مردمی سازی رویکرد اصلی برنامههای هفته تربیت اسلامی/شرکت دو هزار دانشآموز قمی در مراسم اعتکاف
آستان بهارستان؛ معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان قم با اشاره به انتخاب شعار “همه در تربیت سهیم هستیم” برای هفته تربیت اسلامی عنوان کرد: رویکرد برنامههای این هفته، جریان سازی فرهنگی تربیتی در مدرسه خانواده و اجتماع و مردمی سازی فعالیتهای امور تربیتی است.
حجتالاسلام محمد امینیان افزود: در هفته تربیت اسلامی، مربیان پرورشی، مدیران و معاونان، دانشآموزان و خانوادههای فعال در حوزه امور تربیتی در همایش استانی تجلیل میشوند.
وی تولید و چاپ روزنامه دیواری به صورت ماهانه و برگزاری نمایشگاه دانش آموزی در سطح مدارس و همچنین تأسیس خانه یاری گران زندگی و اجرای برنامه های آموزشی جهت پیشگیری از آسیب های اجتماعی در ۵۰۰ مدرسه در استان قم از برنامه های هدفمند سال جاری در این معاونت دانست.
وی خاطرنشان کرد: تجلیل از خانوادههای معظم شهید امور تربیتی، عطرافشانی گلزار شهدا، شرکت در نماز جمعه، برگزاری پویش “سپاس مربی” و کارگاه دانشافزایی نومعلم ها و دانشجومعلمان از دیگر برنامههای گرامیداشت هفته تربیت اسلامی است.
حجت الاسلام امینیان گفت: در هفته تربیت اسلامی، مربیان پرورشی، مدیران و معاونان، دانشآموزان و خانوادههای فعال در حوزه امور تربیتی در همایش استانی تجلیل میشوند.
وی با اشاره به فعالیتهای تربیتی در زیست بوم جدید، اظهارداشت: شرایط و فضای فکری و خوراک روزانه دانشآموزان امروزی مهمترین رسالت راهبردی آموزش و پرورش استان است به نحوی که در سال تحصیلی جاری دهها فعالیت پرورشی و فرهنگی هدفمند و با رویکرد اردو و کاردوهای تفریحی، فعالیتهای گروهی، طرحهای پویشی و جنبشی در سراسر استان قم برگزار و تا پایان سال تحصیلی و ایام تابستان نیز ادامه خواهد داشت.
وی بیان کرد: در نشست ستاد استانی بزرگداشت هفته امور تربیتی و روز امور تربیتی نهاد امور تربیتی صدقه جاریه و طرح با صداقت و اخلاص شهیدان رجایی و باهنر برای تربیت نسلی انقلابی در مدارس برای تربیت دانش آموزان مومن و انقلابی و اثر گذار بنیان نهاده شده است.
روحیه انقلابی و جهادی بین دانشآموزان مهمترین رمز موفقیت
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان قم با بیان این مطلب تصریح کرد: یکی از شرایط اثرگذاری فعالیتهای فرهنگی و تربیتی توسط همکاران شناخت اقتضای سنی و پیگیری مسیر خط فکری دانشآموزان و خوراک روزانه آنها در قالب بازیهای کامپیوتری، فیلم و کتابهایی است که نسل جدید میخوانند و داشتن روحیه انقلابی و جهادی و محبوبیت بین دانشآموزان، مهمترین رمزهای موفقیت در اجراهای فعالیتهای تربیتی عمیق و موثر است.
راهاندازی ستاد کیفیت بخشی و توانمندسازی برنامههای فرهنگی
وی به مهمترین برنامههای اجرا شده توسط آموزش و پرورش قم در یک سال اخیر پرداخت و عنوان کرد: راهاندازی ستاد کیفیت بخشی و توانمندسازی به برنامههای فرهنگی مدارس در اداره آموزش و پرورش از برگزاری ۶۵ دوره با موضوعات مختلفی از جمله پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، موقعیتهای تربیتی کتب درسی، شیوه اردوداری، و همچنین شیوه برگزاری کرسی و تریبونهای آزاد دانشآموزی و آموزش تأتر درسی و غیره اشاره داشتند.
