اخبار مهمکمیسیون حقوقی

افزایش تولید با تامین امنیت سرمایه گذار محقق می شود

آستان بهارستان؛ عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تاکید بر ضرورت تامین امنیت سرمایه گذاران، گفت: دولت باید قوانین و مقررات را به گونه‌ای اصلاح کند که سرمایه‌گذاران احساس امنیت کنند و از خطرات احتمالی مانند تغییرات ناگهانی سیاست‌ها و شوک های اقتصادی در امان باشند.

شهباز حسن پور در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا با اشاره به نام گذاری سال ۱۴۰۴ به عنوان «سرمایه گذاری برای تولید»، گفت: در نگاه نخست، ممکن است برخی تصور کنند که تاکید بر سرمایه‌گذاری در تولید در شرایط پرتورم و با وجود چالش‌های اقتصادی متعدد، دستیابی به این هدف را دشوار می‌سازد. اما با بررسی روند نام‌گذاری سال‌های گذشته توسط رهبر معظم انقلاب، مشخص می‌شود که این انتخاب نه‌تنها یک شعار نمادین نیست، بلکه جمع‌بندی راهبردی از سیاست‌های اقتصادی سال‌های اخیر است که مسیر پیشرفت کشور را در بلندمدت ترسیم می‌کند

نماینده مردم سیرجان در مجلس ادامه داد: از ۱۳۸۷ که سال نوآوری و شکوفایی نام‌گذاری شد، تأکید بر افزایش ظرفیت‌های داخلی شکل گرفت. در ۱۳۸۸ شعار اصلاح الگوی مصرف، لزوم مدیریت منابع مطرح شد. سال‌های بعد، همت مضاعف، کار مضاعف (۱۳۸۹) و جهاد اقتصادی (۱۳۹۰) نشان داد که رشد اقتصادی در کشور نیازمند تلاش مضاعف است.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهار داشت: در ۱۳۹۱، رهبر انقلاب با شعار تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، به صراحت اعلام کردند که پیشرفت اقتصادی کشور در گرو حمایت از تولید داخلی است. این رویکرد در ۱۳۹۲ با حماسه اقتصادی و در ۱۳۹۳ با شعار اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی، بیشتر به فرهنگ‌سازی و مشارکت مردمی پیوند خورد.

وی گفت: اما با افزایش فشارهای خارجی و مشکلات اقتصادی، در ۱۳۹۵، مسیر اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل را مشخص کردند که در ۱۳۹۶ با تمرکز بر تولید و اشتغال ادامه یافت. در ۱۳۹۷، حمایت از کالای ایرانی در اولویت قرار گرفت و در سال‌های بعد، رونق تولید (۱۳۹۸)، جهش تولید (۱۳۹۹)، تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها (۱۴۰۰)، و تولید، دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین (۱۴۰۱)، مسیر را به سمت افزایش کیفیت تولید و دانش‌بنیان شدن صنایع سوق داد.

وی افزود: در سال ۱۴۰۲، با نام‌گذاری سال «مهار تورم، رشد تولید»، این راهبرد به نقطه‌ای رسید که مشخص شد بدون رشد تولید، مهار تورم ممکن نیست. امسال نیز رهبر انقلاب با سرمایه‌گذاری در تولید، راهبرد نهایی را مشخص کرده‌اند: بدون سرمایه‌گذاری کافی در تولید، تحقق تمام شعارهای سال‌های گذشته ناقص خواهد ماند.

حسن پور درباره راهکارهای عملی شدن شعار سال گفت: رهبر انقلاب بارها بر نقش بخش خصوصی و استفاده از ظرفیت‌های داخلی تأکید کرده‌اند. برای تحقق این هدف، انجام برخی اقدامات ضروری است.

وی ایجاد امنیت اقتصادی برای سرمایه‌گذاران را از جمله این اقدامات دانست و بیان کرد: دولت و مجلس باید با همکاری هم قوانین و مقررات را به گونه‌ای اصلاح کنند که سرمایه‌گذاران احساس امنیت کنند و از خطرات احتمالی مانند تغییرات ناگهانی سیاست‌ها و شوک های اقتصادی در امان باشند.

وی با تاکید بر حذف موانع دست و پاگیر اداری و بوروکراسی اظهار داشت: روند دریافت مجوزها برای سرمایه‌گذاری در تولید باید تسهیل شود تا کارآفرینان و سرمایه‌گذاران با موانع اداری دست‌وپنجه نرم نکنند.

حسن پور با تاکید بر تسهیل دسترسی به تسهیلات مالی از سوی صاحبان صنایع و تولید کنندگان، گفت: بانک‌ها و نهادهای مالی باید سرمایه‌گذاری در بخش تولید را در اولویت قرار دهند و وام‌های کم‌بهره در اختیار تولیدکنندگان قرار دهند.

نماینده مردم سیرجان در مجلس با تاکید بر ضرورت برخورد و جلوگیری از ورود کالای قاچاق بیان کرد: قاچاق کالا یکی از موانع اصلی رشد تولید داخلی است. مقابله جدی با قاچاق، فرصت بیشتری برای سرمایه‌گذاری در تولید ایجاد می‌کند.

وی همچنین بر ایجاد و تقویت فرهنگ حمایت از کالای داخلی تاکید کرد و گفت: بدون حمایت مردم از تولید داخلی، سرمایه‌گذاران انگیزه‌ای برای ورود به این حوزه نخواهند داشت. تقویت فرهنگ حمایت از کالای ایرانی، مهم‌ترین عامل برای جذب سرمایه‌گذاری در تولید است.

حسن پور ادامه داد: شعار امسال نتیجه یک نقشه راه ۱۷ ساله است که از نوآوری و اصلاح الگوی مصرف شروع شد، به حمایت از تولید ملی رسید، با اقتصاد مقاومتی تقویت شد، با رشد تولید و دانش‌بنیان شدن تکامل یافت و حالا به نقطه کلیدی خود یعنی جذب سرمایه در تولید رسیده است، ما در کرمان، به‌صورت نمونه و آزمایشی، این طرح را در قالب “حمایت از کالای کرمانی” توسط مؤسسه فرهنگی محمد(ص) شروع کرده‌ایم و در حال پیش بردن آن هستیم.

نماینده مردم سیرجان در مجلس با تاکید بر این که باید با همدلی ، وحدت و کمک مردم به دولت و دولت به مردم زمینه رشد و فعالیت اقتصادی و تولید فراهم شود، بیان کرد: تحقق شعار سال موتور محرک اقتصاد یک کشور است که باید با مطالعه ظرفیت های اقتصادی کشور به تقویت آن در بین مردم و فعالان اقتصادی پرداخت که این موضوع خود یک جهاد تبیین می طلبد که همه آحاد مردم و مسئولین باید به آن بپردازند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا