مدیرعامل بیمه سلامت در گفت وگو با ما:شش تا هفت میلیون نفر از چند بیمه استفاه می کنند/الکترونیکی شدن ۹۳ درصد نسخه ها در قم
فاطمه سادات محمدی
آستان بهارستان؛ مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: ۹۳ درصد نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیکی در قم محقق شده است که این دستاورد بزرگی است و مانع از سوء استفاده ها می شود.
۴۲ ونیم میلیون نفر تحت پوشش بیمه سلامت هستند
به گزارش خبرنگار آستان بهارستان؛ محمدمهدی ناصحی روز چهارشنبه در نشستی خبری در پاسخ به خبرنگار ما گفت: ۴۲و نیم میلیون نفر در پنج صندوق بیمه ای تحت پوشش بیمه سلامت ایرانیان هستند و شش تا هفت میلیون نفر در کشور از چند بیمه استفاده می کنند که به این منظور از سال ۹۶ تاکنون سامانه استحقاق سنجی توسط بیمه سلامت ایرانیان طراحی شده و در اختیار همه سازمان های بیمه ای قرار گرفته و با اجرای این سامانه برای سه و نیم میلیون نفر رفع همپوشانی انجام شده است.
وی در پاسخ به خبرنگار ما که چرا اینقدر سرعت کار کم است؟ گفت: مراجعه کننده ها باید استحقاق سنجی شوند که سرعت کار افزایش یابد؛ باید موسسات و ارگان هایی که افراد تحت پوشش خود را بیمه کرده اند باید به محض مراجعه استحقاق سنجی انجام دهند اما به دلیل اینکه این اقدام را انجام نمی دهند رفع همپوشانی نمی شود.
وی ادامه داد: تکلیف قانونی برای سال آینده است که باید حتما انجام شود امیدواریم همه همکاری کنند. از سوی ما زمینه های آن فراهم است و سامانه ای داریم که به راحتی می تواند رفع همپوشانی کند.
۸۰ درصد نسخهنویسی الکترونیک در استانها محقق شدهاست
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: در حال حاضر در ۲۴ استان کشور بیش از ۸۰ درصد نسخهنویسی و نسخهپیچی الکترونیک محقق شدهاست.
وی بیان کرد: در برخی استانها مثل کهگیلویه و بویراحمد، کردستان و ایلام که زیرساختهای ضعیفتری دارند، این فرآیند بهطور ۱۰۰ درصد در بخش خصوصی و دولت درحال اجراست.
وی اضافه کرد: با توجه به همه موانع پیش روی اجرای نسخهنویسی الکترونیک از جمله جدید بودن این طرح، مقاومت برخی مراکز و پزشکان، آگاهی و اطلاع کم همکاران، قطعی برق و اینترنت این طرح بهخوبی پیش رفت و در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد پرداختها از سوی مراکزی که با بیمه سلامت قرارداد دارند، بهصورت الکترونیک است.
این مقام مسئول بیمه سلامت ایران با بیان اینکه این طرح بزرگ و ارزشمند فواید بسیار زیادی دارد، ادامه داد: سامانههای الکترونیک بیمه سلامت فعال است و مردم بهراحتی میتوانند اقدامات درمانی را انجام دهند.
وی تصریح کرد: ممکن است برخی تعارض منافع اجازه ندهد این طرح ملی خوب پیش رود، ولی تمام سعی ما اجرای کامل و مطلوب طرح نسخهنویسی الکترونیک است.
اجرای نسخه الکترونیک خطای پزشکی را کاهش می دهد
وی گفت: با اجرایی شدن این طرح نسخههای پزشکی بهدرستی نوشته میشود و خطای پزشکی کاهش یابد؛ کشورهایی که این طرح را اجرا کردهاند، توانستهاند بازار سلامت را ساماندهی کنند.
ناصحی خاطرنشان کرد: به دلیل مشکلات احتمالی از جمله قطعی اینترنت و برق و یا همکارانی که قادر به نوشتن نسخه الکترونیک نیستند، صدور بین پنج تا ۱۰ درصد نسخ بهصورت کاغذی پیشبینی شدهاست.
وی با بیان اینکه جمعیت زیادی در مناطق حاشیهنشین نسبت به خدمات بیمه سلامت ناآگاه هستند، گفت: ساکنان این مناطق با همکاری وزارت کشور، کمیته امداد و بسیج شناسایی و با معرفی به صندوق بیمه همگانی، میتوانند در بخش سرپایی ۷۰ درصد و بستری ۹۰ درصد در بخش دولتی خدمات دریافت کنند.
وی با اشاره به ارائه خدمات بیمه سلامت در بخش اوتیسم و توانبخشی، افزود: بیمه سلامت در بخشهای کاردرمانی و گفتاردرمانی به بیماران اوتیسم خدمات ارائه میدهد و با انعقاد تفاهمنامههایی با بهزیستی به معلولان نیز خدماتی ارائه میدهد.
۱۵۸ میلیارد تومان در حوزه بیماران توانبخشی هزینه شده است
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران افزود: از ابتدای امسال تا اواسط آذرماه حدود ۱۵۸ میلیارد تومان در حوزه بیماران توانبخشی هزینه شده است.
وی با تاکید بر پرداخت بهموقع مطالبات مراکز درمانی، گفت: بیمه سلامت مطالبات بخش خصوصی را تا پایان مهرماه و بخش دولتی را نیز تا پایان شهریورماه پرداخت کردهاست.
وی افزود: در بخش روستایی نیز پرداختها تا پایان همان ماه در هفته اول انجام و در بخش در الکترونیک نیز پرداختها در پایان همان ماه به همه موسسات صورت میگیرد.
ناصحی اضافه کرد: از سال گذشته تاکنون سه هزار موسسه جدید با بیمه سلامت قرارداد منعقد کردهاست و این سازمان آمادگی انعقاد قرارداد با همه مراکز درمانی را دارد.
وی با بیان اینکه بیش از ۴۲ میلیون نفر از جمعیت کشور تحت پوشش و عضو پنج صندوق بیمه سلامت هستند، گفت: از این تعداد بیش از ۲۰ میلیون نفر زیرپوشش صندوق روستایی و ۱۳.۵ میلیون نفر نیز تحت پوشش همگانی هستند.
وی افزود: اعضای تحت پوشش صندوق روستایی و صندوق پوشش همگانی فقط در بخش دولتی میتوانند خدمات دریافت کنند؛ با فراهم شدن نظام ارجاع دسترسی اعضای تحت پوشش صندوق همگانی میتوانند از بخش خصوصی نیز خدمات دریافت کنند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: بیمه سلامت در بخش پوشش خدمات ناباوری ۷۰۰ میلیارد تومان در سال جاری اعتبار دارد و بیماران تا سه نوبت در سال در مراکز دولتی و خصوصی تا سقف ۵۰ میلیون تومان میتوانند خدمات دریافت کنند.
ناصحی گفت: امکانات بیمه سلامت در بخش نیروی انسانی و فضای فیزیکی کافی نیست و با محدودیت ارائه خدمت میکنیم؛ چهار هزار رو ۵۰۰ کارکنان به ازای ۴۰ میلیون جمعیت تحت پوشش داریم.
کشیدن دندان، جرمگیری و ترمیم دندان کودکان تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته است
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران نیز دراین جلسه گفت: از سال گذشته برخی از خدمات مانند کشیدن دندان، جرمگیری و ترمیم دندان کودکان تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفت و امیدواریم با افزایش منابع بیمهای امکان پوشش فراگیرتری برای این خدمات فراهم شود.
مهدی رضایی افزود: برای توسعه خدمات دندانپزشکی سرانه بیمهای باید افزایش یابد تا تعادلی بین منابع و مصارف ایجاد شود.
وی بیان کرد: افزایش تعرفه خدمت الکترونیک، پرداخت بهموقع و اعتباربخشی بیمهای به موسسات و پزشکانی که خدمات الکترونیک ارائه میدهند از جمله بستههای تشویقی بیمه برای ارائه نسخ الکترونیک از سوی پزشکان است.
وی خاطرنشان کرد: فعالیت و مجوز موسسههایی که برای نسخهنویسی الکترونیک همکاری نکنند تحت تاثیر قرار میگیرد، زیرا نسخهنویسی الکترونیک یک قانون است.
سید مهدی میرشاه ولد مدیرکل روابط عمومی و بینالملل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: شهروندان می توانند با مراجعه به سامانه شهروندی به آدرس www.bimehsalamatiranian.irنسخههای الکترونیک خود را مشاهده کنند.
سازمان های بیمه گر از امروز مجاز به پذیرش هیچ نسخه کاغذی نیستند
مدیرکل بیمه سلامت ایرانیان قم هم درادامه اظهارداشت: نسخه نویسی الکترونیکی از سال گذشته در قم آغاز و از دی ماه سال گذشته به سایر استان ها هم تکلیف شد. طبق تبصره ۱۷ قانون سازمان های بیمه گر از امروز مجاز به پذیرش هیچ نسخه کاغذی نیستند.
محمد رضا فخاران قمی گفت: اجرای نسخه نویسی الکترنیک در بخش دولتی ۷۷ درصد و در بخش خصوصی ۹۲ درصد و در مجموع ۹۳ درصد در استان قم محقق شده است.
وی بیان کرد: برای بیمه افراد در مناطق محروم جلساتی داشته ایم و به تازگی مقرر شده تا کار را به وسیله بسیج محلات پیش ببریم تا افراد ساکن در این مناطق به صورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار گیرند.پایان پیام/۱۱۰