اخبار مهمکمیسیون صنایع

تشکیل وزارت معدن و پای کار آمدن مرکز پژوهش‌های مجلس

آستان بهارستان؛ معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با بیان اینکه پیشنهاد تشکیل وزارتخانه تخصصی صنعت و معدن را ارایه داده‌ایم، تصریح کرد: بحث‌های کارشناسی در این زمینه انجام شده، سازمان نظام مهندسی معدن این طرح را پذیرفته و مرکز پژوهش‌های مجلس هم پای کار آمده و ورود کرده است.

 

امیر حسن زاده روز پنجشنبه در یکصد و یکمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان در محل مجموعه نگاه آفتاب مهر کرمان افزود: مرکز پژوهش های مجلس می تواند به ما کمک کند زیرا این طرح اجرایی است.

وی اظهار داشت: این مرکز اکنون در حال جمع آوری داده ها است که امیدوارم بحث تشکیل وزارت معدن با همکاری استان کرمان اتفاق بیفتد.

ورود مرکز پژوهش‌های مجلس به تشکیل وزارت معدن 
 حسن زاده معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان

معاون استاندار کرمان که به بهشت معادن خاورمیانه معروف است گفت: اجلاسیه سراسری نظام مهندسی معدن کشور با حضور رییس، مسئولان و اعضای هیات مدیره استان ها امسال در کرمان برگزار شد و در این اجلاسیه، این طرح مورد استقبال قرار گرفت.

وی با بیان اینکه در اجلاسیه سراسری معدن نایب رییس کمیسیون معدن و همچنین نماینده کرمان اعلام کردند که به این برنامه کمک می‌کنند تصریح کرد: نظام مهندسی معدن بازوی اجرایی وزارت صنعت، معدن و تجارت است و بر حوزه معدن کشور نظارت می کند.

خواسته رهبری با ساختار کنونی محقق نمی‌شود

حسن‌زاده در ادامه با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب بر جایگزینی معدن به‌جای نفت، افزود: با ساختار فعلی به این خواسته رهبر معظم انقلاب نمی‌رسیم، زیرا تا زمانی که وزارتخانه تخصصی معدن را نداشته باشیم، بحث معادن به‌صورت جدی پیگیری نمی‌شود.

وی تصریح کرد: چهار هزار و ۵۰۰ معدن مزایده‌ای در شمال استان کرمان داریم و بارها برای رفع مشکلات این معادن تلاش کردیم، اما اصلاح نشد.

مرجعیت معدنی خاورمیانه

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با تاکید بر اینکه ایران ظرفیت لازم برای تبدیل شدن به مرجع معدنی خاورمیانه را دارد، گفت: بزرگترین معادن مس خاورمیانه، انواع متنوع معدن و ظرفیت های بزرگ معدنی در کشور وجود دارد که می تواند مرجع خاورمیانه باشد.

حسن زاده تاکید کرد: غیر از مس، فولاد، تیتانیوم، زغال سنگ و دیگر فلزات و معادن را در کشور داریم که نتوانسته‌ایم دیتاهای آنها را مستندسازی کنیم حال آنکه ظرفیت معدنی و علمی برای این کار حتی با دعوت از سایر کشورهای معدنی منطقه با محوریت ایران وجود دارد.

احداث کارگاه صنایع تبدیلی از سرچشمه تا کرمان

وی همچنین بر توجه به صنایع پایین‌دستی در حوزه معادن تاکید و بیان کرد: آرزویم این است که مسیر سرچشمه تا کرمان تبدیل به کارگاه‌های صنایع تبدیلی شود.

حسن زاده با اشاره به ضرورت تشکیل گفتمان و تفکر معدنی در بین اقشار مختلف از دانش‌آموزان تا فعالان بخش گردشگری گفت: باید تفکر معدنی در بین افراد مختلف در شهر کرمان شکل گیرد تا شاهد پیشرفت و توسعه معادن باشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا