تسلیت سخنگوی دولت در پی درگذشت تنها زن عضو مجلس خبرگان
آستان بهارستان؛ فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت درگذشت تنها زن عضو مجلس خبرگان رهبری را تسلیت کفت.
فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت درگذشت منیره گرجی تنها بانوی عضو مجلس خبرگان رهبری را تسلیت گفت.
در پیام سخنگوی دولت آمده است:
با نهایت تأسف و تألم، درگذشت بانوی فرهیخته و برجسته، استاد منیر گرجی، اولین و تنها زن عضو مجلس خبرگان رهبری و مفسر ارزشمند قرآن مجید را به خانواده محترم ایشان، جامعه مذهبی و فرهنگی کشور تسلیت عرض میکنم.
ایشان با تعهد، ایمان و نقشآفرینی بینظیر خود به عنوان الگویی از زنان مؤمن و تأثیرگذار در تاریخ معاصر ایران شناخته میشوند. فقدان این بانوی گرانقدر ضایعهای بزرگ برای جامعه ماست.
از خداوند متعال برای روح بلندشان علو درجات و برای بازماندگان صبر و شکیبایی مسئلت دارم. یاد و خاطرهشان همواره در تاریخ این سرزمین جاودان خواهد ماند.
گفتنی است منیره علی مشهور به منیره گرجی (زاده ۱۳۰۸ – درگذشته ۲۳ دی ۱۴۰۳) با تحصیلات سطح حوزوی تنها زنی بود که در ایران به عضویت مجلس خبرگان درآمد.
منیره گرجی در خانوادهای هشت نفره بزرگ شد. در سن ۱۵ سالگی با مهدی گرجی که به پیشه کفاشی اشتغال داشت، ازدواج کرد و به همین دلیل، تحصیلاتش در دوره متوسطه متوقف شد اما بعدها در سن ۳۵ سالگی تحصیل و تحقیق در متون اسلامی را آغاز کرد و تنها کتاب او با عنوان «نگرش قرآن به حضور زن در تاریخ انبیاء» توسط نشر سوین و در سال ۱۳۸۷ چاپ شد.
او مجلسهای وعظ و خطابهای در سالهای ۵۶، ۵۷ و ۵۸ داشتهاست؛ مجالسی که با تأثیر از دکتر شریعتی، زنان و گاهی مردان را آماده مبارزه میکرد. گرجی از جمله واعظانی بود که پا به عرصه مبارزه فرهنگی گذاشت. منیره گرجی همچنین نخستین سازمان غیردولتی در حوزه تخصصی زنان را با عنوان مؤسسه مطالعات و تحقیقات زنان، تأسیس کردهاست.
انتخاب وی به عنوان تنها زن مجلس خبرگان قانون اساسی، اعتراض برخی از منتخبان این مجلس را برانگیخت. آنان تهدید کردند: این زن باید برود وگرنه ما مجلس را ترک میکنیم؛ و او پاسخ داد: من بر مسوولیتی که مردم به من واگذار کردهاند، استوارم؛ هرکس نمیتواند حضور یک زن را تحمل کند، برود.
او روز دوشنبه ۵ شهریورماه در جلسه علنی مجلس خبرگان در دفاع از حقوق زنان عنوان سخنرانی کرد. خانم گرجی در این سخنان با یادآوری جایگاه حقوقی زن در اسلام و نیز ذکر تاریخی وضعیت زنان ایرانی، خطاب به دیگر همکاران خویش در مجلس خبرگان گفت: «چون در پیشگاه قرآن مسئول هستم، به حکم آیه «و من لم یحکم بما انزلالله» که سه بار در سوره مائده تکرار میشود این را توجه داشته باشیم که در این موقع، در این نشست مهم و عظیم، حقوق این گروه، که بنیاد اجتماع بر پایه زن است، ضایع نشود. ما زنها محروم ماندهایم، این شعار نیست، واقعیت است.»
پس از اتمام دوره مجلس خبرگان قانون اساسی، او از مشاغل دولتی کنارهگیری کرد. در ۱۳۸۲ در حوزه علمیه خدیجه کبری در تهران به تدریس فقه، تفسیر، احکام و اخلاق مشغول بود و در مرکز تربیت معلم شهید رجایی، مدرس درس عرفان امام بود.
او دیروز در ۲۳ دی ۱۴۰۳ در ۹۵ سالگی درگذشت.انتهای پیام/