اخبار پوششی و تولیدی قماخبار قم

شعار هفته پژوهش: حوزه علمیه، پژوهش و تولید علوم اسلامی و انسانی

آستان بهارستان؛ نشست خبری تشریح برنامه‌های معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه در هفته پژوهش، شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ در سالن اجتماعات دبیرخانه انجمن‌های علمی حوزه برگزار شد.

حجت‌الإسلام والمسلمین أبوالقاسم مقیمی حاجی معاون پژوهش حوزه‌های علمیه طی سخنانی در این نشست شعار امسال هفته پژوهش حوزه را «حوزه علمیه، پژوهش و تولید علوم اسلامی و انسانی» عنوان کرد و با اشاره به اینکه در هفته پژوهش‌ برنامه‌های مختلفی در حوزه‌های سراسر کشور برگزار می‌شود، بیان داشت:
در هفته پژوهش تمام مدارس علمیه و مراکز پژوهشی برنامه‌های مختلفی از جمله تشویق محققان، اساتید و طلاب پژوهشگر و نویسندگان و محققان و معرفی دستاوردهایشان را ارائه خواهند کرد.

وی با بیان اینکه جریان پژوهش در حوزه علمیه به عنوان یک فرهنگ و رویه جا افتاده است، گفت: ما در معاونت پژوهش به عنوان اولین اقدام در هفته پژوهش خدمت بعضی از علماء و مراجع خواهیم رسید و ضمن استفاده از رهنمودهای آنان گزارشی از فعالیت‌های این معاونت را ارائه خواهیم کرد.

وی به برگزاری نمایشگاه دستاوردهای معاونت پژوهش در مدرسه دارالشفاء اشاره کرد و ادامه داد: در این نمایشگاه مجموع دستاوردها، آمار و آثار و همچنین گزارش عملکرد پژوهشی حوزه علمیه به صورت تصویری و مکتوب ارائه خواهد شد.

مقیمی حاجی برنامه دیگر هفته پژوهش را نشست سالانه مدیران و معاونان مراکز پژوهشی با آیت‌الله اعرافی عنوان کرد و گفت: در این جلسه که روز دوشنبه هفته جاری ساعت ۱۰ صبح برگزار می‌شود مدیران مراکز پژوهشی نظرات خود را پیرامون موضوع فرهنگ و تحول انقلابی فرهنگ که از دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی است مطرح می‌کنند.

وی اظهار داشت: در روزهای مختلف این هفته از بابت تولید علوم انسانی، پژوهش و راهبردهای مقاومت و مشارکت مردمی، تجلیل از طلایه‌داران پژوهش و پژوهشگران برتر در راستای جهش تولید علم و همچنین وحدت حوزه و دانشگاه برنامه‌ها و نشست‌های علمی متعددی برگزار خواهد شد.

مقیمی حاجی افزود: برنامه دیگر معاونت پژوهش بازدید از مراکز پژوهشی و حوزه‌های علمیه به مناسبت دریافت گزارش عملکرد آن مراکز و تجلیل از پژوهشگران و آثاری است که در این واحدهای آموزشی و مراکز پژوهشی تولید شده است.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه با اشاره به فعالیت حدودا ۱۲۰۰ کانون علمی که توسط خود طلاب اداره می‌شود، گفت: اجلاسیه دبیران کانو‌ن‌های علمی طلاب با هدف هم‌افزایی و اعلام سیاست‌ها نیز در هفته پژوهش برگزار خواهد شد.

وی افزود: حوزه علمیه هر سال جشنواره ایده‌های برتر پژوهشی را برگزار می‌کند که در طی آن کسانی که در راستای ارتقاء و افزایش انگیزه‌ی پژوهش میان طلاب ایده‌هایی داشته باشند، پس از بررسی و داوری از برگزیدگان این ایده‌ها تجلیل می‌شود.

مقیمی حاجی گفت: رونمایی از چندین کتاب با موضوع جغرافیای دینی استان‌ها و اولویت‌های پژوهشی ناظر به چالش‌های فرهنگی هر استان و اولویت‌های دانشی در کنار برخی از آثاری که در مدیریت مطالعات معاونت پژوهش تولید شده‌اند، از برنامه‌های دیگر هفته پژوهش است.

وی با اشاره به اینکه دبیرخانه حمایت از پژوهش‌های مورد نیاز نظام و جامعه اسلامی با مشارکت محققان از دو سال گذشته در حال فعالیت است، گفت: امسال نیز در راستای حمایت از آثار این محققان در فرایند تولید و انتشار و همچنین حمایت از آثاری که با همکاری با نهادهای دیگر پژوهشی ناظر به پژوهش‌های کاربردی برای پاسخ به نیازهای نظام تولید شده‌اند، رونمایی خواهد شد.

معاون پژوهش حوزه علمیه گفت: تولید علوم انسانی، چالش‌های تربیت در مدارس، مهارت‌های زندگی زناشویی و مدل ارزیابی کارمندان در نظام اداری از جمله این آثار است که رویکرد کاربردی آنها را می‌رساند.

وی همچنین گفت: دبیرخانه حمایت از پژوهش‌های مورد نیاز نظام و جامعه فرایندهای متعددی را طی می‌کند. ادارات اولویت‌های خود را عنوان می‌کنند. علاوه بر این چندین جلسه هم‌اندیشی با نهادهای مختلف حاکمیتی برگزار شده است. برگزاری جلسات با محققان هر استان برای دستیابی به اولویت‌ها و مسایل خاص هر استان نیز از موارد دیگر است. وی گفت در هفته‌های آینده از پنج اولویت و نیاز استانی که به سرانجام رسیده‌اند رونمایی خواهد شد.

مقیمی حاجی به نشست با انجمن‌های علمی حوزه‌ با رویکرد هم‌اندیشی پیرامون تعالی انجمن‌های علمی، تجلیل از مدارس برتر و معاونان پژوهشی برتر در حوزه‌های علمیه سراسر کشور، تجلیل از پیشکسوتان امر تحقیق و پژوهش، معرفی پژوهشگران حوزوی به جشنواره‌ی تقدیر از پژوهشگران استان به عنوان برنامه‌های دیگر هفته پژوهش اشاره کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا