گزارشی از همایش خادمیاران کانون قرآن خدمت رضوی در قم
آستان بهارستان؛ همایش خادمیاران کانون قرآن خدمت رضوی استان قم امروز، سوم شهریورماه در تالار فرهنگ و هنر قم با حضور خادمیاران رضوی استان قم برگزار شد.
همایش خادمیاران کانون قرآن خدمت رضوی استان قم، امروز، سوم شهریورماه در تالار فرهنگ و هنر قم با حضور خادمیاران رضوی استان قم برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین میریان، رئیس مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی و دارالقرآن حرم علی بن موسیالرضا(ع)؛ حجتالاسلام والمسلمین مؤدب، مدیر دانشکده الهیات دانشگاه قم؛ محمدعلی اسدتاش، مسئول کانون قرآن خدمت رضوی استان قم، جمعی از اصحاب رسانه و قاریان بینالمللی قرآن استاد علی علیزاده و استاد مهدی علمخواه بهعنوان مجری در این همایش حضور داشتند.
خادمیاران و اعضای حاضر در این همایش به پرچم متبرک آستان قدس رضوی عرض ارادت کردند؛ صلوات خاصه امام رضا(ع) توسط محمد سلیمانینسب، خادم حرم امام رضا(ع) قرائت شد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدمسعود میریان، رئیس مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی در ابتدا با اشاره به اینکه امام رضا(ع) میفرماید: «کلام الله لا تتجاوزوه لا تَطلُبُوا الهُدی فی غَیرِالقُرآنِ فَتَضِلّوا؛ قرآن کلامالله است از او پیشی نگیرید تجاوزی از قرآن نداشته باشید و هدایت را از غیر قرآن نجویید که گمراه میشوید»، اظهار کرد: مشهدالرضا قطب قرآنی است و در عرصه قرآنی برنامههای خوبی انجام شده است، اما هنوز هم با مطلوب قرآنی فاصله داریم و باید برای تجلی بخشیدن و نهادینه کردن کلام لم یزلی در قلوب مردم و فرهنگ همزیستی و انس با قرآن در بدنه جامعه به صورت همگانی تلاش کنیم.
وی ادامه داد: مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی از خرداد ۱۳۹۶ فعالیت خود را آغاز کرده و برنامههای مختلف قرآنی را در سطوح مختلف، از مهدالرضا(ع) گرفته تا آموزشهای تخصصی و سطوح عالی رشتههای مختلف قرآنی، اجرایی کرده است.
رئیس مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی گفت: طی شش سال فعالیت مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی در عرصه فراگیری و آموزش سطوح مختلف قرآن، این مرکز با اجرای طرحهای مختلفی درصدد بوده به بزرگترین نهاد قرآنی و مرجع قرآنی جهان اسلام تبدیل شود که تاکنون ۲۰۰ هزار نفر از آموزشهای قرآنی این مرکز در شش سال بهرهمند شدهاند.
وی با اشاره به اینکه مهدالرضا(ع) در سراسر کشور ۴۷۰ شعبه با پنج هزار مربی قرآنی در حال انجام است و شبابالرضا(ع) که در ۲۸ استان در حال اجراست، گفت: دورههای آموزشی مهدالرضا(ع) بزرگترین پروژه آموزشی مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی است؛ این پروژه شامل آموزش روخوانی قرآن کریم به روش قصه و بازی به نونهالان پنج سال تمام در سراسر کشور است.
مدیر مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی گفت: همچنین دورههای آموزشی تربیت مربی در رشتههای مهدالرضا(ع) ویژه بانوان به دو شیوه حضوری و مجازی در سراسر کشور برگزار میشود و کسانی که موفق به گذراندن این دوره و کسب گواهینامه شوند میتوانند با گذراندن دوره کاروزی به عنوان مربی قرآنی در مهدالرضا(ع) مشغول به کار شوند.
میریان طرح نهضت ملی آموزش قرآن کریم با نام «من قرآن را دوست دارم» را بزرگترین پروژه آموزشی قرآن در کشور برشمرد و افزود: این طرح قرآنی با محوریت آستان قدس رضوی و با مشارکت اعتاب مقدسه و بقاع متبرکه ایران اسلامی در سطح ملی برگزار میشود و یکی از موفقترین طرحهای قرآنی کشور بوده است.
وی اظهار کرد: آموزش روخوانی و روانخوانی قرآن، زیباخوانی و تصحیح قرائت نماز، تفسیر و تدبر در قرآن، تجوید، صوت و لحن و حفظ موضوعی و ترتیبی، از جمله مراحل آموزشی طرح ملی «من قرآن را دوست دارم» است که تاکنون سه مرحله ابتدایی طرح بهصورت موفقیتآمیز در سطح کشور اجرا شده است؛ آییننامه مرحله چهارم این طرح در رشته حفظ قرآن نیز با همکاری با استادان معتبر کشور در حال تدوین است که همزمان با هفته وحدت رونمایی و اجرایی خواهد شد.
میریان تأکید کرد: خادمیاران رضوی همانند لشکر سایبری «طرح من قرآن را دوست دارم» ترویج کنند؛ استان قم در این میان از ممتازترین استانها در کانونهای قرآن رضوی است و قم میتواند الگوی سایر استانها در طرحها و برنامههای مرکز قرآنی خدمت رضوی باشد.
مدیر مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی اظهار کرد: خادمیاران کانون قرآن خدمت رضوی استان قم با همکاران ما در مشهد ارتباط بگیرند، چراکه این ارتباط به ترویج بیشتر قرآن کمک میکند؛ انشاءالله از نظر مادی و معنوی به کانون قرآن خدمت رضوی استان قم کمک بیشتری میشود تا با قوت هر چه بیشتر در راه قرآن قدم بردارد.
همافزایی آستان امام رضا(ع) و آستان حضرت معصومه(س) در فعالیتهای قرآنی
حجتالاسلام والمسلمین تکیهای، دبیر کانونهای خدمت رضوی استان قم در ادامه برنامه با اشاره به اینکه هماورد جهانی اربعین حسینی بزرگترین کاروان زمینهساز ظهور امام زمان(عج) است، اظهار کرد: در جلد دو کافی صفحه ۶۰۳ آمده است که امام صادق(ع) میفرماید: «مَنْ قَرَاَ الْقُرآنَ وَ هُوَ شابٌّ مُؤمِنٌ اِخْتَلَطَ الْقُرآنُ بِلَحْمِهِ وَ دَمِهِ وَ جَعَلَهُاللّه ُ عَزَّوَجَلَّ مَعَ الْسَّفَرَهِ الْکِرامِ الْبَرَرَهِ، وَ کانَ الْقُرآنُ حَجیزا عَنْهُ یَوْمَ الْقیامَهِ؛ هر جوان مؤمنى که در جوانى قرآن تلاوت کند، قرآن با گوشت و خونش مىآمیزد و خداوند عزّوجل او را با فرشتگان بزرگوار و نیک قرار مىدهد و قرآن نگهبان او در روزقیامت، خواهد بود.»؛ مصداق بارز این حدیث شریف کانونهای قرآن خدمت رضوی سراسر کشور است که برنامههای قرآنی را برای مشتاقان قرآن از سن طفولیت تا نوجوانی و میانسالی را انجام میدهد.
تکیهای افزود: شهر مقدس قم مراکز ملی و استانی قرآن متعددی را دارد و سرچشمه آموزشها و فعالیتهای قرآنی است و این ظرفیت امکان برنامهریزیها و همافزایی بیشتر بین آستان مقدس امام رضا(ع) و حرم حضرت معصومه(س) را میتواند رقم بزند.
دبیر کانونهای خدمت رضوی استان قم افزود: مهدالرضا(ع) در قم شکوفا شده و آستانه مقدس حضرت معصومه(س) و مسجد جمکران نیز اعلام آمادگی کردند تا در یک شبکه همافزا با انتقال تجارب کنار همدیگر باشند.
تکیهای تصریح کرد: میتوانیم طراحی کنیم که کانونهای دیگر از کانون قرآن خدمت رضوی نیز بهره برده و بخش عمده مأموریتها و اهداف کانونهای خدمتیاری قرآن را همه مراکز قرآنی میتوانند انجام دهند.
وی گفت: مدیریت مواکب قرآنی از ایران تا کربلای معلی با قرآنیان استان قم است که فعالیتهای قرآنی استان را معرفی کنند و توشه زائران اربعین را پربارتر کنند.
۱۴۰ هزار کودک در کشور تحت پوشش مهدالرضا(ع) هستند
محمدعلی اسدتاش، مسئول کانون قرآن خدمت رضوی استان قم اظهار کرد: در این کانون تاکنون سه دوره تربیت مربی قرآن با همکاری دانشگاه قم و مرکز قرآنی آستان امام رضا(ع) توسط استاد محسنی برگزار شده است.
وی با اشاره به اینکه ۱۴۰ هزار کودک در کشور تحت پوشش مهدالرضا(ع) هستند، ادامه داد: با برگزاری دورههای حضوری و مجازی ۱۰۰ مربی قرآنی تربیت شدند و ۱۰ شعبه در مناطق مختلف قم برپا شد و تاکنون ۳۵۰ کارنامه کودکان قرآنآموز توزیع شده و این طرح در قم در حال توسعه است.
اسدتاش گفت: مهدالرضا(ع) یک دوره آموزش قرآن کاربردی کاملاً مبتنی بر مبانی علمی و پژوهشی تجربه شده، برای آشنایی نونهالان با روخوانی قرآن کریم به روش قصه و بازی و در فضایی شاد و مفرح است که قرآنآموز بهصورت غیرمستقیم در کلاسی که سراسر قصه و بازی است با مفاهیمی از قبیل زبانآموزی، مفاهیم ریاضی، مفاهیم علوم، مفاهیم اجتماعی، هنر و تربیت بدنی در قالب درسهایی که مربیان مهدالرضا(ع) با هنرمندی و تلاش به آنها میآموزند، آشنا میشوند.
مسئول کانون قرآن خدمت رضوی استان قم تصریح کرد: طرح ملی تلاوت شبابالرضا(ع) در قم با حرم فاطمی همکاری دارد و نوجوان قرآنی تربیت شده و ۴۰ محفل سنتی قرآن کریم برای بانوان و آقایان در قم و روستاها انجام شده است و خادمیاران سفیران قرآنی هستند که میتوانند همافزاییهای مختلف را رقم بزنند.
وی با اشاره به اینکه به همت کانون قرآن خدمت رضوی در ماه رمضان سه پویش و مسابقه قرآنی انجام شد، بیان کرد: بودجه کانونهای قرآن رضوی بسیار اندک است و برای فعالیتهای قرآنی نیازمند بودجه هستیم و از مرکز قرآن آستان قدس رضوی درخواست تأمین منبع مالی داریم.
گفتنی است، در پایان این همایش نوجوانان فاطمی حرم بانوی کرامت نیز فرازهای از قرآن کریم را قرائت کردند.پایان پیام/۱۱۰
خبرنگار : مژگان فرهنگیان
منبع : خبرگزاری ایکنا قم