پیامبران، روحانیون، افراد معروف ایران و جهان که ازدواج نکردند+تصاویر
آستان بهارستان ؛ در تاریخ ایران و جهان چهرهها و نامهای زیادی در عرصههای دینی، سیاسی، فرهنگی و علمی وجود دارند که با وجود اینکه نامشان در تاریخ ثبت شده است.
برخی از این چهرهها را در این گزارش به شما معرفی میکنیم:
کدام پیامبران هیچ گاه ازدواج نکردند؟
حضرت عیسی علیه السلام و حضرت یحیی علیه السلام.
کدام علما هیچ گاه ازدواج نکردند؟
سید جمال الدین اسدآبادی همدانی
سید جمال الدین اسدآبادی همدانی از بزرگترین مصلحان و بیدارگران در جهان اسلام است که بعد از گذشت نزدیک به ۱۱۵ سال از شهادت مظلومانه اش در گوشه زندان جور حکومت عثمانی، نامش زنده است و افکارش جاوید.
این مجاهد بزرگ در طول زندگی اش شاگردان بسیاری پروش داد ولی به دلیل عدم تشکیل خانواده و ازدواج نکردن، فرزند و یادگاری برجای نگذاشت . شهید مرتضی مطهری در مورد سید جمال الدین اسدآبادی چنین عنوان میکند: سید جمال هر کار ممکن را برای درمان دردهای جامعه انجام داد. مانند مسافرت ها، تماس ها، سخنرانی ها، نشر کتاب ومجلات، تشکیل حزب و جمعیت و حتی ورود و خدمت در ارتش بهره جست. در عمر ۶۰ ساله خود(۱۳۱۴-۱۲۵۴ ه. ق )ازدواج نکرد و تشکیل عائله نداد زیرا با وضع غیر ثابتی که داشت و هر زمانی در کشوری به سر میبرد و گاهی در تحصن یا تبعید یا تحت نظر بود، نمی توانست مسئولیت تشکیل خانواده را برعهده بگیرد.
میرزا ابوالحسن جلوه
حکیم الهی میرزا ابوالحسن جلوه یکی از دانشوران جهان تشیع است که در عصر قاجار چون ستارهای فروزان در آسمان حکمت درخشید و با تلاشی ارزشمند و کوششی وافر مشعل حکمت را در این عصر روشن نگاهداشت . حکیم جلوه از لحاظ نسب به سلسلهای از سادات طباطبا انتساب دارد که از طریق پدر به امام حسن مجتبی علیه السلام و از طریق مادر به حضرت امام حسین علیه السلام میرسد و یکی از اجداد او سید بهاءالدین حیدر است که در قرن هفتم در زواره میزیست و زمانی که قوم وحشی مغول به این شهر یورش آوردند این سید وارسته چون شیر شجاع رهبری دفاع مردم این شهر در مقابل مهاجمان را عهده دار گردید و سرانجام به دست خونخواران مغول به شهادت رسید و در خانه اش دفن گردید و مرقدش اکنون زیارتگاه مردم میباشد. وی نیز همسری اختیار نکرد.
شیخ مرتضی طالقانی
مرحوم علامه جعفری نزدشیخ مرتضی طالقانی مقداری درس معارف خوانده بودند و همچنین بخشی از فلسفه و عرفان را از ایشان آموخته بودند؛ در واقع استاد مسلّم علامه در عرفان عملی شیخ مرتضی طالقانی بوده است و از گفتههای علامه جعفری (ره) استفاده میشود، تاثیر ایشان از شیخ مرتضی طالقانیقابل وصف نیست و هر وقت علامه از ایشان یاد میکردند اشک از چشمانشان جاری میشد.
یکی از ویژگیهای این استاد، این بود که تا آخرین لحظات عمر، تنها زیست و ازدواج نکرد؛ گرچه او دارای فرزند جسمی نبود، اما شاگردان فراوانی در مکتب او پرورش یافتند که هر کدام از آنان به منزله فرزندان روحانی او هستند. این فقیه و عارف بزرگ، ۸۹ سالگی دیده از جهان فرو بست و در جوار قرب معبود آرام گرفت. او، زندگانی با سعادت گذراند و با سعادت از جهان رخت بربست.
