معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی:شاخصه های یک خانواده انقلابی تمدن ساز تعریف شود/خانواده انقلابی باید نسل نقش آفرین تربیت کند
فاطمه سادات محمدی
آستان بهارستان؛ معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: شاخصه های یک خانواده انقلابی تمدن ساز باید تعریف شود و خانواده انقلابی باید نسل نقش آفرین تربیت کند.
دوره آموزشی «تربیت مربی خانواده» در قم برگزار شد
به گزارش خبرنگار آستان بهارستان؛ افتتاحیه دوره آموزشی «تربیت مربی خانواده»، روز چهارشنبه با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین عزت زمانی معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی و با حضور اساتید و علما فعالان فرهنگی و اجتماعی در مجتمع فرهنگی نور برگزار شد.
معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی دراین نشست اظهارداشت: به فرموده رهبر انقلاب است که با نگاهی عمیق صحنه را رصد می کند و به ضرورت نیازها را جلوی چشم دغدغه مندان می گذارند خانواده سلول بنیادی حرکت اجتماعی به سمت آرمان های انسانی و تحقق تمدن عظیمی است که جز با ظهور امام عصر محقق نخواهند شد.
حجت الاسلام والمسلمین رضا عزت زمانی افزود: نظام های غیراسلامی تعریف یک خانواده سکولار فاقد ارزش متعالی را در دستور کار دارند که متاسفانه ما نیز در نظام تربیتی و آموزشی گرفتار آن هستیم
وی تاکید کرد: در نقش آفرینی حرکت انبیاء و حضور آنان در مبارزه با طاغوت نیز هویت و مساله خانواده یک نقش ویژه و اصیل دارد و با انقلاب اسلامی یک گام اصیل تری در حوزه خانواده باید برداشته شود.
خانواده انبیاء نقش ویژه ای داشتند
وی با بیان اینکه خانواده انبیاء و بخصوص زنان آنان در میدان مجاهدت نقش ویژه ای ایفا کردند، گفت: حضرت ابراهیم وقتی همسر و فرزند خود را در وادی بیابانی و سنگلاخی مستقر می کند به خداوند می گوید من به دستور تو خانواده ام را در محیط بی آب و علف که جنبدنده ای یافت نمی شود رها می کنم. نتیجه اقدام آنان این شد که سالانه میلیون ها انسان به آن منطقه هدایت شدند.
معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: همراهی خانواده حضرت ابراهیم اهمیت ویژه دارد در مورد حضرت موسی و عیسی هم به این شکل است. اوج نقش آفرینی را ما در زندگی اهل بیت (س) مشاهده می کنیم.
وی افزود: وقتی زحمات چندین ساله پیامبر(ص) را نادیده می گیرند و امام علی(ع) را از حق خود محروم می کنند در این بزنگاه نقش آفرینی حضرت زهرا سلام الله و فرزندان آن حضرت در دفاع از حق امیرالمومنین(ع) کلیدی است.
وی ادامه داد: در مورد حضرت خدیجه هم می توان گفت که ایشان نقش آفرینی جانانه و مردانه در دفاع از نبوت و پیامبر(ص) داشت که نقش خانواده ای را نشان می دهد که استمرار حرکت و قیام سیدالشهد را رقم می زند. اگر حضرت خدیجه سلام الله نبود مشخص نبود این قیام به کجا می انجامید و چه اثری بر اجتماع می گذاشت.
انقلاب اسلامی استمرار زندگی انبیاء است
حجت الاسلام والمسلمین عزت زمانی گفت: انقلاب اسلامی استمرار زندگی انبیاء است لذا باید نوع نگاه و حرکت خانواده ای که در محیط انقلاب اسلامی شکل می گیرد و تعالی پیدا می کند و قرار است سلول بنیادین اجتماع باشد متعالی، موثر، نقش آفرین و رو به جلو باشد.
دوری از خانواده آفت است
وی بیان کرد: یکی از آفت ها و اثرات ناخوشایندی که امروز با آن مواجه هستیم دوری خانواده از این نقش آفرینی است که البته این نقش آفرینی باید مدل و نظام صحیحی داشته باشد اینکه زن و مرد و فرزندان در یک خانواده اما جدا از هم باشند حتما آسیب زا است.
وی با بیان اینکه گاهی اوقات اثرات مخربی به نام نقش آفرینی زنان در جامعه مشاهده می کنیم، گفت: برخی خانم ها می خواهند اثرگذاری اجتماعی داشته و نقشی در جامعه ایفا کنند اما به جای اینکه در قالب خانواده حرکت کنند با جدایی از خانواده، ضربه بزرگی به خود و خانواده خود به عنوان زن و ستون خانواده وارد می کنند.
معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: نقش بانوان در قرآن به عنوان محور اصلی خانواده تعریف شده است نقش آفرینی در محیط خانواده و همراه کردن خانواده در محیط اجتماعی و سیاسی نقش بسیار مهمی است که از عهده زن برمی آید.
نقش زن در تزلزل یا استحکام خانواده حیاتی است
وی گفت: زن نقطه عطف استحکام خانواده و در عین حال پاشنه آشیل خانواده برای استحکام یا تزلزل آن است.
وی بیان کرد: امام راحل بارها نقش بانوان در درون خانه برای حرکت های اجتماعی را گوشزد کردند و عظمت آن را نشان دادند. امام می فرمود «زنان رهبران این نهضت هستند، اگر زنان در حرکت اجتماعی حضور نداشته باشند آن حرکت اساسا به نتیجه نمی رسد» و ایشان حضور زنان در عرصه های اجتماعی و حرکت دادن خانواده در محیط های مختلف به منظور اثرگذاری را با جمله زیبای «از دامن زن مرد به معراج رود» بیان کردند.
این فعال فرهنگی گفت: مثال های حضور و نقش آفرینی زنان را در راهپیمایی ها و گسیل کردن همسر و فرزندنشان به جبهه و حمایت های پشت جبهه دیدیم و امروز هم در حوزه های اجتماعی موثر و متعدد نقش آفرینی می کنند لذا این نقش اساسی باید با یک نظام دقیقی در تربیت خانوادگی اثر بگذارد.
شاخصه های یک خانواده انقلابی تمدن ساز باید تعریف شود
وی گفت: از کسانی که در طراحی و نظامات اجرایی این برنامه ها فعال هستند و شرکت کننده ها به عنوان سفیران این راه که حضور میدانی در صحنه دارند می خواهم که شاخصه ها ویژگی ها و بایسته های یک خانواده انقلابی تمدن ساز که حرکت می کند و دیگران را دعوت به حرکت در این مسیر می کند را تعریف و پیرامون آن مباحثه کنند.
وی اظهارداشت: خانواده دارای محیط تربیتی و مبتنی بر اندیشه دینی باید متعالی و رو به جلو باشد و سلامت خود را حفظ کند.
حجت الاسلام والمسلمین عزت زمانی با تاکید بر اینکه تربیت درست باید به والدین آموزش داده شود، گفت: اگر والدین محبت های انفعالی داشته و همه امکانات مادی را برای فرزندان مهیا کنند نوجوان دغدغه مند بوجود نمی آید.
وی ادامه داد: یک نوجوان دغدغه مند و اثرگذار باید سختی ها را هم درک کند؛ اگر خانواده ای این را درک نداشته باشد نمی تواند فرزند نقش آفرینی را تربیت کند.
خانواده انقلابی باید نسل نقش آفرین تربیت کند
وی گفت: خانواده انقلابی باید برای ایجاد تمدن اسلامی تلاش کند و نسلی را تربیت کند که نقش آفرین باشد زیرا دانش آموزان ما در مدارس تربیت انقلابی نمی شوند
معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه امروز دشمن برای ثمر رساندن اهداف خود تلاش دارد چیزی به نام خانواده نباشد، گفت: تمام کفر و امکانات آن در مقابل اسلام قرار گرفته و ما نیروی مربی تربیت شده در این حوزه کم داریم و اگر فهم و باور و همت و مجاهدت نباشد موفق نخواهیم شد
وی با بیان اینکه ما مسئولیت هایی بر دوش داریم و هر یک باید بهترین نقش را ایفا کنیم، گفت: سخنان مقام معظم رهبری در مورد تبیین جایگاه خانواده روی زمین مانده و در صحنه مبارزه هستیم و وظیفه داریم به عنوان سرباز ایفای نقش کنیم.پایان پیام/۱۱۰