بیشتر افراد بدون هویت ساکن سکونتگاههای غیررسمی هستند
محمد عباسی با اشاره به جلسات مستمر کمیسیون اجتماعی مجلس برای رفع معضل سکونتگاههای غیررسمی، عنوان کرد: رفع نابرابریها در نظام جمهوری اسلامی ایران، همواره به عنوان یکی از نکات راهبردی و برنامههای اصلی کشور به شمار میآید که البته پایشها نشان میدهد ما در برخی از موارد با آسیبهایی مواجه هستیم که به عنوان «آسیبهای اجتماعی» مطرح است.
عباسی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب بیش از همگان نسبت به رفع چنین آسیبهایی دغدغه دارند، افزود: شکلگیری سکونتگاههای غیررسمی در حاشیه شهرهای بزرگ یکی از معضلاتی است که باید برای آن برنامه داشت، چراکه سایر آسیبها نیز در این بستر به وقوع میپیوندد. برای نمونه متأسفانه در مقطع کنونی افراد بی هویت بسیاری نیز در این مناطق سکونت دارند که باید به وضعیت آنان رسیدگی کرد.
معاون وزیر کشور با بیان اینکه مقام معظم رهبری وزارت کشور را در حوزه آسیبهای اجتماعی به عنوان میدان دار اصلی تعیین کردند، ادامه داد: به همین دلیل، باید تمام ظرفیتهای استانداریها در جهت رفع آسیبهای اجتماعی، فعال شوند.
لزوم مطالبه از دستگاه های مسئول
وی ضمن تقدیر از مجلس و دولت به ویژه کمیسیون اجتماعی برای در نظر گرفتن امکانات اعتباری در راستای رفع آسیبهای اجتماعی به ویژه رفع سکونتگاههای غیررسمی، گفت: در مطقع کنونی باید با در نظر گرفتن شاخصهای دقیق، سکونتگاههای غیررسمی را از مناطق کم برخوردار دار متمایز کرد چراکه اگر بخواهیم ملاک را کم برخورداری قرار دهیم، دایره سکونتهای غیررسمی بسیار گسترده خواهد شد.
عباسی یادآور شد: از سوی دیگر وظایف حقیقی دستگاهها مطابق اختیاراتی که دارند باید مشخص شود و متناسب با اختیارات از دستگاهها مطالبه گری صورت گیرد.
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور با بیان اینکه هم افزایی در راستای مقابله با آسیبهای اجتماعی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است، اضافه کرد: همه دستگاههای نظام جمهوری اسلامی ایران متعلق به یک نظام هستند و باید در همه دستگاهها در یک راستا قرار گیرند.
وی اضافه کرد: کمیسیون اجتماعی مجلس در همین راستا میتواند ضمن نظارت بر عملکرد دستگاهها، میدان دار این فعالیتها باشد تا هم افزایی خوبی دستگاهها صورت گیرد.پایان پیام/۱۱۰