به احتمال قوی مرجع عصر آیت الله العظمی آقا سید ابوالحسن اصفهانی بر جنازه اش نماز گزارد و در ایوان سوم از حجرات جنوب غربی صحن شریف علوی به خاک سپرده شد.
حکیم هیدجی
حکیم هیدجی از دوران طفولیت ذوق شعری داشت و در نوجوانی به سرودن اشعار فارسی و ترکی پرداخت.
آخوند کاشی
حالات عجیبه و حکایات عجیبه از او نقل شده و عموماً به حد تواتر رسیده، مدت ۸۴ سال تقریباً عمر نموده و در این مدت مجرد زیسته تا سرانجام در روز شنبه ۲۰ شعبان المعظم سال ۱۳۳۳ وفات یافته در تخت فولاد در جنب « لسان الارض » مدفون گردید . عبارت لوح قبر آن بزرگوار چنین است : « فقیر الحق اضعف خلق الله آخوند ملا محمد کاشانی » . مجرد زیستن آخوند کاشی و دوستش حکیم جهانگیر خان قشقایی اگر به علت نقص فنی بوده ایرادی وارد نیست، ولی اگر با اختیار ازدواج نکردهاند، کاری نه تنها در خور ستایش نمیباشد، که قابل ایراد هم هست، به خصوص از کسانی چون اینان از علمای دین و پیشوایان مسلمین.
سیدجلال الدین آشتیانی
سید جلال الدین میرى آشتیانى در سال ۱۳۰۴ خورشیدى در قصبه آشتیان از توابع سلطان آباد اراک در خانواده اى کاملاً متدین و مذهبى، چشم به جهان گشود. سید جلال الدین آشتیانی، پس از گذراندن بیماری طولانی و بر اثر کهولت سن در سن هشتاد سالگی در سوم فروردین ماه ۱۳۸۴ هجری شمسی دار فانی را وداع گفت. وی از بازماندگان حکمت صدرایی در ایران محسوب میشد که آثار منحصر به فردی را خلق کرده بود. وی سالها در خدمت امام خمینی شاگردی نموده و از دوستان صمیمی مرحوم سید مصطفی خمینی بوده است . غلامه آشتیانی نیز همسر و فرزند نداشت و تا ژایان عمر مجرد باقی ماند.
شیخ محمدحسین زاهد
شیخ محمد حسین نفتی بعدها در نتیجه تقوی بسیار به زاهد معروف شد. وی از علم و سواد بالایی برخوردار نبود زیرا از چهل سالگی گام در این راه تحصیل علم گذاشت. پیش از آن به شعل نفت فروشی مشغول بود و در آن سالها نیز مردی مومن و بی رغبت به دنیا بود و گاه به گاه در درس مرحوم آقا سید علی مفسر حاضر می شد.
وی روزی در حال عبور از کنار مسجد جامع تهران با چرخ نفت فروشی دقایقی در پای درس آیت الله مفسر نشست و یکباره انقلاب و جرقه ای الهی در قلب و جانش پیدا شد و به طور قطع تصمیم گرفت تا از آن به بعد به فراگیری علوم ودینی بپردازد و به سلک روحانیت در آید و یکی از تبلیغاتچی های خدای رب العالمین باشد. ابتدا به مدت یکسال و نیم در مشهد و بعد چند سالی در تهران به طلب علم و فضیلت پرداخت.
سال های تحصیل محمدحسین زاهد کم بود اما بسیار پربار؛ طوری که مرحوم زاهد در میان مدرسین تهران، یکی از بهترین و دقیق ترین مدرسین ادبیات عرب به حساب می آمد. مرحوم زاهد در خواندن ادعیه وارده از ائمه معصومین بسیار توانا بود و صدایی گیرایی داشت و در تمام ماه رمضان مجالس دعا و احیا برقرار می کرد. بسیاری از مومنین خودشان را از اطراف و اکناف به مسجد امین الدوله رسانده تا از مجالس ایشان بهره مند گردند.
کدام یک از اندیشمندان ایران ازدواج نکردند؟
ابن سینا
در منابع تاریخی هیچ گزارش جدی دربارهٔ ازدواج ابن سینا مطرح نشدهاست، هرچند برخی گفتهاند با دختری به نام یاسمین که کنیز فراری خلیفه بغداد بود، ازدواج کرد، که آن هم دیری نپایید.
حکیم عمر خیام
عُمَر خَیّام نیشابوری فیلسوف، ریاضیدان، ستارهشناس و شاعر رباعیسرای ایرانی در دورهٔ سلجوقی بود که به گفته غلامحسین مراقبی (پژوهشگر) خیام در زندگی ازدواج نکرد.
رهی معیری
فرزند معیرالممالک، یکی از رجال عصر قاجار و از غزلسرایان، ترانهسرایان و تصنیفسرایان معاصر ایران بود که علاوه بر غزل، مثنوی و ترانه هم می سرود.
رهی معیری
علامه محمدرضا حکیمی
محمدرضا حکیمی (۱۳۱۴ در مشهد به دنیا آمد و ۱۴۰۰ فوت کرد) فقیه و مجتهد شیعه، فیلسوف، متفکر و نویسندهٔ ایرانی بود.
مهدی آذر یزدی
(زادهٔ ۲۷ اسفند ۱۳۰۰ در یزد – ۱۸ تیر ۱۳۸۸) نویسندهٔ کودک و نوجوان اهل محله خرمشاه یزد در ایران بود. او هرگز ازدواج نکرد و هیچگاه به کار دولتی مشغول نشد.
کدام افراد معروف ایران هیچ گاه ازدواج نکردند؟
سید ابوالقاسم انجوی شیرازی
سیدابوالقاسم انجوی شیرازی پژوهشگر و نویسنده معاصر در سال ۱۳۰۰ ش. در شیراز به دنیا آمد. تحصیلات مقدماتی خود را در مدارس علمیه تهران و مشهد آغاز کرد، سپس به تهران رفت و در دبیرستان دارایی تحصیلات خود را پی گرفت. او تا مقطع لیسانس ادامه تحصیل داد، سپس در سال ۱۳۲۹ به سوییس رفت و تحصیلات خود را در رشته علوم سیاسی و اجتماعی در ژنو تکمیل نمود. بعد از شهریور ۱۳۲۰ و سقوط رضا شاه، استاد انجوی به فعالیت های سیاسی روی آورد و از حدود سال ۱۳۲۲ نیز فعالیت های مطبوعاتی خود را آغاز کرد. استاد انجوی شیرازی از چهل سالگی به کار گردآوری اسناد و حفظ و نگهداری روایات و میراث فرهنگی مردم پرداخت. . استاد انجوی شیرازی در شهریور ۱۳۷۲، در تهران درگذشت و در گورستان ابن بابویه به خاک سپرده شد. وی هرگز ازدواج نکرد اما دوستان زیادی داشت. وی از آخرین دوستان صادق هدایت بود.
فرخی یزدی
جهانگیر خان قشقایی
جهانگیرخان قشقایى در سال ۱۲۴۳ ه. ق. در خانوادهاى تحصیل کرده به دنیا آمد. . او، فرزند محمد علی خان ایلخانی از بزرگ زادگان ایل قشقایی است. وی فقیه، فیلسوف و شاعر شیعی، و پدرش از خانهای تیره ی دره شوری ایل قشقایی بود. تا چهل سالگی چون دیگر خان ها، اوقات خود را تفریح و تفرج و شکار گذرانید. (باستانی پاریزی، ص ۴۱۰) روزی گذرش به مدرسه ی چهارباغ افتاد و در ملاقات با درویشی، شوق تحصیل در دلش شعله کشید. او در علوم عقلی به جایی رسید که عالمان وقت به شاگردی اش مباهات میکردند. وی متخصص در علوم فلسفه، فقه، و اخلاق بود، و شعر نیز میسرایید. شاگردان او، فاضل تونی، سید حسن مشکان طبسی، شیخ اسدالله ایزد گشسب، فرصت الدوله شیرازی، ضیاءالدین دری، حاج آقا رحیم ارباب و جلال الدین همایی بودند. جهانگیر خان در اثر بیماری در اصفهان در گذشت و در تکیه ی ترک به خاک سپرده شد. آثار که از او به جای مانده، شرحی بر نهج البلاغه است. وی نیز ازدواج نکرد و همسری نداشت . آیت اللَّه جهانگیرخان در ۸۵ سالگى، رمضان سال ۱۳۲۸ ه. ق. در اصفهان فوت کرد.
سهراب سپهری
سهراب سپهری شاعر و نقاش نام آشنای معاصر در ۱۵ مهر ماه ۱۳۰۷ در شهر کاشان به دنیا آمد. سپهری در سال ۱۳۵۷ به بیماری سرطان خون مبتلا شد و در سال ۱۳۵۸ برای درمان به انگلستان رفت، اما بیماری بسیار پیشرفت کرده بود و سرانجام در اول اردیبهشت ماه ۱۳۵۹، سهراب سپهری به ابدیت پیوست. وی در طول زندگی ۵۲ساله خود همسری اختیار نکرد.
حکیم عباس دارابی
علی اکبر دهخدا
دهخدا علاوه بر این که دانشمند و محقق بزرگی بود مبارز جدی و کوشایی نیز در انقلاب مشروطه محسوب میشد. او مبارزه را نیز از راه نوشتن ادامه میداد و مطالب خود علیه رژیم مستبد قاجار را در روزنامه صور اسرافیل که از روزنامههای پرفروش و مطرح آن زمان بود چاپ میکرد.
علی اکبر دهخدا در حدود سال ۱۲۹۷ هـ. ق (۱۲۵۷ خورشیدی) در تهران متولد شد. اصلیت او قزوینی بود.
میرزاده عشقی
در آخرین کابینه نخست وزیری « مرحوم حسن پیرنیا، مشیرالدوله » از طرف وزارت کشور به ریاست شهرداری اصفهان انتخاب گردید ولی نپذیرفت.
کلنل محمدتقی خان پسیان
باید اذعان کرد اگرچه کلنل ازدواج نکرد ولی به روایت اسناد روابط فعالی با خانمهای خارجی داشت. یکی از شواهد در مورد زمانیست که در آلمان زندگی میکرد با یک زن آلمانی بنام کنایر آشنا شد واو را بعنوان استاد موسیقی خود معرفی میکند و حتی تازمان قیام وحکومت خراسان نامههایی بین او و خانم کنایر ردوبدل میشود.
صادق هدایت
کدام سیاستمداران جهان که هیچگاه ازدواج نکردند؟
در این گزارش با چهرههای مطرح سیاسی جهان که دور ازدواج را خط کشیدند و هرگز متاهل نشدند، آشنا میشوید.
پس از آنکه بریجیت بیرلین حقوق دان برای نخستین بار صدراعظم خانم در اتریش انتخاب شد، بیوگرافی وی نشان داد که با وجود اینکه او در سن ۶۹ سالگی به سر میبرد، اما تا به حال ازدواج نکرده است.
دالای لامااو رهبر دینی بوداییان دنیاست، دالایی لاما لقبی است که به رهبران مذهبی بودایی داده میشود. مجله تایم در سال ۲۰۰۸، پنجمین فهرست سالانه «بانفوذترین زنان و مردان جهان» را منتشر کرد. در این ردهبندی، دالایی لاما در مقام اول در رده «بانفوذترین رهبران کشورها و انقلابیون» قرار گرفت. این مرد با نفوذ میخواهد تا پایان عمرش مجرد بماند. او خودش را نذر تجرد کرده است تا به عنوان یک راهب بودایی به رواج، گسترش و حفظ مسلک خود کمک کند.
جیمز بیوکنناو پانزدهمین رئیس جمهور ایالت متحده آمریکا از حزب دموکرات است و از سال ۱۸۵۷ تا ۱۸۶۱ در مقام ریاست جمهوری قرار داشت و به دلیل مشغله کاری که داشت به ازدواج فکر نمیکرد و در سن ۷۷ سالگی در حالی که مجرد بود درگذشت.
جولیا گیلاردجولیا گیلارد بیستوهفتمین نخستوزیر استرالیا است که از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰ در این مقام قرار داشت. او فردی غیرمذهبی است که اعتقادی به ازدواج ندارد و تا امروز مجرد است.
ملکه الیزابت اولشاید او معروفترین ملکه انگلیس باشد و از زمانی که ازدواج نکرده است به عنوان «the Virgin Queen» معروف شد. او به مدت نیم قرن یعنی از سال ۱۵۳۳ تا ۱۶۰۳ تا زمان مرگش سلطنت کرد. الیزابت از کودکی در خانه ادوارد ششم میزیست، چون که پدرش هنری که فرزند پسر میخواست او و مادرش را از خود رانده بود. الیزابت با آموزههای پروتستان بزرگ شد. او برای مصالح کشور هرگز تن به ازدواج نداد و از بیماری بیخوابی رنج میبرد و سرانجام در سال ۱۶۰۳ درگذشت.
ویلیام لیون مکنزی کینگاو دهمین نخستوزیر کانادا بود و دوره مسئولیتش طولانیترین دوره نخستوزیری بود. او از سال ۱۹۲۱ تا ۱۹۴۸ به مدت ۲۲ سال عنوان نخستوزیری را داشت و هرگز ازدواج نکرد.
آر. بی. بنتیازدهمین نخستوزیر کانادا از ۱۹۳۰ تا ۱۹۳۵ در این سمت قرار داشت و او نیز تن به ازدواج نداد و در ۷۶ سالگی درگذشت.
فرانسوا اولاندسیاستمدار و رئیسجمهور سابق فرانسه که از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷ ریاست جمهوری این کشور را بر عهده داشت، نیز اعتقادی به ازدواج نداشت.
یوجین چارلزیوجین چارلز نخستوزیر دومنیکا از سال ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۵ طولانیترین نخستوزیری را در این کشور به ثبت رساند. او ازدواج نکرد، چون معتقد بود مانع پیشرفتش میشود و عاقبت در سن ۸۶ سالگی پس از یک عمل جراحی درگذشت.
ماماتا بنرجیاین فرد وزیر امور خارجه بنگال غربی در شرق هندوستان است و بیش از دو دهه است که به عنوان سیاستمدار در دولت فعالیت دارد. او در حال حاضر ۶۴ ساله است و همچنان مجرد باقی مانده است. خیلی ساده و بیآرایش زندگی معمولیاش را دارد و یک چهره کاملاً تمیز در دنیای تاریک سیاستهای هندی دیده میشود.
آتال بیهاری واجپایاین فرد یک سیاستمدار هندی و دهمین نخستوزیر هند، یک بار به مدت سیزده روز در ۱۹۹۶ و یک دوره کامل از ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۴ نخستوزیر بود و عاقبت در سن ۹۳ سالگی و مجرد درگذشت.
راهول گاندیاین فرد شناختهشدهترین سیاستمدار مجرد هندی است که اگرچه دفتر وزیری ندارد، اما به لحاظ نام فامیل او که متعلق به خانواده گاندی نوررو نخستوزیر هند است، نفوذ فوقالعادهای در سیاستهای هندی دارد، اما با ۴۸ سال سن همچنان مجرد است.
کاندولیزا رایس
“من همیشه می گویم، حقیقت این است که شما نمی توانید با یک موجود انتزاعی ازدواج کنید. شما می خواهید با یک فرد ازدواج کنید. و من فقط کسی که بخواهم با او ازدواج کنم را پیدا نکردم.”
دانشمندان مجرد معروف تاریخ جهان چه کسانی هستند؟
لئوناردو داوینچی
می توان گفت داوینچی معروف ترین مجرد تاریخ است، زندگی شخصی او به شدت رازآلود است و هنوز هم سوژه تحلیل مورخان قرار می گیرد. او در سن ۶۷ سالگی از دنیا رفت و خوشبختی را در زندگی بدون ازدواج می دانست.
سر ایزاک نیوتن
این مکتشف معروف که ۸۳ سال عمر کرد، یکی از معروف ترین چهره های مجرد دنیا محسوب می شود.
نیکولا تسلا
دانشمند بزرگ صربستانی، یکی از تاثیرگذارترین شخصیتهای قرن بیستم است که نقش مهم او در تاریخ الکتریسیته برای بسیاری از افراد ناشناخته است؛ “من فکر نمی کنم هیجانی بیشتر از احساس یک مخترع در قلب بشر بتواند وارد شود … چنین احساسی باعث می شود انسان غذا، خواب، دوستان، عشق و همه چیز را فراموش کند.”
اورویل و ویلبور رایت (برادران رایت)
هیچ یک از برادران معروف رایت ازدواج نکردند. یک بار ویلبور گفته بود وقت برای “زن” و “هواپیما” باهم ندارد.
فلورانس نایتینگل
نایتینگل معروف به “بانوی چراغ به دست” ریاضی دان، آماردان بزرگ انگلیسی و موسس حرفه پرستاری مدرن بود.
نویسندگان و بازیگران معروف مجرد جهان چه کسانی هستند؟
جین آستن
نویسنده قرن هجدهم و نوزدهم انگلیسی است که آثارش تأثیر گستردهای بر ادبیات غرب گذاشت. “هرچیزی قابل ترجیح و تحمل پذیر است جز ازدواجِ بدون علاقه و محبت”
لوئیزا می الکات
نویسنده رمان معروف “زنان کوچک” تا آخر عمرش مجرد باقی ماند و دو روز پس از فوت پدرش، بر اثر سکته از دنیا رفت.
هانس کریستن اندرسون
نویسنده کتاب های معروف “جوجه اردک زشت”، “دختر کبریت فروش” و… همیشه از داشتن ارتباط عاشقانه خود را دور نگه می داشت.
آن و امیلی برونته (خواهران برونته)
این رمان نویسان معروف نیز از جمله معروف ترین مجردهای تاریخ هستند. به ویژه امیلی به عنوان یکی از مرموزترین چهره ها برای بیوگرافی نویسان باقی مانده است چرا که اطلاعاتی از زندگی شخصی وی به دلیل تمایل او به تنهایی، بسیار اندک است.
دایان کیتن
بازیگر، کارگردان و تهیهکنندهٔ آمریکایی برندهٔ جایزهٔ اسکار است ؛ “من واقعا مردی که بخواهم داشته باشم را نخواستم.
گرتا گاربو
بازیگر سوئدی-آمریکایی یکی از نمادینترین و معماییترین ستارههای سینمای قرن بیستم ؛ “من می خواهم تنها باشم.”
لودویک ون بتهوون آهنگ ساز معروف جهان هم تا پایان عمر مجرد ماند
برآیند سخن
هدف از جمع آوری برخی از افراد مهم و معروف مجرد این بود که افراد با مجردی هم می توانند به مناسب و اهداف بلند دست یابند و ازدواج نکردن بهتر از ازدواج بد کردن است.
درمورد مجرد بودن علمایی که به مناسب مهم رسیدند نیز باید گفت مقامات علمی و فقهی صرفا در نتیجه ازدواج نکردن نبوده و نتیجهگیری نشود که با ازدواج نکردن میتوان به چنین مقاماتی رسید. همچنان که روحانیون و غیرروحانیون بسیاری تا پایان عمر مجرد ماندند و چهره شاخصی نشدند.
دوم اینکه علما و روحانیون، پیش از اینکه در کسوت روحانیت درآیند، نخست، انسان هستند بنابراین دارای ویژگی ها، رفتارها و عادات انسانی هستند. از این رو مجرد ماندن آن ها نباید موجب تعجب شود.
کوتاه سخن آنکه، برای بررسی و تبیین دقیقِ هر پدیده و رویدادی، باید ذهنیتها و پیشداوریها را کنار گذاشت؛ ماجرای تأهل روحانیون و افراد برجسته نیز از این قاعده، مستثنی نیست.پایان پیام/۱۱۰
جمع آورنده مطلب : فاطمه سادات محمدی