اخبار تولیدی و پوششی مجلساخبار مهمکمیسیون بهداشت

نائب رئیس اول کمیسیون بهداشت در گفت وگو با آستان بهارستان؛ راهبری دینی هوش مصنوعی بر عهده حوزه علمیه است

خبرنگار و عکاس : فاطمه سادات محمدی

آستان بهارستان؛ نائب رئیس اول کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی گفت: علما و روحانیون به عنوان راهبران جامعه به موضوعات فقهی و شرعی هوش مصنوعی ورود داشته باشند و به گونه‌ای نباشد که یک فناوری همه‌گیر شود اما از ابعاد مختلف به آن پرداخته نشده باشد.

دکتر فاطمه محمدبیگی در گفت وگو با خبرنگار آستان بهارستان درخصوص لزوم استفاده از هوش مصنوعی، گفت: نیازمند سند جامع سلامت الکترونیک و سند جامع هوش مصنوعی در کشور هستیم.

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: امروز فناوری‌های نوین نقش مهمی را در پیشرفت کشورها ایفا می‌کنند و حکمرانی جهانی دستخوش تغییر توسط فرآیندهایی مانند دیجیتال شدن اقتصاد دنیا و دیجیتالی شدن تمام فرایندهای ارتباطی و پیشرفت فناوری‌های نوین ارتباطی و مباحثی مانند هوش مصنوعی است.

وی افزود: سرعت عمل بالای فناوری نوین هوش مصنوعی، باعث شده که مسئولان ارشد کشور و نخبگان به فکر ساماندهی و چاره‌جویی برای نحوه برخورد با این موضوع باشند و دغدغه آن را داشته باشند.

محمد بیگی اظهار کرد: مقام معظم رهبری هم در این زمینه فرمودند که اگر ما حکمرانی و ساماندهی هوش مصنوعی را در دست خود نداشته باشیم و در این زمینه قانون‌گذاری یا قواعد و مقررات لازم را تدوین نکنیم به طورقطع کشورهای دیگر و مجامع دیگر این کار را انجام خواهند داد و ما تحت سیطره آنان قرار می‌گیریم.

نایب رئیس اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بیان کرد: هم اکنون فناوری‌های نوین پزشکی در حوزه نسخه‌نویسی، ایجاد پرونده الکترونیک سلامت، دورا پزشکی(تله‌مدسین) و دستگاهای جراحی دیجیتال وارد حوزه سلامت شده است و اولویت امروز ما در مجلس استفاده از فناوری هوش مصنوعی در حوزه بهداشت و درمان است.

رئیس کمیته سلامت الکترونیک مجلس شورای اسلامی گفت: بسیاری از تجهیزات پزشکی و غذا و دارو و بحث مارکتینگ و زنجیره تامین غذا و دارو ارتباط تنگاتنگ با حوزه سلامت و امنیت غذایی دارد که باید به آن توجه شود و از سویی بسیاری از اطلاعات محرمانه می‌تواند در این زمینه مورد تهدید واقع شود لازم است که هر چه سریع تر در این زمینه اقدامات لازم انجام شود.

وی بیان کرد: باید توجه اعضای کارگروه اقتصاد دیجیتال دولت و دولت الکترونیک به این موضوع باشد که فرآیندهای دولت الکترونیک طبق آخرین دستاوردهای هوش مصنوعی انجام شود و مقررات این موضوع نیز به سرعت وضع شود.

محمدبیگی در مورد ورود حوزه‌ علمیه در مساله هوش مصنوعی نیز اظهار کرد: حوزه علمیه ورود خوبی به عرصه هوش مصنوعی داشته و دوره‌های تخصصی برای اساتید، طلاب و نخبگان حوزوی برگزار شده زیرا نیاز است تا علما و روحانیون به عنوان راهبران جامعه به موضوعات فقهی و شرعی هوش مصنوعی ورود داشته باشند و به گونه‌ای نباشد که یک فناوری همه‌گیر شود اما از ابعاد مختلف به آن پرداخته نشده باشد. حوزه علمیه راهبری هوش مصنوعی در مباحث دینی را بر عهده بگیرد.

 

وی عنوان کرد: فناوری‌های نوین امروز نقش مهمی را در پیشرفت کشورها ایفا می‌کنند و حکمرانی جهانی دستخوش تغییر توسط فرآیندهایی مانند دیجیتال شدن اقتصاد دنیا و دیجیتالی شدن تمام فرایندهای ارتباطی و پیشرفت فناوری‌های نوین ارتباطی و مباحثی مانند هوش مصنوعی است.
وی افزود: سرعت عمل بالای فناوری نوین هوش مصنوعی، باعث شده که مسئولان ارشد کشور و نخبگان به فکر ساماندهی و چاره‌جویی برای نحوه برخورد با این موضوع باشند و دغدغه آن را داشته باشند.
محمد بیگی گفت: مقام معظم رهبری هم در این زمینه فرمودند که اگر ما حکمرانی و ساماندهی هوش مصنوعی را در دست خود نداشته باشیم و در این زمینه قانون‌گذاری یا قواعد و مقررات لازم را تدوین نکنیم به طورقطع کشورهای دیگر و مجامع دیگر این کار را انجام خواهند داد و ما تحت سیطره آنان قرار می‌گیریم.
وی اظهارکرد: هم اکنون فناوری‌های نوین پزشکی در حوزه نسخه‌نویسی، ایجاد پرونده الکترونیک سلامت، دورا پزشکی(تله‌مدسین) و دستگاهای جراحی دیجیتال وارد حوزه سلامت شده است و اولویت امروز ما در مجلس استفاده از فناوری هوش مصنوعی در حوزه بهداشت و درمان است.
رئیس کمیته سلامت الکترونیک گفت: بسیاری از تجهیزات پزشکی و غذا و دارو و بحث مارکتینگ و زنجیره تامین غذا و دارو ارتباط تنگاتنگ با حوزه سلامت و امنیت غذایی دارد که باید به آن توجه شود و از سویی بسیاری از اطلاعات محرمانه می‌تواند در این زمینه مورد تهدید واقع شود لازم است که هر چه سریع تر در این زمینه اقدامات لازم انجام شود.
وی بیان کرد: باید توجه اعضای کارگروه اقتصاد دیجیتال دولت و دولت الکترونیک به این موضوع باشد که فرآیندهای دولت الکترونیک طبق آخرین دستاوردهای هوش مصنوعی انجام شود و مقررات این موضوع نیز به سرعت وضع شود.
وی در مورد ورود حوزه‌ علمیه در مساله هوش مصنوعی نیز اظهارداشت: حوزه علمیه ورود خوبی در عرصه هوش مصنوعی داشته و دوره‌های تخصصی برای اساتید، طلاب و نخبگان حوزوی برپا شده زیرا نیاز است تا طلاب به عنوان راهبران جامعه به موضوعات فقهی و شرعی هوش مصنوعی ورود داشته باشند و به گونه‌ای نباشد که یک فناوری همه گیر شود اما از ابعاد مختلف به آن پرداخته نشده باشد و حوزه علمیه نباید از جامعه عقب بماند بلکه باید رهبری هوش مصنوعی را در مباحث دینی به عهده گیرد.پایان پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا