نشست خبری استاندار قم و سوالات بیپاسخ خبرنگار آستان بهارستان/ آغاز روزشمار خبرنگاران برای تحقق وعدهها

فاطمه سادات محمدی
آستان بهارستان؛ نشست خبری استاندار قم درحالی برگزار شد که سوالات برخی خبرنگاران از جمله خبرنگار آستان بهارستان بی پاسخ ماند.
به گزارش خبرنگار آستان بهارستان؛ نشست خبری استاندار قم درحالی برگزار شد که خبرنگاران از ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۱:۱۵ دقیقه سوالات خود را مطرح کردند و مهندس اکبر بهنام جو تا ساعت ۲۲:۲۲ دقیقه به صورت مختصر به سوالات پاسخ داد.
وی در مورد مشکلات خبرنگاران استان گفت: مشکلات را احصا و فایلی برای پیگیری موضوعات باز می کنیم و در مورد مسکن هنرمندان و روزنامه نگاران حتما پیگیر هستم و انجام خواهد شد.
وی در خصوص سرمایه گذاری و بافت فرسوده شهری گفت: ۱۶۰۰ هکتار بافت فرسوده در قم وجود دارد که در ۳۴۰ هکتار آن چند بافت تاریخی موجود است و مشاور تا یک ماه آینده بررسی های خود به اتمام می رساند و احیای بافت انجام خواهد شد و این بافت در راستای گردشگری فعال خواهد شد.
بهنام جو درخصوص آلودگی محیط زیست و گرد و غبار در استان نیز اظهارداشت: پایان سال گذشته مطالعات محیط زیستی در قم به اتمام رسید و طی آن ۵۰ هکتار از زمین های منطقه سراجه به عنوان کانون گرد و غبار استان شناسایی شد که چهار هزار میلیارد تومان هزینه دارد که این کانون گرد و غبار حذف شود که این هزینه از جهاد کشاورزی، وزارت نفت و منابع تولیدی تامین می شود.
وی ادامه داد: به این منظور باید خط آب به منطقه سراجه انتقال یابد و سپس درختکاری انجام شود و تا سه سال آینده کانون گرد و غبار از بین خواهد رفت.
وی در مورد واگن های مترو نیز اظهارداشت: پس از جلسه با آقای نصرتی معاون عمرانی وزارت کشور، ۱۵۰ تا ۱۶۰ میلیارد تومان از این اعتبار را شهرداری قم تقبل کرد و ۷۰۰ میلیارد نیز از محل اعتبارات دولتی پرداخت خواهد شد لذا پیش از پایان سال ۱۴۰۴، واگن خط یک مترو تامین خواهد شد.
این مقام مسئول در استان قم در مورد مونوریل نیز گفت: طبق نظر کارشناسان مونوریل توجیه اقتصادی ندارد و حدود چهار هزار میلیارد تومان هزینه نیاز دارد لذا سازمان برنامه و بودجه کشور در این مورد تصمیم خواهند گرفت.
وی در مورد فرودگاه قم نیز اظهارداشت: ۱۵ جلسه با آقای شفیعی سرمایه گذار سابق فرودگاه برگزار شد و درنهایت مقرر شد تا باند و ترمینال را ما انجام دهیم و بخش گردشگری را آقای شفیعی برپا کنند.
وی افزود: طبق نظر مشاور، نیروهای اجرایی مستقر شدهاند و تا دو سال و نیم آینده فرودگاه در شان استان مذهبی، زیارتی و گردشگری قم ایجاد خواهد شد.
وی با بیان اینکه ظواهر شهر قم بویی از مذهبی بودن نمی دهد، گفت: معماری فرودگاه قم به شکل معماری اسلامی طراحی خواهد شد و این امر در معماری داخلی فرودگاه نیز لحاظ خواهد شد و سیما و منظر شهری قم نیز حداقل در معابر اصلی و مبادی ورودی باید چهره مذهبی بودن قم را نشان دهند و در این زمینه طرحی اجرا خواهد شد.
استاندار قم در خصوص پایین بودن سرانه مدرسه و امکانات آموزشی در استان قم نیز گفت: سرانه آموزشی در استان قم پاین تر از کشور است و طبق میانگین سرانه آموزشی کشور باید شش و دو دهم باشد اما هم اکنون کمتر از پنج است.
وی افزود: برای ارتقای سرانه دانش آموزی با خیرین و مسئولان رایزنی انجام شده و سال گذشته ۲۱ و در سال جاری حداقل دو برابر سال گذشته مدرسه سازی انجام خواهد شد تا نیاز قم که ۲۷۱ مدرسه است برطرف شود.
وی در مورد اردوگاه ها و مکان های تفرجگاهی دانش آموزان استان نیز اظهارداشت: استان قم فقط دو اردوگاه ۱۵ خرداد داخل شهر و اردوگاه ملاصدرا در جاده کهک را دارد که باید ساماندهی و افزایش یابد.
بهنام جو با بیان اینکه ساماندهی اردوگاه ۱۵ خرداد ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار می خواهد، گفت: سازمان اوقاف ۲۵ هکتار زمین را در روستای فردو برای ساخت اردوگاه اختصاص خواهد داد و کمیته امداد امام خمینی نیز برای شش هزار دانش آموزی که تحت پوشش دارد وارد عمل شده و سپاه پاسداران نیز پای کار آمده تا چند اردوگاه خوب در شان دانش آموزان قم داشته باشیم.
وی افزود: به دلیل اینکه جایگاه قم ملی است با ساخت اردوگاه های مجهز می توان به دانش آموزان سایر استان ها هم سرویس دهد.
وی در مورد پنل های خورشیدی نیز گفت: دوهزار و ۶۰۰ مگابایت پروانه صادر شده است که ۴۰۰ مگابایت زمین را تحویل گرفتند و کار در حال انجام است و یک قطعه زمین دو هزار مگابایتی نیز آماده شده و اگر این ها در مدار قرار گیرد قطعی برق در استان نخواهیم داشت.
این مقام عالی دولت در قم گفت: هم اکنون ۶۰۰ مگابایت تولید برق داریم و قطعی برقی استان قم ۲۰۰ مگابایت است؛ باید در سامانه ای به صورت شفاف میزان کمبود برق اعلام شود که مردم بدانند به چه دلیل برق قطع می شود.
وی در مورد اختلاف ها در شورای شهر قم نیز گفت: پیگیر وفاق برای شورای شهر قم هستیم و هر کسی به عنوان شهردار انتخاب شود از حمایت ۱۰۰ درصدی استانداری برخوردار خواهد شد.
وی در مورد نحوه انتخاب معاونت های استانداری نیز گفت: بنده دنبال انتصاب افرادی هستم که از نفر قبل قویتر باشد و اغلب انتصاب های من افراد باتجربه تر هستند.
استاندار قم درخصوص کمربندی شهید سلیمانی نیز گفت: از سمت جاده قم به تهران ابتدا مقرر شد بانک ملی این پروژه را انجام دهد اما انجام نشد و ۴۰ درصد را بخش خصوصی و مابقی را راهداری تامین می کند و تا پایان سال این کمربندی تا منطقه جعفریه انجام خواهد شد و تا دو سال آینده این پروزه به اتمام خواهد رسید.
وی در مورد سرمایه گذاری در قم نیز گفت: به غیر از صنایع آلوده و صنایع آببر سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی قم ادامه دارد و در استان قم واحد راکد بزرگ اسم و رسم دار نداریم و بیشتر واحدهای کوچک دارای مشکل هستند و برخی کارخانه ها نیز باید تبدیل به احسن شود.
وی با بیان اینکه وضعیت تصفیه خانه فاضلاب در استان قم اصلا خوب نیست، اظهارداشت: تصفیه خانه فاضلاب در استان ۴۰۰ هزار گنجایش دارد که امروز ۶۰۰ هزار ورودی دارد و نمی تواند به درستی کار کند و مجموع اعتبار سازمان آب و فاضلاب ۱۵۰ میلیارد است که نمی تواند با این درآمد اقدام شاخصی انجام دهد لذا ما از تبصره ها و راهکارها و تسهیلات بانک ها این هزینه را تامین می کنیم.
بهنام جو درخصوص ۸۰ هزار واحد مسکن ملی نیز گفت: آب، برق، فاضلاب و مدرسه در ساخت این واحدها باید دیده شود و از راه و شهرسازی اعتباراتی اخد شده و ساخت و سازها در حال انجام است.
وی در مورد مجتمع های مسکن غدیر و زیتون نیز گفت: پیگیری خواهد شد تا مشکل مردم برطرف شود و در این راستا اطلاع رسانی شفاف از طریق بنیاد مسکن باید انجام شود.
وی در مورد ورزشگاه یادگار امام (ره) نیز بیان کرد: این ورزشگاه با سالن ورزشی فوتبال مناسب، هم اکنون متروکه شده حتما بودجه خوبی برای احیای آن اختصاص خواهیم داد و سالن ورزشی ۴۵۰۰ نفره پردیسان هم ساخته خواهد شد.
استاندار قم گفت: منطقه ویژه سلفچگان و سیلو به ریل راه آهن متصل خواهد شد.
وی در مورد امکانات نامناسب ایستگاه راه آهن محمدیه نیز گفت: با پیگیری های انجام شده روشنایی این ایستگاه از سوی راه آهن کشوری تامین خواهد شد و آسفالت آن توسط راهداری و حمل و نقل آن با اعتباری که به شهرداری اختصاص داده خواهد شد خدمترسانی خوبی به مردم انجام خواهد شد.
وی گفت: داشتن مشاور قرآنی نیز پیشنهاد خوبی بود که این امر را بررسی خواهم کرد.
بهنام جو گفت: از سازمان های مردم نهاد حتما استفاده خواهم کرد زیرا کارها باید با همکاری مردم انجام شود.
وی در مورد امکانات نامناسب جمکران نیز اظهارداشت: بافت منطقه جمکران شبیه روستا است لذا با تمام ادارات از این هفته جلسه خواهیم داشت تا زیرساخت ها برای نیمه شعبان و محوطه آن دائمی شود.
وی افزود: طبق یک نظرسنجی که از زائران انجام شد پارکینگ و سرویس بهداشتی از نیازهای اصلی است که باید تامین شود.
وی در مورد اعتبارات کارگروه ملی زیارت گفت:۶۰ میلیارد تومان اعتبار سال قبل دریافت شد اما پروژه مهمی تاکنون در قم انجام نشده لذا مقرر شد تا این کارگروه ۱۴ یا ۱۵ خرداد با حضور دکتر عارف معاون اول رئیس جمهوری در قم تشکیل خواهد شد که پروژه های خاص زیارتی را مطرح خواهیم کرد تا بتوانیم برای زائران اعتبار بیشتری اخد نماییم.
این مقام مسئول دولت در قم در مورد حقابه رودخانه شور و حقابه دز نیز گفت: برای این منظور یک مشاور باتجربه انتخاب شده که با وی نزد وزیر نیرو رفتیم و از حق مردم دفاع شد و پیگیر آن هستیم.
وی در مورد سفر اعضای اتاق بازرگانی قم به چین نیز گفت: سفر به منظور بهبود روابط اقتصادی و فرهنگی باید انجام شود اما از اسراف در سفر باید پرهیز شود.
وی افزود: با سفر به عراق و رایزنی های انجام شده برای نخستین بار ۱۰۰ میلیون دلار به منظور گردشگری در عوارضی قم قم خواهد شد.
استاندار قم در مورد راه دسترسی مناسب به نمایشگاه دائمی نیز اظهارداشت: به زودی راه ورودی به این نمایشگاه اصلاح خواهد شد و همچنین سند نمایشگاه فرش چند روز پیش آماده شد و تا دو ماه آینده ساختمان توسط اتحادیه تولیدکنتدگان فرش دستباف خریداری خواهد شد.
وی در مورد ساماندهی وضعیت درودگران استان نیز گفت: در شهرک ثامن ویژه درودگران استان فعالیت خوبی مشاهده نمی شود لذا ۱۲۰ میلیارد تومان تسهیلات و زمین در اختیار آنان قرار خواهد گرفت.
وی در مورد خدمات دهی نامناسب بانک رسالت نیز گفت: بانک رسالت در تمام کشور خدمات نامناسب و بدقولی دارد و پاسخگو نیست که باید اقدام اساسی در این مورد انجام شود.
بهنام جو اظهارداشت: برای بهبود وضعیت گردشگری و کمک به سرمایه گذاران برای سه هتل پنج ستاره در استان قم ۲۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات از مرکز دریافت شد.
وی گفت: برای سالگرد شهید رئیسی تمام دستگاه های فرهنگی، بسیج و حوزه در جلسهای حضور داشتند با همکاری همه ارگان های دولتی و به خصوص با کمک مردم از پنج شنبه هفته جاری به مدت یک هفته مراسم های مختلفی برگزار خواهد شد زیرا باید کارنامه ای از زندگی شهید رئیسی در معرض دید مردم قرار گیرد و تکریم رئیس جمهور سابق و همراهان ایشان انجام شود.
وی در مورد تولید گچ در قم گفت: تولید گچ در استان به صورت سنتی و با مصرف گاز زیاد همراه است به دنبال این هستیم که با راهکارهایی مصرف انرژی کاهش پیدا کند.
استاندار قم اظهارداشت: برای صنعتی شدن کوره های آجرپزی پیگیر تسهیلات هستیم و به منظور ساماندهی منطقه دامشهر نیز راهکارهایی اندیشیده شده است.
وی گفت: پیگیر صادرات لیتیوم دریاچه نمک و ساماندهی معادنی مانند معادن مس استان هستیم.
وی در پاسخ به سوالات خبرنگار آستان بهارستان که پارکینگ ها و اضافه بناها و … در کمیسیون ماده ۱۰۰ که تبدیل به جایی برای تخلفات آزاد شده، حذف می شود، گفت: در مورد پارکینگ و اضافه بنا این مطلب ۱۰۰ درصد درست است باید بررسی شود هزینه پارکینگ که از مردم اخذ می شود به چه مصرفی می رسد.
استاندار قم از همه خبرنگاران خواست تا مسئولان غیرپاسخگو در ادارات قم را حتما به وی معرفی کنند.
سوالات خبرنگار آستان بهارستان که بی پاسخ ماند:
درخصوص بلندمرتبه سازی و نبود تجهیزات آتش نشانی و حتی نردبان بلندمرتبه کافی در قم با جان مردم بازی می شود چه اقدامی انجام خواهید داد؟
آیا مانع صاف کردن کوهها در قم به خصوص در منطقه پردیسان و شهرک قدس خواهید شد؟
برخی لابی ها و افراد بانفوذ در استان با هنجارشکنی ساخت و سازهایی در استان دارند و کسی مانع آنان نمی شود؛ نمونه آن مدرس امام خمینی(ره) آستان قدس است که این نوع ساخت و ساز در نزدیکی حرم امام رضا علیه السلام در شهر مشهد انجام نمی شود اما در نزدیکی حرم حضرت معصومه سلام الله علیها در حال انجام است.
درصورتی که تاکنون مردم که هیچ، حتی هیچ سازمانی در این محدوده به خود جرات نداد در خیابان کم عرض، چهار طبقه زیرزمین و چهار طبقه بنا داشته باشد و نمای حرم را بگیرد و سنت شکنی کند اما… آیا مانع این قبیل این ساخت و سازها می شوید؟
به گفته کارشناسان تخریب هایی در حرم کریمه اهل بیت سلام الله علیها انجام شد که مانع ثبت یونسکو شد و چندین میلیارد دلار از قم سلب شد؛ آیا مانع این اقدامات می شوید؟
برخی سازمان ها مانند سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری و سازمان فرهنگی شهرداری قم قراردادهای خبری با خبرنگاران منعقد می کنند اما بیش از یک سال است هزینه خبرنگاران را پرداخت نکردند و پاسخگو نیستند.
لطفا نظرسنجی را در سازمان ها الزامی کنید تا مدیران ملزم به پاسخگویی شوند و برخی را بدون رودربایستی حذف کنید زیرا قم مدیران شجاع و کارآمد می خواهد. پایان پیام/۱۱۰