اخبار مهمکمیسیون کشاورزی

دانشگاه ها پای کار اهداف سند چشم انداز ۱۴۰۴ بیایند

آستان بهارستان؛ رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، گفت: در تحقق اهداف سند چشم انداز افق ۱۴۰۴ عقب ماندگی زیادی داریم، دانشگاه‌ها باید در این زمینه پای کار بیایند تا این عقب ماندگی‌ها را جبران کنیم و مقالات به محصول تبدیل شوند.

محمد جواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی که صبح امروز به منظور بررسی وضعیت صیادان و همچنین بازدید از ظرفیت‌های موجود به همراه سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس به استان هرمزگان سفر کرده است در دومین کنفرانس بین‌المللی اقتصاد دریا پایه که در شهر بندرعباس برگزار شد، گفت: امنیت غذایی به امنیت ملی گره خورده و هر کشوری بر اساس نقشه راه اگر در مسیر تامین امنیت غذایی حرکت نکند در آینده آسیب می‌بیند. باید تولیدات شیلاتی به سفره مردم آورده شود زیرا اگر در تامین غذای سالم هزینه کنیم از هزینه‌های درمان کم می‌شود.

نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در برنامه هفتم توسعه تلاش‌های خوبی در حوزه‌های محیط زیست و کشاورزی انجام داده‌ایم تا عقب ماندگی‌های موجود در برنامه‌های پنجم و ششم توسعه احصا و جبران شوند، ادامه داد: اگر برنامه هفتم توسعه به نحو احسن عملیاتی و اجرایی نشود هیچ زمان دیگری نمی‌توانیم چنین شرایطی را ایجاد کنیم.

وی با تاکید بر اینکه رویکرد ما حمایت از اقتصاد دریا پایه است عنوان کرد: در تحقق اهداف سند چشم انداز افق ۱۴۰۴ عقب ماندگی زیادی داریم، دانشگاه‌ها باید در این زمینه پای کار بیایند تا این عقب ماندگی‌ها را جبران کنیم و مقالات به محصول تبدیل شوند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه کشورهای حاشیه خلیج فارس حدوداً ۹ میلیارد متر مکعب از آب موجود در این خلیج را در زمینه‌های مختلف خصوصاً کشاورزی با استفاده از روش‌های شیرین‌سازی استفاده می‌کنند اما ما از این ظرفیت استفاده نکرده‌ایم، ادامه داد: ۵هزار و ۶۰۰ کیلومتر ساحل در کشور وجود دارد اما از آنها به درستی استفاده نشده است. استفاده مطلوب از ظرفیت ها اهمیت بسیار زیادی دارد.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حوزه امنیت دفاعی ظرفیت منحصر به فردی داریم اما در زمینه امنیت غذایی نتوانسته‌ایم به خوبی عمل کنیم به همین دلیل باید برای رفع ایرادات تلاش زیادی داشته باشیم، گفت: پس از جلسات متعدد با کارشناسان و صاحب نظران برنامه هفتم توسعه، تدوین شد. احکام این برنامه باید به درستی اجرا شود و بر اساس این قانون دستگاه‌های اجرایی باید هر شش ماه یکبار گزارش خود را در خصوص استفاده از ظرفیت دریاها ارائه کنند تا مشخص شود چه میزان از این ظرفیت استفاده کرده‌ایم.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه ۱۳ هزار عضو هیئت علمی در بخش کشاورزی داریم اما در مقالات این اساتید درخصوص ظرفیت کشور و چشم انداز پیش رو در حوزه تولیدات شیلاتی موضوعات اساسی و راهکاری ارائه نشده‌اند، عنوان کرد: وظیفه مجلس قانونگذاری است اما در نظارت بر اجرای قانون با کسی عقد اخوت نبسته ایم و تعارف نداریم.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: ایران در تاریخ طی چند مرحله با استفاوه از ظرفیت کشاورزی خود تمدن ساز بوده و به الگوی سایر کشورها تبدیل شده است.پایان پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا