توسعه صنعت گردشگری نیازمند همکاری همه ارکان و اجزای دولت است
آستان بهارستان؛ نایب رییس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی، گردشگری را موضوعی چندوجهی و چندبخشی و نیازمند همکاری میاندستگاهی دانست و گفت: برای توسعه صنعت گردشگری همه ارکان و اجزای دولت و همه دستگاهها باید همکاری و هماهنگ عمل کنند.
به گزارش آستان بهارستان؛ شانزدهمین ماه شیوع کرونا را پشت سر میگذاریم و پنجمین اوجگیری کرونا شروع شده است. مانند همه موج های قبلی اولین محدودیتها و ممنوعیتها از صنعت گردشگری آغاز شد؛ سفرها لغو و محدود و موزهها و اماکن گردشگری تعطیل شد. آوار خسارت کرونا به این صنعت تا جایی است که علی اصغر مونسان وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی میگوید «بر اثر ویروس کرونا بیش از ۲۵۰ هزار میلیارد ریال خسارت به بخشهای گردشگری کشور وارد شد و کرونا نیز هنوز تداوم دارد.»
عبور از بحران و نجات صنعت گردشگری به سرمایه و متخصص و تغییر رویکرد و برنامههای راهبردی نیاز دارد، اما مهمترین نکته وجود یک نگاه جامع و رویکرد ملی در تمام سطوح از مجلس تا دولت و بخش خصوصی در همه اجزا و ارکان است؛ نگاهی که بتواند در چارچوب سند راهبردی، زیرساختها را نوسازی کرده و توسعه دهد و آینده گردشگری را در پساکرونا تضمین کند.
محمدعلی محسنی بندپی درباره ضرورت همکاری و هماهنگی ملی برای توسعه صنعت گردشگری اظهار داشت: گردشگری موضوعی چندوجهی، چندبخشی و اجرا طرحهای آن و حل مسائل آن نیازمند همکاری میاندستگاهی است.
وی افزود: تجربه نشان داده هر زمان گروهی و هماهنگ عمل کردیم. هر زمان موضوع به ضرورت ملی و مساله همگانی تبدیل شد، برای پیشرفت و توسعه و حتی برای حل مشکلات آن نتیجه مطلوب گرفتیم.
سلامت گردشگری مدنظر قرار گیرد
نایب رییس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی گفت: برای توسعه صنعت گردشگری همه ارکان و اجزا دولت، همه دستگاهها با محوریت وزارتخانه متولی باید هماهنگ عمل کنند.
وس افزود: در زمینه گردشگری سلامت که از ظرفیتها و شاخههای پر رونق و گردشگرپذیر و درآمدزای کشور ما است. همکاری و هماهنگی وزارت میراثفرهنگی و وزارت بهداشت الزامی و اجتنابناپذیر است. مثلا دانشگاههای شهرهای مرزی میتوانند یک بخش ویژه مستقل راهاندازی کنند و نسبت به درآمدزایی در حوزه آموزش سلامت و گردشگری سلامت، گامهای موثرتری بردارند.
وی تصریح کرد: رشد و شتاب در صنعت گردشگری در دولت سیزدهم (دولت بعد)، صرفا به تغییر مسئول، وزیر و مدیر بستگی ندارد، بلکه رویکرد و نگرش به آن باید تغییر کند. صنعت گردشگری میتواند به عنوان بهترین ظرفیت و پردرآمدترین صنعت ایران به اقتصاد ما کمک کند و شاید هم کمک کند که به کسب درآمدهای دیگر و حتی درآمد نفت و چاه نفتی نیاز نداشته باشیم. البته باید از دهههای قبل زیرساختهای گردشگری تجهیز و آماده و برنامه توسعه صنعت گردشگری جدیتر گرفته می شد.
توسعه صنعت گردشگری نیازمند همکاری همه ارکان و اجزای دولت است
نباید کسب وکارهای گردشگری با کرونا نادیده گرفته میشد
بندپی با اشاره به خسارتهای اقتصادی صنعت گردشگری در کرونا، اظهار داشت: همانطور که آغاز و شیوع کرونا در کشور، سایر امور از صنایع و ادارات تا بخش آموزش به نوعی مدیریت شد.
برای حفظ مشاغل و اصناف این صنعت باید همانند سایر صنایع مهم کشور، مدیریت که حتی مدیریت بحران شکل میگرفت، نباید کسب و کار و درآمد فعالان این صنعت نادیده گرفته می شد.
نماینده مردم چالوس، نوشهر و کلاردشت در مجلس خاطر نشان کرد: مسائلی مانند قطع برق و یا کمآبی موضوع وزارت نیرو و یا یک سازمان خاص نیست، بلکه محیطزیست، منابعطبیعی همه وزارتخانهها و دولت باید کمک کنند، برای حل مسائل گردشگری هم باید چنین رویکردی ایجاد شود.
بندپی افزود: مجلس یازدهم تلاش میکند از تصویب قوانین زاید که مانع فعالیت موثر بخش خصوصی میشود جلوگیری کند و بیشتر بر اجرا و نظارت قوانین موجود و موثر بر اشتغال و ازدواج جوانان، تولید و خلق ثروت و رشد شاخص رفاه مردم و توسعه متوازن کشور که صنعت گردشگری یکی از همین صنایع است، تمرکز داشته باشد.پایان پیام/۱۱۰
منبع: ایرنا