اعزام ۹۰۰ طلبه در قالب طرح امین
به گفته این مسئول آموزشی اعزام حدود ۹۰۰ طلبه در قالب طرح امین و اعزام گروهایی در قالب جهاد تبیین و برپایی نماز جماعت و برگزاری برنامههای قرآنی و برپایی هیئتهای دانشآموزی و همچنین تولید محتواهای ارزشمند و فاخر توسط دانشآموزان در اجلاسیه سراسری نماز نشان از روحیه دینداری در مردم و دانشآموزان استان قم است.
۴۰۰ معلم قمی راوی در زمینه دفاع مقدس و جهاد تبیین تربیت شدند
حجت الاسلام امینیان گفت: تربیت ۴۰۰ معلم راوی دفاع مقدس و جهاد تبیین و همچنین برپایی بیش از ۱۴۰۰ یادواره شهدای فرهنگی و دانشآموز در یک روز و برگزاری این برنامهها در سطح مدارس استان و حتی مناطق روستایی برای اولین بار در کشور برگزار شده است.
وی طرح خادم یار رضوی را یکی از طرحهای اثر گذار حوزه امور تربیتی خواند و گفت: بخشی از همکاران فرهنگی تابستان امسال مدارس را باز کرده و در قالب برنامههای منسجم فرهنگی و تربیتی در سالنهای ورزشی و غیره برای دانشآموزان به صورت رایگان برنامههای فرهنگی و تربیتی با چاشنی انقلابی بدون دریافت هزینه برگزار کردند.
وی با اشاره به اعزام دانشآموزان پسر و دختر به سفر راهیان نور افزود: با وجود اینکه تقاضاهای زیادی از دانشآموزان برای شرکت در این برنامههای معنوی و انقلابی داشتیم، اما به دلیل محدودیتها در پشتیبانی، زمینه برای اعزام همه دانشآموزان متقاضی فراهم نشد.
برگزاری۱۰ هزار اردوی ویژه دانش آموزان
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان قم یادآور شد: برگزاری اردوهای پیشرفت ایران اسلامی و زیارت اولیها به مشهد مقدس و همچنین بیش از ۱۰ هزار اردوی یک روزه “یک روز خوب، یک حس خوب” در قالب تور حرم گردی حرم حضرت معصومه سلام الله علیها و مسجد مقدس جمکران و همچنین حضور ۳۵ هزار دانشآموز در مجتمع فرهنگی تربیت یاد نمود و بیان کرد که در سال جاری ۷۰ درصد اردوهای درون شهری و برون شهری نسبت به ۵ سال گذشته افزایش داشته است.
شرکت دو هزار دانشآموز قمی در مراسم معنوی اعتکاف
وی بیان کرد: با وجود سرمایهگذاری دشمن از اول مهر بر روی دانشآموزان برای انحراف در باورهای دینی آنها اما شرکت حدود دو هزار دانشآموز در اعتکاف و بیش از ۱۰۰ دانشآموز به عنوان خادم اعتکاف، نقشههای دشمنان دین خدا را ناکام گذاشته است.
راهبرد ما سپردن کار به دست دانش آموزان است
وی با اشاره به اینکه یکی از راهبردهای کار ما در دوره جدید در معاونت امور تربیتی تقویت تشکل های دانش آموزی و در نهایت سپردن کارها به خود دانش آموزان است که از تشکیل دبیرخانه تشکل های دانش آموزی و برگزاری جلسات با حضور همه اعضا و برگزاری برنامه های مشترک یاد کرد که آخرین آنها کاردوی (کار+اردو) دانش آموزان برای برنامه های دهه فجر مدارس استان قم اشاره نمود.