اخبار پوششی و تولیدی قماخبار قماخبار مهم

مدیرعامل شرکت آبفای قم در پاسخ به خبرنگار ما: تابستان بحرانی سلفچگان در صورت عدم حفر چاه/آبرسانی به روستای قمرود تا پایان سال/۱۵۰ میلیارد تومان از سفر رئیس جمهور برای فاضلاب قم

خبرنگار: فاطمه سادات محمدی

آستان بهارستان؛ مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم گفت: اگر اجازه حفر چاه آب در سلفچگان داده نشود مردم تابستانی بحرانی خواهند داشت.

به گزارش خبرنگار آستان بهارستان؛ نشست خبری مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم به مناسبت ۱۱دیماه سالروز تصویب قانون تشکیل شرکت های آب و فاضلاب امروز برگزار شد.

۱۰۰ درصد مناطق قم تحت پوشش آبرسانی و ۴۰ درصد تحت پوشش فاضلاب

علی جان صادق پور در این نشست که در در تالار آب ستاد مرکزی شرکت آب و فاضلاب استان قم برپا شد، اظهارداشت: ۱۰۰ درصد مناطق شهر قم تحت پوشش آبرسانی و ۴۰ درصد تحت پوشش فاضلاب است و هیچ روستای بالای ۲۰ خانواری در استان نیست که تاکنون به آنجا آبرسانی نشده باشد.

وی افزود: شاخص برخورداری روستاهای استان قم حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد است و تمامی روستاهای ما از آب برخوردار خواهند شد.

۳۸۰ هزار انشعاب آب و ۱۳۱ هزار انشعاب فاضلاب در قم

وی به خدمات شرکت آب و فاضلاب استان قم از ابتدای تاسیس تاکنون اشاره کرد و گفت: در این مدت بیش از ۳۸۰ هزار فقره انشعاب آب واگذار شده و ۱۳۱ هزار انشعاب فاضلاب اجرا شده است.

مدیرعامل شرکت آبفای قم افزود: سه هزار و۷۰۰ کیلومتر شبکه و خط انتقال آب و یک هزار و۵۰ کیلومتر شبکه خطوط انتقال فاضلاب در قم اجرا شده است.

وی بیان کرد: پنج تصفیه خانه آب و پنج تصفیه خانه فاضلاب و چهار واحد آزمایشگاهی مجهز ایجاد شده و تمام تاسیسات تحت پوشش «جی آی اس» و تحت کنترل است.

اصلاح، بازسازی و توسعه ۱۱۲ کیلومتر شبکه آب در یک سال اخیر

وی به اقدامات یک سال اخیر اشاره کرد و گفت: ۱۱۲ کیلومتر شبکه آب اصلاح، بازسازی و توسعه در سطح استان انجام و ۲۵ حلقه چاه حفر و تجهیز و مرمت و بیش از پنج هزار متر مکعب مخزن ترمیم و اجرا شده است.

صادق پور افزود: در این مدت ۹۵۵۰ انشعاب آب واگذار شده و خط انتقال آب ۱۵ خرداد در ۲۱ نقطه ایمن سازی و به شیرهای مربوطه تجهیز شده است.

وی افزود: در این مدت ۷۵ مورد ایمن سازی برای مخازن قنوات و شهر قم و حوزچه های خط انتقال صورت گرفته و ۲۶ هزار حادثه آب رفع شده و سامانه حوادث آبفا ارتقا پیدا کرده و به حوادث در کمترین زمان رسیدگی می شود.

وی به اقدامات در بخش فاضلاب نیز اشاره کرد و گفت: ۲۰ کیلومتر توسعه و بازسازی و خطوط انتقال فاضلاب در شهر قم و بخش کمی از شهر سلفچگان انجام شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم گفت: همچنین سه هزار و۵۱۰ انشعاب فاضلاب در شهر قم واگذار شده است.

شش نیروگاه برق آبی و خورشیدی در قم تاسیس می شود

وی گفت: در حوزه انرژی های تجدید پذیر (شامل برق آبی و خورشیدی) شش پروژه شامل احداث نیروگاه خورشیدی معصومیه با ظرفیت ۱۰۰ کیلووات و احداث نیروگاه برق آبی سالاریه ۴۵۰ کیلو وات را داشتیم.

وی اظهارکرد: اقدامات مطالعاتی و مجوز نیروگاه ۶۰ کیلو واتی بوستان علوی هم اخذ شده و واگذاری فاضلاب روستای خورآباد و ۵۰ مورد مطالعه جهت واگذاری پساب به بخش خصوصی در مصارف صنعت و کشاورزی غیرمثمر انجام شده است.

واگذاری ۱۰ میلیون متر مکعب پساب به شرکت های صنعتی 

صادق پور گفت: ۱۰ میلیون متر مکعب پساب به شرکت های صنعتی واگذار شد تا از آب شرب در صنعت استفاده نشود.

وی به خدمات شرکت آبفا در حوزه کنترل کیفی آب اشاره کرد و گفت: ۷۰ دستگاه کلرزن در استان قم داشتیم که از نظر ایمنی مشکل داشتند و به مایعی و آب ژاول تبدیل شدند.

وی گفت: هشت هزار کیلومتر شستشوی مخزن و شستشوی هزار و۲۶۱ کیلومتر شبکه آب از جمله اقدامات این شرکت در سال اخیر بوده است.

آب قم یک مورد آلودگی هم نداشته است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم اظهارداشت: جهت شناسایی ویروس کرونا ۱۰۰ مورد آزمایش پی سی آر انجام و ۲۵ هزار و۸۰۰ نمونه آب در آزمایش های مختلف برداشت و انجام شد که از کیفیت و سلامت آب اطمینان حاصل شود و خوشبختانه یک مورد هم آلودگی آبی مشاهده نشد.

وی ادامه داد: البته در برخی نقاط شهر به دلیل کمبود آب از آب چاه آن اطراف استفاده می شود و در آن مقطع آب شور است اما مشکل آلودگی نداشتیم.

وی گفت: دو هزار نفر ساعت با دانشگاهیان و مراکز علمی همکاری داشتیم و تله متری یک پارچه و شبکه های روستایی بر سامانه مرکز تله متری اضافه شدند که آب شهر و روستاها پایش و ارتقا پیدا کردند و تصفیه خانه شماره دو هم به این سامانه متصل شد.

صادق پور گفت: حدود ۹۵۰ هزار مورد اطلاع رسانی به مردم، پنج هزار و۳۰۰ مورد نظرسنجی و ۲۲۱ هزار مورد تماس از طریق سامانه پاسخگویی شبانه روزی ۱۲۲ شرکت آبفا انجام شده است.

وی بیان کرد: در سیستم جی آی اس همه اطلاعات آبی مردم از جمله آدرس و محل استقرار کنتور شهر و روستای قم ثبت شده است که این امر به رفع و سرعت در حوادث کمک می کند.

اتمام آبرسانی به روستای قمرود تا پایان سال 

وی با اشاره به پروژه های مهم درحال اجرا اظهارداشت: پروژه آبرسانی به ۱۸ روستای قمرود به طول ۱۴ کیلومتر تا پایان سال انجام می شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم ادامه داد: ۱۱ حلقه چاه در سطح استان درحال حفر و تاسیس است.  ۹ هزار متر مکعب مخزن سمت دستجرد، کهک و قمرود درحال احداث داریم. فاز سوم آبرسانی به دو روستاهای کهک با سه ایستگاه پمپاژ است که با تخصیص ۴۰۰ میلیارد اعتبار تا پایان ۱۴۰۱ به پایان می رسد.

وی با بیان اینکه تلاش ما این است که پیش از وقوع بحران آماده باشیم، افزود: به عنوان مثال در روستای وشنوه برای سال ۱۴۰۱ از مهرماه امسال عملیات حفر چاه آغاز شد زیرا در تابستان با مشکل کم آبی مواجه هستیم. در شهر دستجرد هم در سال ۹۸ یک چاه اضافی حفر شد و برای تابستان سال ۱۴۰۰ سال گذشته مردم با مشکل مواجه نشدند.

وی گفت: در شهر سلفچگان علیرغم دریافت مجوز از آب منطقه ای و چهار سال است که تامین اعتبار و قرارداد بسته شده است. به خاطر یک کشاورز نتوانستیم حفر چاه داشته باشیم. از هم اکنون می گوییم که مردم با مشکل کم آبی در تابستان مواجه خواهند شد.

اگر اجازه حفر چاه در سلفچگان داده نشود مردم تابستانی بحرانی خواهند داشت

صادق پور در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی براینکه آیا شرکت آب به اندازه یک نفر قدرت ندارد که مردم با مشکل مواجه نشوند؟ گفت: اگر مردم همراه شوند اقدامات با سرعت بیشتری رخ می دهد. به عنوان مثال در روستای خورآباد یک شبکه فاضلاب از سال ۸۵ تا ۹۳ بر زمین مانده بود و تا مردم همکاری نکردند انجام نشد.

وی گفت: ما اعلام می کنیم که اگر اجازه حفر چاه در سلفچگان داده نشود مردم در تابستان با بحران مواجه می شوند. مردم می گویند آب کشاورزی کاهش پیدا می کند اما آب منطقه ای می گوید آب برای کشاورزی کم نمی شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم گفت: نیروگاه خورشیدی در روستای صرم از جمله پروژه های در دست اجرا است. ۱۰۴ کیلومتر شبکه توسعه و بازسازی در برنامه داریم که درحال انجام است.

مجوز ایجاد تصفیه خانه بزرگ ۵۵ هزار متر مکعبی برای قم

وی گفت: مجوز ایجاد یک تصفیه خانه بزرگ ۵۵ هزار متر مکعبی در شبانه روز برای شهر قم و مناطقی که مشکل دارند مانند پردیسان، انسجام، ۱۵ خرداد و شهرک قائم به سختی اخذ شد. در کشور تنها شهری بودیم که توانستیم مجوز دریافت کنیم.

وی بیان کرد: فاز دوم پروژه سلفچگان در حال انجام است که باید آبرسانی به روستاهای سنجگان و روستاهای بالادست انجام شود. برای آبرسانی به قنوات هم از عوارضی قم-تهران به سمت روستای قنوات خط لوله گذاشته می شود.

رتبه نخست کشوری عملکرد آبفای قم در پنج سال متوالی

صادق پور گفت: شرکت آبفای قم در پنج سال متوالی در کشور رتبه نخست را از نظر عملکرد، رتبه نخست در زمینه آموزش و رتبه نخست را در زمینه پژوهش و فناوری کسب کرده است. همچنین چندین تولید در سطح خاورمیانه داشته و موفق به دریافت گواهینامه بین المللی ۱۷۰۲۵ آزمایشگاهی شده است.

وی گفت: سال گذشته برای عبور از تابستان ۱۴۰۰ بحران جدی نداشتیم. یک مورد در روستای جعفرآباد کم آبی پیش آمد که مشکل با حفر چاهی که از قبل انجام شده بود، کاهش پیدا کرد.

اختصاص ۱۵۰ میلیارد تومان از سفر رئیس جمهور برای اجرای فاضلاب قم

وی در مورد پیشرفت کم انشعاب فاضلاب نیز بیان کرد: سال ۹۷ مصوبه شد که اجرای فاضلاب به دلایلی از جمله فرونشست زمین و کاهش آب های زیرزمینی که بحث مهمی هم هست ممنوع شود اما بعد این قانون تغییر پیدا کرد. با سفر ریاست جمهوری مصوب شده که ۱۵۰ میلیارد تومان برای اجرای فاضلاب قم اختصاص پیدا کرد. شرکت آب قم هم همین مقدار از کمک های مردمی جمع آوری می کند تا شبکه فاضلاب با سرعت بیشتری اجرا شود.

سال ۱۴۰۷ قم با بحران آبی مواجه می شود

این مقام مسئول در مورد خشکسالی و کم آبی هم گفت: مصیبت کم آبی صرفه جویی جدی می خواهد. طبق پیش بینی ها تا سال ۱۴۰۷ هر چه آب داریم مصرف می شود. اگر صرفه جویی نکنیم از آن به بعد با بحران مواجه می شویم.

مشکلات آبرسانی به مسکن ملی باید برطرف شود

وی در پاسخ به این سوال که آیا تمهیداتی برای تامین آب مسکن ملی اندیشیدید؟ گفت: مشکلاتی هست اما با صرفه جویی، استفاده از تکنولوژی های جدید، آموزش و فرهنگ سازی می توان از مشکلات کاست. در این باره مشکل هست و باید برطرف شود چهار نامه در این خصوص نوشتم که مسکن ملی مانند مسکن مهر و پردیسان نشود.

مردم صرفه جویی نکنند آب کشاورزی به مصرف شرب می رسد

وی تصریح کرد:  اگر مردم مدیریت نکنند ناچار هستیم در سال ۱۴۰۷ آب کشاورزی را برای مصرف آب شرب اختصاص دهیم.

مدیرعامل شرکت آبفای استان قم در مورد سرانه مصرف مردم قم گفت: سالانه حدود شش درصد رشد مصرف آب را در قم داریم. این افزایش مصرف به دلیل افزایش جمعیت و صرفه جویی نادرست است.

وی گفت: سال گذشته سرانه مصرف مردم قم ۱۶۹ لیتر بوده است. اگر مردم با صرفه جویی مصرف آب را به ۸۰ لیتر برسانند مشکل جدی در استان پیش نمی آید.

وی در مورد بوی نامتبوع فاضلاب روستای قمرود هم گفت: پساب فاضلاب به سمت قمرود می رود که سازمان جهاد کشاورزی و آب منطقه ای متولی آن هستند. یکی از راهکارهای کاهش بوی نامتبوع دادن پساب به صنعت و شهرداری است.

 انجام سالانه ۲۲۰ هزار آزمایش روی آب قم

وی در پاسخ به خبرنگار ما مبنی بر اینکه کیفیت آب قم نسبت به سایر استان ها رتبه چندم را دارد؟ گفت: رتبه بندی در کشور انجام نشده اما یکی از شهرهای خوب باکیفیت آب در کشور هستیم. سالانه بیش از ۲۲۰ هزار و روزانه بیش از ۵۰ مورد آزمایش روی آب قم انجام می شود.

صادق پور در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ما که الگوی مصرف چگونه تعیین می شود؟ گفت: برای تعیین الگوی مصرف برای هر انشعاب خانواده پنج نفره با مصرف سرانه ۱۵هزار لیتر درماه را در نظر گرفته اند. به عبارتی برای هر انشعاب در شبانه روز ۱۰۰ لیتر در نظر گرفته اند. تا این میزان مصرف از مردم قیمت نازلی دریافت می شود.

منازل مسکونی نباید باغچه داشته باشد!

وی در مورد سوال دیگر خبرنگار ما که جهت آبیاری های نوین فضای سبز منازل راهکاری دارید؟ اظهارداشت: باغچه نباید داشته باشید. در صورت آبیاری فضای سبز منزل باید از ظرف آب یا آب خاکستری مازاد استفاده کنید.

هزینه انشعاب آب و فاضلاب یک و نیم میلیون تومان است

وی در پاسخ به این سوال خبرنگار ما که هزینه انشعاب آب چقدر است؟ گفت: هزینه انشعاب ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان است و برای هر واحد با فاضلاب یک و نیم میلیون تومان می شود.

تعویض سالانه ۱۵ هزار دریچه در قم

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم در پاسخ به سوال خبرنگار آستان بهارستان که چه مقدار از درپوش های آب و فاضلاب استان جهت سرقت امن تر شده است؟ گفت: آمار دقیق ندارم. در سطح قم ۴۰ هزار دریچه آب و ۲۰ هزار دریچه فاضلاب وجود دارد. سالانه ۱۵ تا ۱۶ هزار دریچه تعویض و دو قفله و گیر دار می شوند.پایان پیام/۱۱۰

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا