس و محلات انجام شده است.

مدیرکل بهزیستی استان قم تصریح کرد: در جنگ ۱۲ روزه در حوزه بهزیستی شرایط استان پایدار ماند و آسیبی در این زمینه وجود نداشت شماره‌تلفن ۱۴۸۰ به‌صورت شبانه‌روزی به مشاوره پرداخت و در مراکز نگهداری معلولان ملاحظات لازم برای تأمین مایحتاج  انجام شده بود و تیم «محب» بعد از حادثه تروریستی خدماتی مشاوره‌ای زیادی به آسیب‌دیدگان داشت.

پرداخت بیمه ۴۰۰ نفر از زنان سرپرست خانوار

سپس علی مرادی، معاون توسعه، اشتغال و کارآفرینی و توانمندسازی اداره بهزیستی استان قم تصریح کرد: در سال ۱۴۰۳ غریب به یک هزار و ۲۶۵ نفر از جامعه هدف خود را در قالب پرداخت تسهیلات توانمند کردیم و ۴۰۰ نفر از جامعه هدف از سهم بیمه کارفرمایی و خویش‌فرمایی بهره‌مند هستند، همچنین بیمه ۴۰۰ نفر از زنان سرپرست خانوار پرداخت شد؛ سال گذشته به دانشجویان و دانش‌آموزان نیازمند نیز تحت پویش «شمعی روشن کن» کمک‌هایی برای ادامه تحصیل آنان جمع‌آوری شد.

هدف ما پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و توانمندسازی گروه‌های هدف

در ادامه نشست، لیلا حرمتی، معاونت سلامت اجتماعی اظهار کرد: هدف این معاونت پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و توانمندسازی گروه‌های هدف گام برمی‌دارد که این معاونت دارای شش دفتر کودکان و نوجوانان در خانه و خانواده، امور خانواده و بانوان سرپرست خانوار، مشاوره و خدمات روانشناختی، اورژانس اجتماعی، آسیب‌دیدگان اجتماعی و مرکز نگهداری کودکان خیابانی است.

وی اضافه کرد: در دفتر کودکان و نوجوانان در خانه شامل مراکز نگهداری فرزندان بی‌سرپرست و فاقد سرپرست مؤثر است که مباحثی مانند فرزندخواندگی در این دفتر مورد بررسی قرار می‌گیرد و در این راستا طرح مراقبت موقت یا میزبان براساس شیوه‌نامه وزیر دادگستری است که در این طرح، کودکان شش ماه تا ۱۸ سال را به‌صورت میزبان به خانواده‌های واجد شرایط واگذار کنیم و این طرح با دیدگاه کاهش آسیب و پروتکل روانشناختی همراه است.

ارائه ۹ برنامه شاخص

در ادامه نشست نیز، حجت‌الله محمدزاده، معاونت فوریت‌های اجتماعی، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و بازدرمان اعتیاد اداره بهزیستی قم بیان کرد: این معاونت شامل چهار دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، پیشگیری و درمان از اعتیاد و مواد مخدر، اورژانس اجتماعی و آسیب‌دیدگان اجتماعی است. ۹ برنامه، طرح مشارکت اجتماعی نوجوانان به نام مانا، طرح خود مراقبتی دختران و زنان، آگاه‌سازی خانواده محور، همیار مادر و کودک، همیاران سلامت روان اجتماعی و دیگر برنامه‌ها در دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در حال پیگیری است که در سال گذشته طرح خود مراقبتی برای هزار زن و دختر بالای ۱۴ سال انجام شد.

وی با بیان اینکه در دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد، چهار طرح اجتماع محور در حال جریان است، گفت: طرح «پازن» با هدف پیشگیری زنان و کودکان به مواد مخدر یا طرح «کیان» با هدف پیشگیری از اعتیاد کارمندان در محیط‌های کاری دولتی انجام می‌شود، همچنین خدمات تلفنی از ساعت ۸ تا ۲۰ برای پیشگیری و درمان اعتیاد صورت می‌گیرد.

وجود ۲۲ مرکز مثبت زندگی در سطح استان قم

در پایان نیز، فرشته مسلمی، معاونت مشارکت‌های مردمی بهزیستی استان قم اظهار کرد: این معاونت شامل چهار دفتر مراکز و موسسات خیریه، مراکز مثبت زندگی، مشارکت‌های مردمی و فرهنگی می‌شود که مهم‌ترین دفتر این معاونت، مشارکت‌های مردمی و فرهنگی است و ۲۲ مرکز مثبت زندگی در سطح استان وجود دارد.پایان پیام/

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا