مدیرکل بهزیستی قم در پاسخ به خبرنگار ما: ۳۵ هزار نفر تحت پوشش بهزیستی قم هستند/ایجاد هزار شغل برای مددجویان
فاطمه سادات محمدی
آستان بهارستان: مدیرکل بهزیستی قم به مناسبت هفته بهزیستی و با گرامیداشت یاد شهید بهشتی و شهید فیاض بخش به عنوان پایه گذاران این نهاد در سال ۵۹، روز سه شنبه نشست خبری را برگزار کرد.
مدیرکل بهزیستی قم با بیان اینکه بهزیستی تنها متولی دولتی سلامت اجتماعی است، گفت: طبق نظر مقام معظم رهبری مسئول حقیقی کمک به معلولان تنها بهزیستی نیست بلکه باید بستری فراهم کنیم که همه افراد و سازمان ها بتوانند به معلولان کمک کنند.
مهدی پهلوانی ستوده به اقدامات انجام گرفته از سوی بهزیستی در سال ۹۹ اشاره کرد و افزود: مرکز جامع درمان اعتیاد اواخر سال ۹۹ برای نخستین بار راه اندازی شد.
وی بیان کرد: بهزیستی دو مرکز کاهش آسیب های اجتماعی و دو گشت موتوری داشت و در سال گذشته یک ون را اختصاص دادیم که مددکاران ما در پاتوق معتادان حضور پیدا کنند و آنان را به ترک اعتیاد ترغیب کنند لذا مرکز «ون سنتر» برای برای کاهش آسیب اعتیاد و قرنطینه معتادان برای کاهش اعتیاد و گردش کرونا در نظر گرفته شد.
برپایی ۲۴ مرکز مثبت زندگی در استان قم
وی گفت: ۲۴ مرکز «مثبت زندگی» به صورت هوشمند در استان دایر شد که هشت هزار بازدید و هشت هزار تشکیل پرونده الکترونیکی در آن به ثبت رسیده و هشت برنامه مددکاری برای آن طراحی شده و خدمات به صورت محله محور به جامعه هدف بهزیستی ارائه می شود.
این مقام مسئول قم خاطرنشان کرد: برای استان قم ۱۸ مرکز در نظر گرفته بودند که با رایزنی های ما به ۲۴ مرکز ارتقا یافت و رتبه نخست مشارکت را در کشور بدست آورد.
وی اظهارداشت: ۱۰۰ مددکار برای این مراکز آموزش دیدند ومحتوای آن در سامانه جهاددانشگاهی بارگذاری شده که هر کس می تواند با مطالعه آن، در آزمون شرکت کنند و کمک کار ما باشد.
وی افزود: در محلات و مناطق مختلف مانند جعفریه، قنوات و کهک مراکز مثبت زندگی دایر کردیم که به افراد تحصیل کرده واگذار شده است.
افزایش چهار برابری حقوق مستمری بگیران نسبت به سال قبل
پهلوانی ستوده گفت: از ابتدای سال جاری افزایش حقوق مستمری بگیران به میزان چهار برابر سال گذشته پرداخت می شود؛ این مبلغ در سال گذشته برای ۶۸ هزار تومان بود که امسال به نفری ۳۵۰ هزار تومان رسیده و نسبت به خانوارهای مختلف تا یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان پرداخت می شود.
وی بیان کرد: مرکز خدمات نوین و خانه های نیمه راهی و افزایش ظرفیت مراکز و تاسیس مراکز جدید انجام شد.
وی گفت: در سال ۹۷ ، ۳۲ مورد و در سال ۹۸، ۳۶ مورد و در سال ۹۹، ۵۵ مورد موافقت اصولی برای ایجاد مراکز صادر شده است.
پهلوانی ستوده ابرازداشت: برای نظارت بر مراکز در سال ۹۷، ۱۱ ، در سال ۹۸، ۱۴ و درسال ۹۹، ۱۶ مرکز وارد کمیسیون نظارت بهزیستی قم شدند.
وی گفت: سامانه های مختلفی طراحی شده که سامانه شفافیت برای استفاده مددجویان، سامانه دیده بان به صورت تلفنی، سامانه دادرس، سامانه فرزندخواندگی، سامانه ثبت نام مراکز در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه بهزیستی متولی ارتقای سلامت اجتماعی است؛ گفت: دو معاونت پیشگیری از آسیب های اجتماعی و معلولیت و معاونت اجتماعی پیگیر ارتقای سلامت جامعه با پیشگیری از طلاق هستند اما کاهش طلاق و افزایش ازدواج همت همه دستگاه ها و مردم را می خواهد.
مدیرکل بهزیستی قم با بیان اینکه با یک پویش تحت عنوان «ایران همدل» پنج میلیارد تومان جذب شد، گفت: اگر بخواهیم اقداماتمان را منوط به اعتبارات دولتی کنیم بسیاری از کارها بر زمین می ماند؛ اعتبارات سازمان بهزیستی پاسخگوی نیازهای اولیه ما است؛ مشارکت های مردمی ما بیش از معادل ریالی اعتبارات دولتی است.
خدمات بهتر نیازمند کمک های متمرکز است
وی گفت: خدمات بهزیستی زیاد است اما عمق کمی دارد دلیل آن هم کمبود اعتبارات است اگر کمک های مردمی متمرکز شود خدمات بهتری ارائه می شود
وی ادامه داد: مردم باید بدانند که سازمان بهزیستی تحت نظر دیوان محاسبات و ارگان های نظارتی است و اگر استان تبریز معروف به شهر بدون متکدی شده به علت فرهنگ سازی است که همه کسانی که می خواهند کار خیر انجام دهند به موسسات خیریه می دهند و برای همه هزینه می شود.
طرح دوستدار کودک درقم اجرا می شود
پهلوانی ستوده گفت: طرح «دوستدار کودک» به منظور ساماندهی اساسی از کودکان کار در تهران، البرز و قم به صورت پایلوت در سال ۱۴۰۰ انجام می شود.
وی افزود: اگر این فرهنگ ایجاد شود که هر کس کودک کاری را می بینید و هزینه ای که می خواهد به آن پرداخت کند به موسسه بدهد که هزینه ها برای باند و اعتیاد خانواده صرف نشود.
۵۰۰ کودک ساماندهی شدند
وی با بیان اینکه سال گذشته ۵۰۰ کودک ساماندهی و شناسایی شدند، گفت: تا زمانی که مردم هزینه ها را به کودکان می دهند این معضل باقی می ماند؛ مشکل باید اساسی حل شود.
۳۵ هزار خانواده تحت پوشش بهزیستی قم هستند
مدیرکل بهزیستی قم در پاسخ به خبرنگار ما گفت: ۳۵ هزار خانواده تحت پوشش بهزیستی قم هستند؛ متاسفانه به دلیل وضعیت بد اقتصادی و کرونا فقط سال گذشته هزار پرونده افزوده شد.
وی گفت: بیش از شش هزار سالمند معلول و بیماران روانی مزمن و بهبودیافته ها در مراکز بهزیستی نگهداری می شوند.
وی با تاکید براینکه باید راه حل ارائه شود، گفت: بهزیستی در خصوص کاهش موالید معلول سرمایه گذاری می کند اما با تصادفات معلولیت های جدید به سمت بهزیستی سرازیر می شود و بهزیستی معضلات دستگاه های دیگر را به دوش می کشد.
پهلوانی ستوده تصریح کرد: وضعیت اقتصادی کشور و تصادفات نیازمند رسیدگی بیشتر است.
ایجاد هزار شغل برای مددجویان بهزیستی
وی در خصوص ایجاد اشتغال توسط سازمان متبوع خود گفت: بهزیستی در سال گذشته برای ۱۰۰۰ نفر بود که ۷۰ نفر به صورت کارفرمایی و ۸۰۰ نفر با پرداخت وام و تسهیلات و مابقی با عطای مجوزهای مختلف به کار گرفته شدند.
وی گفت: ۲۱ میلیارد تومان برای اشتغال هزینه شد که به ۵۰ میلیارد تومان در سال جاری خواهد رسید.
وی در پاسخ به این سوال که چند سالمند با تزریق واکسن فوت کردند؟ گفت: از اسفند سال ۹۹ سالمندان واکسن را دریافت کردند و هیچ مورد فوت اثبات شده از واکسن یا عوارض حاد نداشتیم.
مدیرکل بهزیستی قم گفت: ۲۶ معلول دانشجوی تحت پوشش داریم که شهریه آنان پرداخت می شود.
وی با بیان اینکه ۴۰ مورد کمک به احداث واحدهای مسکونی مددجویان انجام شد، گفت:ساخت ۳۰۰ واحد مسکونی برای مددجویان را آغاز کردیم تا در وهله نخست برای مسکن خانواده های دو معلولی اقدام کنیم.
وی گفت: هزینه پرستاری در خانه بیش از میزانی است که برای افراد در مراکز بهزیستی پرداخت می شود تا مددجویان تکریم شوند و در کنار خانواده باشند و از عاطفه آنان بهره منده شوند.
بیش از ۱۱هزار تماس با اورژانس اجتماعی
مسئول مددجویان بهزیستی قم گفت: مانند تماس های اورژانس و پلیس بسیاری از تماس های بهزیستی هم غیرمرتبط است اما در مجموع اورژانس اجتماعی به ۱۱ هزار و ۲۱ مورد خدمت ارائه داده است.
وی اظهارداشت: ۲۵ هزار و ۷۰۰ مورد مشاوره روانشناسی رایگان از طریق سامانه ۱۴۸۰ و ۱۴هزار و ۱۱ مورد مشاوره حضوری انجام شده است.
وی گفت: ۱۶ هزار نفر در طرح غربالگری شنوایی و ۳۳ هزار نفر در طرح غربالگری بینایی شرکت کردند و ۱۲ هزار بهبودیافته اعتیاد از خدمات بهزیستی بهره مند شدند.
۳۰ هزار نفر دریک سال از مشاوره بهزیستی استفاده کردند
پهلوانی ستوده بیان کرد: در سال ۹۹ ، قریب به ۳۰ هزار نفر از خدمات مراکز مشاوره و روانشناختی ما استفاده کردند.
وی گفت: بهزیستی طرح «پازل همدلی» را داشت که به عنوان بزرگترین پازل دنیا در گینس ثبت شد و به واسطه آن نوشت افزار برای مددجویان تهیه شد و۷۲ تبلت تحویل مددجویان شد.
وی گفت با ابلاغ اساسنامه صندوق حمایت از فرصت های شغلی، جذب ۲۲ میلیارد تومان مشارکت را داشتیم.
مدیرکل بهزیستی استان قم در پایان با درخواست خبرنگاران برای برگزاری نشست های تخصصی به صورت فصلی و هدفمند با هدف رفع مشکلات موافقت کرد.