بدون حمایت آمریکا، رژیم صهیونیستی ۲۴ ساعت هم توان جنگ ندارد
آستان بهارستان ؛ رئیس کمیته حقوق بشر مجلس گفت: نظر صاحب نظران بر این است که اگر آمریکا از رژیم صهیونیستی در جنگ اخیر غزه حمایت نمیکرد «حتی ۲۴ ساعت هم این رژیم توان ادامه جنگ را نداشت». در واقع امروز رژیم صهیونیستی با تنفس مصنوعی آمریکا و برخی کشورهای غربی و به صحنه آوردن میلیاردها دلار پول و پشتیبانی مالی، نظامی و اطلاعاتی در حال ادامه دادن جنگ علیه غزه است.
جنگ علیه غزه در حالی به سومین ماه خود نزدیک شده است که رژیم صهیونیستی و آمریکا به هیچ کدام از اهداف اعلامی خود دست پیدا نکردهاند. نه اسرای صهیونیست از طریق جنگ آزاد شدهاند و نه مقاومت حماس نابود شده است. رویای کوچ اجباری مردم غزه نیز تعبیر نشده و دستاورد صهیونیستها به کشتار دهها هزار غیرنظامی ختم میشود.
علی رغم آنکه جامعه جهانی خواهان پایان جنایت صهیونیستهاست اما آمریکا و رژیم صهیونیستی تاکنون از پذیرش آتش بس دائمی خودداری کردهاند. در همین خصوص در نشستی با عنوان «نقش آمریکا در جنایات رژیم صهیونیستی» به ابعاد مختلف این جنگ پرداخته شده است.
این نشست با حضور ناصر ابوشریف نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران، زهره الهیان رییس کمیته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی و مختار حداد کارشناس مسائل منطقه در خبرگزاری ایرنا برگزار شد.
این نشست در سه قسمت در اختیار مخاطبان قرار میگیرد، که قسمت نخست آن را می توانید اینجا بخوانید.
و اما قسمت دوم نشست به شرح زیر است:
«زهره الهیان» رئیس کمیته حقوق بشر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در این نشست، اظهار داشت: اسرائیل امروز در شرایطی قرار دارد که به هر قیمت ممکن دستاوردی را از این جنگ برای خود فراهم کند و با توجه به اینکه چنین چیزی تاکنون حاصل نشده و اهداف اعلامی آنها محقق نشده است، بنابراین اسرائیل مصمم به ادامه جنگ تا زمانی هست که به دستاوردی مشخص دست پیدا کند.
وی با بیان اینکه اسرائیل در باتلاق جنگ غزه در حال دست و پا زدن است که این منجر به فرو ریختن این رژیم خواهد شد، گفت: در چنین فضایی اسرائیل میخواهد هم پیمانان خود را متحد کرده تا به آن کمک کنند تا شاید راه نجاتی برایش پیدا شود.
رئیس کمیته حقوق بشر کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود: اخیرا در ژنو نشست امنیتی تحت عنوان پسا اسرائیل برگزار شد که این نشان میدهد «حتی متحدان اسرائیل هم به دوران پسا این رژیم میاندیشند».
الهیان تصریح کرد: در طی این ۸۰ روز ما «با جنایتهای متعددی در قالب نقض حقوق بشر از سوی اسرائیل مواجه بودیم» که دنیا را در یک بُهت فرو برد. اساتید حقوق بشری در سطح جهانی ابراز میکنند که ما برای نام نهادن، تعبیر و تعریف آنچه که در این ۸۰ روز از جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه رخداده است، عاجزیم. در واقع ما هیچگاه این گونه تعدد و تنوع نقض گسترده و فاحش حقوق بشر را در یکجا و در این بازه زمانی نداشتیم و چنین امری بیسابقه است.
وی با بیان اینکه در چنین شرایطی شاهدیم که مجامع بینالمللی و مجامع حقوق بشری نسبت به جلوگیری از جنایات رژیم صهیونیستی ناتوان هستند، ادامه داد: در منشور سازمان ملل حفظ ثبات و امنیت جهان یکی از وظایف ذاتی این سازمان ذکر شده است، اما امروز شاهدیم که حتی سازمان ملل هم با قطعنامه اخیر مجمع عمومی و سایر قطعنامههایی که در طول این سالها علیه رژیم صهیونیستی به تصویب رسیده نتوانسته کاری را پیش ببرد.
عزم دادستان دیوان بین المللی کیفری جهت بررسی پرونده جنایات اسرائیل
الهیان عنوان کرد: ما نشستهایی را چه در کمیسیون حقوق بشر مجلس و چه در دبیرخانه کنگره حمایت از انتفاضه در مجلس شورای اسلامی داشتیم و طبیعیاست که باید ساز و کارهای حقوقی و بینالمللی به کار گرفته شود که در این حوزه چند پیشنهاد هم مطرح است. اول اینکه «شکایات نهادهای مردمی علیه رژیم صهیونیستی و تشکیل پرونده در دادگاه بینالمللی کیفری» یکی از محورهای اصلی است که باید مستندات در این خصوص ارائه شود.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس عنوان کرد: دادستان دیوان بین المللی کیفری عزم خود را جهت رسیدگی به این پرونده اعلام کرده است. همچنین تقسیم کاری در کنگره حمایت از انتفاضه مجلس صورت گرفته و کارگروهی برای مستندسازی این موضوع تشکیل شده است و این مستندات به دیوان بینالمللی کیفری ارائه خواهد شد تا بتواند این مطالبه مردمی در سطح جهانی را تسهیل و تسریع کند.
وی با بیان اینکه ساز و کار دیگری از جمله «دیوان بین المللی دادگستری یا همان ICJ را داریم» که کشورهای عضو این دیوان میتوانند علیه رژیم صهیونیستی شکایت کنند، گفت: تاکنون چندین کشور این شکایت را مطرح کردند و البته در کنار تمام این موارد «بیداری افکار عمومی مردم جهان» را داریم.
امنیت غذایی ساکنین سرزمینهای اشغالی در خطر است
الهیان بیان داشت: حرکتهای مردمی صرفاً به شکایت از اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی محدود نمیشود بلکه «تحریم کالاها و شرکت های مرتبط با رژیم صهیونیستی» نیز از دیگر موضوعاتی است که میتواند شریانات و اقتصاد اسرائیل را تحت فشار قرار دهد. در واقع در مجلس هشتم قانون تحریم کالاهای اسرائیلی تصویب شد و تا به امروز نیز ما این موضوع را دنبال میکنیم.
رئیس کمیسیون حقوق بشر مجلس افزود: در راستای اجرای این قانون، سازمانهای دولتی و وزارتخانهها باید به مجلس گزارش بدهند که در راستای اجرای این قانون و تحریم کالاها و شرکتهای مرتبط با رژیم صهیونیستی چه اقداماتی را انجام دادند، این امر «میتواند اقتصاد فلج شده رژیم صهیونیستی را هرچه بیشتر تحت فشار قرار دهد».
وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی به لحاظ اقتصادی به شدت دچار فشار هست و «امنیت غذایی ساکنین سرزمینهای اشغالی هم در این شرایط به خطر افتاده است» که این به دلیل چند موضوع است، یکی اینکه ساکنین سرزمینهای اشغالی در حال مهاجرت معکوس هستند و از طرفی تهدید امنیت کشتیهای رژیم صهیونیستی که از طریق آبهای بینالمللی و دریای سرخ در حال عبور هستند نیز مزید بر علت شده است.
استمرار جنگ فرصتی برای به تعویق انداختن رسیدگی به پروندههای نتانیاهو
الهیان گفت: رژیم صهیونیستی از ترس ناامن نشدن آبهای بینالمللی برای کشتیهای خود خبر از اعلام ائتلاف بینالمللی دریای سرخ را داد که این هم افتضاحی دیگر برای این رژیم شد چرا که یک به یک کشورها اعلام کردند که ما در این ائتلاف عضو نیستیم و این را میتوان «شکست دیگری برای رژیم صهیونیستی تلقی کرد».
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس عنوان داشت: همچنین رژیم صهیونیستی سودای یک کریدور طولانی و عربی را در سر داشت که شاهد بودیم «امروز نه از این کریدورها خبری هست» و «نه از طرح عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی در قالب طرح آبراهام» و همه این موارد رژیم صهیونیستی را تحت فشار قرار داده است. از طرفی دیگر تلاطمهای درونی این رژیم و اعتراضاتی که هم در درون کابینه دولت و هم در میان ساکنین سرزمینهای اشغالی وجود دارد این رژیم را دچار فروپاشی درونی کرده و به همین واسطه است که میگوییم باید به دوران پسا اسرائیل فکر کنیم.
وی بیان کرد: این موضوع را آقای نتانیاهو هم آگاه است و میداند که پس از فروکش کردن این جنگ نوبت به رسیدگی پروندههای متعددی است که دارد و به همین دلیل است که وی «استمرار جنگ را فرصتی جهت به تعویق انداختن رسیدگی پروندههایش میداند».
اسرائیل از شهید سید رضی موسوی انتقام جنگ ۳۳ روزه را گرفت
الهیان افزود: از شهدای مقاومت و به خصوص شخص شهید سردار سلیمانی که هرچقدر زمان میگذرد بیشتر متوجه نقش بیبدیل حاج قاسم در توانمندسازی جبهه مقاومت میشویم هم یاد میکنم. امروز اضلاع جبهه مقاومت در منطقه بدون دخالت ایران در نبرد اخیر هر کدام نقش خود را به خوبی ایفا کردند و توانستند رژیم صهیونیستی و آمریکا را تا به امروز فلج کنند.
رئیس کمیسیون حقوق بشر مجلس با اشاره به شهادت «شهید سردار سید رضی موسوی»، گفت: ایشان سالها در جبهه مقاومت نقش پشتیبان را داشتند و میتوان گفت رژیم صهیونیستی میخواست انتقام جنگ ۳۳ روزه را از شهید موسوی بگیرد.
وی عنوان کرد: «اسرائیل بداند که انتقام سختی در انتظار اوست» و این حق برای جمهوری اسلامی ایران محفوظ است و اینکه چه زمانی، توسط چه کسی و با چه سناریویی و در کجا اتفاق بیفتد، از این به بعد شگفتیسازهای جدیدی پیش روی رژیم صهیونیستی خواهد بود.
الهیان تصریح کرد: حتما جمهوری اسلامی ایران در زمان مناسب خود انتقام سخت را از رژیم صهیونیستی خواهد گرفت و دیگر «حتی بنادر این رژیم از جمله حیفا در امان نیستند» و بهتر است که ساکنین سرزمینهای اشغالی این سرزمین را ترک کنند چرا که هم به لحاظ مشروعیت این رژیم زیر سوال است و هم به لحاظ امنیت دیگر این سرزمین برای ساکنین آن، امن نخواهد بود.
وی بیان داشت: نظر صاحب نظران بر این است که اگر آمریکا از رژیم صهیونیستی در جنگ اخیر غزه حمایت نمیکرد «حتی ۲۴ ساعت هم این رژیم توان ادامه جنگ را نداشت». در واقع امروز رژیم صهیونیستی با تنفس مصنوعی آمریکا و برخی کشورهای غربی و به صحنه آوردن میلیاردها دلار پول و پشتیبانی مالی، نظامی و اطلاعاتی در حال ادامه دادن جنگ علیه غزه است.
الهیان با بیان اینکه در این شرایط خود آمریکا هم در خصوص ادامه حمایت از رژیم صهیونیستی در جنگ غزه مردد هست، گفت: به هر حال دولت آمریکا با افکار عمومی داخل آمریکا و مردم سراسر جهان مواجه است و آنها مقامات آمریکایی را زیر سوال میبرند. منافع آمریکا در منطقه به خطر افتاده و فقط ۱۰۰ پایگاه آمریکا در منطقه تحت حملات جبهه مقاومت است و قاعدتاً با هزینههایی که آمریکا امروز در حال پرداخت است آنها «دچار یک سرگردانی و علامت سوال بزرگ هستند» مبنی بر اینکه آیا به حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه بدهد یا نه.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: برای «آمریکا اولویت مقابله با روسیه در جنگ اوکراین و مقابله با چین است»، اما امروز با شرایطی که در منطقه ایجاد شده و هزینههای کلانی که حمایت از رژیم صهیونیستی برای آمریکا بر جای گذاشته به نوعی یک سرگردانی را برای مقامات آمریکا ایجاد کرده است.