نمایندگان در اجلاس کشورهای اسلامی مواضعی قاطع درباره غزه اتخاذ کردند

آستان بهارستان؛ دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بینالملل، چالش فوری و اولویت دار فعلی جهان اسلام را موضوع فلسطین و جنایتهایی رژیم صهیونیستی در غزه عنوان کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران و نمایندگان حاضر در اجلاس کشورهای اسلامی، مواضع محکم و قاطعی در این باره اتخاذ کردند.
ابوالفضل عمویی درباره نوزدهمین کنفرانس اتحادیه بین المجالس کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی(PUIC) که میزبانی شهرجاکارتا کشور اندونزی برگزار شد، گفت: جمهوری اسلامی جزو موسسان این اتحادیه است و این کنفرانس فرصت خوبی برای همکاریهای پارلمانی بین کشورهای اسلامی به وجود آورد. همچنین در اهداف اتحادیه هم ذکر شده که باید امت اسلامی از ظرفیت چنین اجلاسی برای رفع چالشهای جهان اسلام استفاده کنند.
دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بینالملل با بیان اینکه یکی از مباحث اجلاس نوزدهم، تقویت تاب آوری نهادهای ملی بود، افزود: در این باره کشورهای مختلف اظهار نظر کردند و دیدگاههای خود را برای تقویت تاب آوری نهادهای ملی ارائه دادندکه طبق دستور کار مجالس کشورها و براساس چالشهای جهانی، باید نهادهای ملی خود را تقویت کنند.
وی با اشاره به مباحثی که در حوزههای مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، روسای مجالس و سخنرانان هیاتها به آن توجه کردند، یادآور شد: از آنجا که چالش فوری و اولویت دار فعلی جهان اسلام موضوع فلسطین و جنایتهایی رژیم صهیونیستی در غزه است، بخش زیادی از نمایندگان حاضر در اجلاس به فلسطین توجه کرده و جمهوری اسلامی ایران و نمایندگان کشورهای مسلمان، مواضع محکم و قاطعی در این باره اتخاذ کردند.
عمویی اضافه کرد: بر همین اساس کشورهای حاضر در اجلاس طرحهای مهمی را برای همکاری پیشنهاد دادند و اجماع موثری برای توجه به موضوع فلسطین وجود داشت ولی در مورد گامهای عملی برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی، انتظار میرود گامهای موثری برداشته شود.
دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بینالملل تاکید کرد: در اتحادیه بین مجالس اسلامی ضمن اینکه سابقه خوبی از همکاری در بین کشورهای اسلامی وجود دارد، ولی تا رسیدن به اهداف مهمتر، به کار جمعی بیشتری نیاز است. با این حال چشم انداز پیش روی اتحادیه مثبت است و باید برای موفقیت تلاش بیشتری انجام شود.
عمویی درباره اقداماتی که این اجلاس برای مقابله با اسلام هراسی میتواند انجام دهد، عنوان کرد: یکی از چالشهایی که کشورهای اسلامی با آن مواجهند، موضوع اسلام هراسی است که متاسفانه در کشورهای غربی از طریق رسانهها و فضای مجازی به آن پرداخته میشود.
کشورهای اسلامی به این دغدغه رسیدند که باید متحدانه در مقابله با اسلام هراسی گام بردارند
وی اضافه کرد: هرگاه در یک حادثه نام یک مسلمان مطرح میشود آن را به تروریسم متصل میکنند و اگر حادثه توسط غیر مسلمان انجام شود، به این موضوع شک میکنند. اما کشورهای اسلامی به این دغدغه رسیدند که باید متحدانه در مقابله با موضوع اسلام هراسی گام بردارند و به عنوان یک مطالبه آن را از کشورهای اسلامی مطرح کنند.
دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بینالملل خاطرنشان کرد: موضوع اسلام هراسی در کمیته فرهنگی اجلاس مطرح شد و مهم بود و هیات جمهوری اسلامی در آن اظهار نظر کرد و یک قطعنامه در موضوع اسلام هراسی در این اتحادیه نگارش و در کمیته مورد تصویب قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران به ریاست محمدباقرقالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی برای حضور در نوزدهمین اجلاس اتحادیه پارلمانی مجالس کشورهای اسلامی، ۲۴ اردیبهشت ماه وارد جاکارتا شد و رئیس مجلس در نخستین سخنرانی خود در اجلاس، بر جایگاه رفیع مقاومت در میان ملتها تأکید کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در حاشیه این اجلاس، ۷ دیدار دوجانبه با رؤسای مجالس اندونزی(مجالس ملی و مشورتی)، عمان، عربستان، الجزایر، بورکینافاسو و مالزی انجام داد. تسهیل روابط اقتصادی، بهبود روابط پارلمانی، حمایت از آرمان فلسطین و تلاش برای جلوگیری از جنایات های رژیم صهیونیستی محور اصلی این رایزنیها بود.
همچنین رئیس مجلس با حضور در دانشگاه اسلامی شریف هدایهالله جاکارتا، پس از استقبال پرشور دانشجویان، در جمع آنان سخن گفت و از ترجمه کتاب «خدمات متقابل اسلام و ایران» استاد شهید مطهری رونمایی کرد.
وی همچنین با جمعی از علما و اندیشمندان اندونزیایی دیدار کرد. در این دیدار مباحثی همچون ایجاد پول واحد اسلامی و تقویت همکاریهای اقتصادی مطرح شد. حاضران نیز از مواضع قالیباف در حمایت از فلسطین قدردانی کردند.
هیات پارلمانی جمهوری اسلامی به ریاست قالیباف، عصر پنجشنبه با حضور در مرکز فرهنگی اسلامی اندونزی، حاضر شدند و مورد استقبال پورشور مسلمانان این مرکز قرار گرفته و در ادامه در جمع آنان سخنرانی کرد.
محمدباقر قالیباف روز گذشته (جمعه) و در آخرین روز سفر با شبکه «مترو تی وی» پرمخاطب ترین تلویزیون اندونزی به عنوان پر جمعیت ترین کشور مسلمان جهان سخن گفت.
هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران به ریاست محمدباقر قالیباف در ادامه در مسجد استقلال جاکارتا حاضر شدند و نماز جمعه را در کنار مسلمانان این شهر اقامه کردند.