آغاز رایزنیهای ایران و اندونزی در زمینه کشت فراسرزمینی

«محمدحسین محمدی» به رایزنیهای هیات ایرانی در حاشیه نوزدهمین کنفرانس بینالمللی مجالس کشورهای اسلامی پرداخت و گفت: نه تنها با کشور اندونزی، بلکه با استفاده از ظرفیتهای کشاورزی سایر کشورهای آسیایی، میتوان همکاریها را در زمینههای مختلف توسعه داد.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس اضافه کرد: ملاقاتهای اخیر آقای محسن زنگنه رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و اندونزی با اتاق بازرگانی و وزارت کشاورزی اندونزی در زمینه کشت فراسرزمینی، نمونهای از این همکاریها است.
محمدی افزود: مذاکرات اولیه در این خصوص انجام شده و قرار است بهزودی با نمایندگان و مسئولان مربوطه رایزنیهای بیشتری در این زمینه صورت گیرد و در صورت توافق، اقدامات لازم در سطوح بالاتر پیگیری خواهد شد.
وی در ارزیابی خود از نوزدهمین کنفرانس بینالمللی مجالس کشورهای اسلامی و تاثیر آن در اتحاد کشورهای مسلمان در موضوعات فرهنگی اجتماعی و اقتصادی گفت: با توجه به اینکه مسلمانان یک چهارم جمعیت جهان را تشکیل میدهند، برگزاری کنفرانسها و تشکیل تشکلهای بینالمللی میتواند انسجام میان ملتهای مسلمان را تقویت کند.
وی افزود: دولتهای غیرمسلمان اغلب منافع خود را در سکوت یا همراهی با قدرتهای بزرگ میبینند. اما نزدیکی ملتها میتواند، در چشمانداز میان مدت، دولتها را به تغییر جهت سیاستهایشان وادار کند.
نزدیکی ملتهای مسلمان در حوزه اجتماعی را مثبت ارزیابی میکنم
نماینده دلفان و سلسله در مجلس با ارزیابی بسیار مثبت از نزدیکی ملتهای مسلمان در حوزه اجتماعی عنوان کرد: وضعیت کنونی نسبت به ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته در این حوزه بهبود قابل توجهی داشته است و ملتهای مسلمان به یکدیگر نزدیک شدهاند به عنوان مثال، کشور ما امروزه در جهان اسلام شناختهشدهتر است که نتیجه همین تعاملات و رفتوآمدها است.
محمدی با بیان اینکه در حوزه اقتصادی نیز، انسجام و همکاری کشورهای اسلامی میتواند بسیار موثر باشد، ادامه داد: اگر کشورهای اسلامی برای همکاری به یک فکر واحد برسند خودشان بهتنهایی ظرفیت حل بسیاری از مشکلات یکدیگر را دارند. در حوزه تکنولوژی نیز هر کدام از کشور اسلامی ظرفیتهای ویژهای دارند؛ مثلاً ایران میتواند به عنوان صادرکننده فناوریهای پیشرفته و صنایع هایتک به سایر کشورها کمک کند.
برای پیشبرد دیپلماسی اقتصادی، نیازمند قوانین مناسب هستیم
وی در ارزیابی خود از تاثیر اتحاد کشورهای اسلامی و برگزاری اینگونه اجلاسها بر دیپلماسی اقتصادی ایران گفت: پاسخ قطعاً مثبت است زیرا ما برای پیشبرد دیپلماسی اقتصادی، نیازمند قوانین مناسب هستیم. اجلاس پارلمانهای کشورهای اسلامی هم فرصتی برای شناسایی نقاط قوت و ضعف قوانین ما و سایر کشورهای مسلمان است.
نماینده دلفان و سلسله در مجلس افزود: در این اجلاسها میتوانیم نقاط قوت خودمان را بیابیم و در مواردی که نیاز به وضع قانون داریم در کشور خودمان برای وضع قوانین جدید تلاش کنیم و در مواردی که نیاز به اصلاح قوانین موجود است، برای بهبود ارتباطات اقتصادی اقدام نماییم. این اراده در جمهوری اسلامی ایران و آقای قالیباف به عنوان رئیس مجلس شورای اسلامی وجود دارد و مصمم به تحقق این امر هستند.
فعالسازی ظرفیتهای اقتصادی کشورهای اسلامی منجر به یک دستاورد بزرگ برای جهان اسلام میشود
محمدی با بیان اینکه به نظر میرسد در این اجلاس، اکثریت قریب به اتفاق کشورها این انگیزه را دارند تا قوانین خود را بهگونهای تدوین و تصویب کنند که فرآیند ارتباطات اقتصادی تسهیل و بهبود یابد، تاکید کرد: با فعالسازی ظرفیتهای اقتصادی کشورهای اسلامی، میتوانیم به یک دستاورد بزرگ برای جهان اسلام دست یابیم.
وی درخصوص موضوع فلسطین و جنایتهای رژیم صهیونیستی گفت: در این کنفرانس، موضوع غزه با جدیت مطرح بود و نمایندگان کشورهای حاضر، مواضع مشابهی در قبال آن اتخاذ کردهاند. البته باید بین مواضع دولتها و ملتهای مسلمان تمایز قائل شویم.
در میان ملتهای مسلمان، اتفاقنظر گستردهای در مخالفت با رژیم صهیونیستی وجود دارد
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس بیان کرد: در حال حاضر، در میان ملتهای مسلمان، اتفاقنظر گستردهای در مخالفت با رژیم صهیونیستی وجود دارد، که خود گامی مثبت و امیدوارکننده است اما انتظار عملی شدن این مواضع از سوی دولتها، واقعبینانه نیست به این دلیل که دولتها تحت تأثیر قدرتهای بزرگ هستند و مسائل اقتصادی و سیاسی در این حوزه اثرگذار است.
محمدی با بیان اینکه وحدت افکار عمومی جهان، بهویژه جهان اسلام، در محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی، تأثیر قابل توجهی بر جامعه جهانی دارد، تصریح کرد: این وحدت باعث میشود که کشورهایی که تمایل به حمایت از رژیم صهیونیستی دارند، تحت فشار افکار عمومی کشورهای مسلمان، عقبنشینی کنند. نتیجه برگزاری این کنفرانسها و نشستها همین تأثیر بر افکار عمومی است که شاهد آن هستیم.
به گزارش ایرنا، هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران به ریاست محمدباقرقالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی برای حضور در نوزدهمین اجلاس اتحادیه پارلمانی مجالس کشورهای اسلامی، ۲۴ اردیبهشت ماه وارد جاکارتا شد و رئیس مجلس در نخستین سخنرانی خود در اجلاس، بر جایگاه رفیع مقاومت در میان ملتها تأکید کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در حاشیه این اجلاس، ۷ دیدار دوجانبه با رؤسای مجالس اندونزی(مجالس ملی و مشورتی)، عمان، عربستان، الجزایر، بورکینافاسو و مالزی انجام داد. تسهیل روابط اقتصادی، بهبود روابط پارلمانی، حمایت از آرمان فلسطین و تلاش برای جلوگیری از جنایات های رژیم صهیونیستی محور اصلی این رایزنیها بود.
همچنین رئیس مجلس با حضور در دانشگاه اسلامی شریف هدایهالله جاکارتا، پس از استقبال پرشور دانشجویان، در جمع آنان سخن گفت و از ترجمه کتاب «خدمات متقابل اسلام و ایران» استاد شهید مطهری رونمایی کرد. وی همچنین با جمعی از علما و اندیشمندان اندونزیایی دیدار کرد. در این دیدار مباحثی همچون ایجاد پول واحد اسلامی و تقویت همکاریهای اقتصادی مطرح شد. حاضران نیز از مواضع قالیباف در حمایت از فلسطین قدردانی کردند.
هیات پارلمانی جمهوری اسلامی به ریاست قالیباف، همچنین عصر پنجشنبه نیز با حضور در مرکز فرهنگی اسلامی اندونزی، حاضر شدند و مورد استقبال پورشور مسلمانان این مرکز قرار گرفته و در ادامه در جمع آنان سخنرانی کرد. محمدباقر قالیباف روز گذشته (جمعه) و در آخرین روز سفر با شبکه «مترو تی وی» پرمخاطب ترین تلویزیون اندونزی گفتگو کرد و با مردم اندونزی به عنوان پر جمعیت ترین کشور مسلمان جهان سخن گفت.
همچنین سخنرانی در مسجد بزرگ استقلال و اقامه نماز در جمع مردم مسلمان شهرجاکارتا، آخرین برنامه محمدباقرقالیباف در این سفر بود.