اشکالاتی هست اما کل دستاوردهای نظام را زیر سوال نبریم
آستان بهارستان؛ عضو کمیسیون عمران مجلس در خصوص چالش های اقتصادی کشور، گفت: در بسیاری از صنوف و رشتهها به همت جوانان و دانشبنیان ها به دستاوردهایی رسیدیم، ولی به هر دلیلی سیاستگذاری ما در صنایعی مانند خودروسازی اشتباه بوده است و ما نباید با جان و مال مردم هزینه سوء مدیریت را بدهیم. مجلس ایستادگی کرد تا این اتفاق افتاد.
مجتبی یوسفی افزود: در حوزه مسکن و پرداخت ۲۰درصد تسهیلات حوزه مسکن که بانکها بدان مکلف شدند، ما ایستادیم و آنها مجبور کردیم تا این مصوبه را اجرا کنند.
وی گفت: چالش سال جدید؛ بازگشت امنیت روانی در حوزه اقتصادی و اطمینان بخشی در حوزه قوانین، چه توسط مجلس و چه آیین نامههایی که دولت به وزارتخانهها و به فعالان حوزه اقتصادی میدهد، است.
نماینده اهواز و باوی افزود: اگر امروز ما در کالاهای اساسی دچار مشکل هستیم و در حوزه اشتغال و بیکاری مردم و جوانان گله دارند که به حق است و ما شرمنده آنها هستیم، یکی از دلایل آن کاهش بیرویه ارزش پول ملی و همچین عدم ثبات در تصمیم گیری است. البته این دولت به نسبت دولت قبل بهتر است، چرا که طبق آمار در یک سال پایانی دولت قبل نزدیک به ۲۱۰ آیین نامه در حوزه پولی و مالی صادر شده بود و این به این معنی است که امنیت تصمیم گیری را از فعالان اقتصادی گرفته و به دغدغهها توجهی نشده بود.
وی درباره مماشات دولت با مجلس گفت: اینکه بگوییم مجلس با دولت مماشات کرده شاید تعبیر خوبی نباشد؛ ما می بینیم بیشترین سوالات و تذکرها، درخواستهای طرح سوال و حتی استیضاح در مدت کوتاه یک ساله این دولت با مجلس انجام شد، ولی اگر به این معنی است که در صورت هر اتقاق در کشور نمایندهای بیاید و کل دستاوردهای نظام را زیر سوال ببرد قطعا به جز ناامیدی نیست.
یوسفی یادآور شد: بنده و حتی بسیاری از همکاران من جزو کسانی هستیم که اگر در جایی موضوعی را ببینم سریع آن را مطرح میکنیم؛ در مورد ارز حرف زدیم و تذکر جدی دادیم و همچنین در حوزه مسکن و خودرو مجلس یک تنه ایستاد.، حدود یک دهه واردات خودرو با اما و اگر بود. ما در حین اینکه مدافع تولید ملی هستیم ولی قرار نیست با سوء مدیریت مدیران برخی از تولید کنندهها مانند خودرو سازها کنار بیاییم.
عضو کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: در بسیاری از صنوف و رشتهها به همت جوانان و دانشبنیان ها به دستاوردهایی رسیدیم، ولی به هر دلیلی سیاستگذاری ما در صنایعی مانند خودروسازی اشتباه بوده است و ما نباید با جان و مال مردم هزینه سوء مدیریت را بدهیم. مجلس ایستادگی کرد تا این اتفاق افتاد. در حوزه مسکن و پرداخت ۲۰درصد تسهیلات حوزه مسکن که بانکها بدان مکلف شدند، ما ایستادیم و آنها مجبور کردیم تا این مصوبه را اجرا کنند.
وی در این زمینه ادامه داد: دولت قبل مجوزهای کسب و کار را قبول نداشت؛ که به معنای ایجاد امضاء طلایی بود، چرا که اگر فردی متخصص شده بود و میخواست در آن رشته کار کند، ما گفتیم ۱۰سال یکبار آزمون میگیریم و به این صورت محدودیت ایجاد میکردیم تا تعارض منافع برای آن عده خاص نباشد. حال ما ایستادگی کردیم و دولت هم همراهی کرد و امروز پس از چند دهه تلاش در این حوزه حداقل ۴۰ درصد مجوز صادر شده است.
وی گفت: ما حوزه فرهنگی را فراموش نکردیم. مردم گلهمند هستند؛ اگر بی توجهی به اعتقادات دینی و دستاوردهای نظام و انقلاب در این زمینه حتی مثل حجاب، یا موضوع افتخار به هویت ایرانی- اسلامی و امید بخشی برای آینده جوان این کشور رخ دهد یا اگر فسادی را ببینیم، باید با آن برخورد کنیم. اینها نکاتی بود که در حال پیگیری است و طرح سوال میکنیم. این بدان معنی است که باید دستاورد نظام مقدس جمهوری اسلامی را بگوییم و اگر اشکالی هم باشد با آن برخورد کنیم.