از ظرفیت بانکهای خارجی برای مشکل مسکن استفاده شود
آستان بهارستان؛ معاون عمرانی اسبق استاندار قم در دومین همایش عمارت ماندگار اظهارداشت: مشکل کمبود مسکن در قم وجود دارد و میتوان از ظرفیت بانکهای خارجی برای مشکل مسکن استفاده شود.
دومین همایش عمارت ماندگار با حضور جمعی از فعالان عرصه ساخت و ساز استان و مسئولان شهری به میزبانی انجمن سازندگان مسکن و ساختمان قم برگزار شد.
معاون عمرانی اسبق استاندار قم در این مراسم اظهارداشت: بحث صنعت ساختمان به طور فزایندهای تحت تاثیر فناوریهای نوین قرار گرفته است و موجی در دنیا در عرصه ساخت وساز آغاز شده و اتخاذ تدابیری را میطلبد تا از دنیا عقب نمانیم.
مهندس محسن بهشتی افزود: ایران مساحت زیادی دارد اما دچار کمبود زمین با زیست بوم سکونت شهری است زیرا بیش از یک سوم کشور ما کویری است و امکان ایجاد و یا انتقال تاسیسات در کویر قابل توجیه نیست.
وی عنوان کرد: کمبود منابع مالی و نبود سرمایهگذاری به دلیل مشکلات بهویژه در حوزه بانکی است اما بانکها به جای این که کمک کننده باشند رقیب سرمایه گذار شدهاند.
وی گفت: یک میلیون و۸۰۰ هزار مسکن کلید نخورده در کشور وجود دارد که از این تعداد ۳۰۰ هزار مسکن یعنی یک ششم آن در استان تهران است و تنها یکی از بانکها ۲۰ هزار واحد مسکونی در اختیار دارد.
مدیرکل اسبق راه و شهرسازی قم ادامه داد: قم نیز در سال ۱۴۰۰، ۴۰هزار واحد مسکونی کلید نخورده داشت.
وی گفت: بانکها در تکاپو هستند سرمایه را تبدیل به نقدینگی کنند و از حوزه ساخت وساز خارج شوند؛ این امر خوب است اما به شرطی که با ساز وکارهای دیگر و تحت شرکتهای اقماری در زمان رونق ساخت وساز به این حوزه ورود نکنند.
از ظرفیت بانکهای خارجی برای مشکل مسکن استفاده شود
وی با بیان اینکه سابقه کار اجرایی و فنی برای استفاده از بانکهای خارجی در قم دو بار وجود داشته است، گفت: برای توسعه فاضلاب در قم از ظرفیت بانک توسعه اسلامی استفاده شد که امروز ۶۰ درصد شهر تحت شبکه فاضلاب است و در حوزه ساخت و ساز هم باید این اتفاق محقق شود و یا بانکها مشارکت داشته باشند.
مهندس بهشتی عنوان کرد: کمبود زمین با رویکرد زیست بوم، بحث اقتصادی و ساختار قانونی و چارچوب فنی مشکلات اساسی در حوزه ساخت مسکن است.
آمار ساخت مسکن قم در ۱۰سال گذشته نزولی بوده است
وی اظهارکرد: به غیر از دو مقطع برای ساخت مسکن مهر و مسکن ملی، در ۱۰سال گذشته آمار ساخت مسکن در قم نزولی بوده که در جای خود نیاز به تحلیل و آسیب شناسی دارد.
وی گفت: ایران کشور کم آبی است و برای ترسیم نقشه زیرساختی مسکن، نمی توان به منابع آب بی توجه بود و طبق آمایش سرزمینی باید صنعت ساختمان در جایی توسعه یابد که زیرساختها در آن منطقه وجود داشته باشد.
معاون عمرانی اسبق استاندار قم بیان کرد: در بحث زیرساختها مشکلات عدیدهای وجود دارد که صنعت ساختمان را تحت تاثیر قرار خواهد داد و باید به این مسائل توجه داشت.
وی تصریح کرد: همایش عمارت ماندگار ظرفیتی است که همه عناصر صنعت ساختمان در آن گرد هم میآیند و بهترین موقعیتی است که شرکت کنندگان میتوانند به نظر واحدی برسند و دغدغهها به نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دولت انتقال داده شود تا مشکلات کاهش یابد و اهداف محقق شود.
وی تاکید کرد: این همایش نشست تخصصی کمنظیری در استان است که تمام افراد ذیصلاح در صنعت ساختمان در آن حضور دارند لذا خروجی آن باید مطلوب باشد و با ارتباط مستمر اعضا و تاکید بر خواستههای کارشناسی، سبب گشایش در این عرصه خواهیم بود.پایان پیام/