اخبار پوششی و تولیدی قماخبار قم

آثار شگفت‌انگیز قربانی در عید قربان/۳۵ هزار تحت پوشش بهزیستی را دریابید

آستان بهارستان؛ مشاور فرهنگی بهزیستی استان قم در آستانه عید سعید قربان و دهه ولایت، به تشریح اهمیت قربانی کردن و اطعام نیازمندان در اسلام پرداخت.

حجه الاسلام والمسلمین اکرامی نژاد گفت: در اسلام بر قربانی کردن در راه خدا جهت قرب و نزدیکی به خدا، ایجاد رفاه عمومی و رسیدگی به نیازمندان و دفع بلا بسیار تاکید شده است.

وی با بیان اینکه قربانی کردن در ادیان مختلف وجود داشته است، افزود: قربانی کردن رسمی دیرینه بوده که اسلام آن را راهی برای تقرب و نزدیکی به خدا دانسته است، عملی که برای حاجیان واجب و جزء مناسک حج و برای دیگران مستحب مؤکد شمرده شده، حتی برخی از علماء این عمل را برای افرادی که توانایی دارند واجب دانستند. (زاد المعاد، علامه مجلسی، ص۴۲۸)

وی افزود: در این سنت اسلامی آثار و نتایج شگفت انگیزی وجود دارد؛ به عنوان مثال حضرت محمد(صلی ‌الله ‌علیه‌ و آله) در روز عید قربان برای مردم خطبه خواندند و این روز را اینگونه معرفی کردند: «هَذَا یَوْمُ الثَّجِّ وَ الْعَجِ وَ الثَّجُّ مَا تُهَرِیقُونَ فِیهِ مِنَ الدِّمَاءِ فَمَنْ صَدَقَتْ نِیَّتُهُ کَانَتْ‏ أَوَّلُ‏ قَطْرَهٍ لَهُ‏ کَفَّارَهً لِکُلِ‏ ذَنْبٍ‏ وَ الْعَجُّ الدُّعَاءُ فَعِجُّوا إِلَى اللَّه‏؛ این روز ثجّ و عجّ است. ثجّ همان خون‌هایی است که شما قربانی می‌کنید و کسی که نیتش خالص باشد با خروج اولین قطره از خون قربانی، تمام گناهانش بخشیده می ‌شود. عجّ نیز همان دعاست پس در این روز زیاد خدا را بخوانید.» (دعائم الاسلام،ج۱،ص۱۸۴)

مشاور فرهنگی بهزیستی استان قم ادامه داد: همچنین خداوند در سوره کوثر سخن از اعطای خیر کثیر به پیامبرش را مطرح کرده و از او می ‌خواهد در مقابل این نعمت قدردانی کرده و راه آن را نماز و قربانی کردن بیان داشته است و فرموده: «فَصَلِّ لِرَبِّکَ وَانْحَرْ(کوثر/۲) پس براى پروردگارت نماز گزار و قربانى کن.»

وی اظهارداشت: امروزه نیز هرگاه به مؤمنین نعمت ‌هایی خاص و بزرگ می ‌رسد آنها این دستور الهی را به جا می‌ آورند و برای خداوند قربانی کرده و در حقیقت از او تشکر می ‌کنند؛ مثلاً هنگام تولد فرزند، خرید خانه یا ماشین، ساخت منزل، پیروزی و موفقیت در کارها.

وی گفت: درحال حاضر ۳۵ هزار نفر در استان قم تحت پوشش بهزیستی هستند و بیش از ۳۰ مرکز شبانه روزی در سطح استان متولی نگهداری ایتام، فرزندان بی سرپرست، سالمندان و معلولان، بیماران روانی مزمن و معتادین درحال درمان می باشند

حجه الاسلام والمسلمین اکرامی نژاد گفت: ایجاد رفاه عمومی و کمک به نیازمندان یکی دیگر از برکات قربانی کردن است و در کنار مواردی که بیان شد که همگی سبب صفای باطن و تقرب بنده به خالق خویش است.

وی خاطر نشان کرد: در پرتوی قربانی کردن یکسری آثار مثبت اجتماعی نیز ایجاد می‌شود و آن توسعه در رفاه عمومی است، قربانی کردن و اهدای بخشی از گوشت قربانی می‌تواند این افراد را بهره مند سازد، اهدای گوشت قربانی به نیازمندان از دستورات قرآنی نیز است؛ همچنانکه خداوند فرموده: «فَکُلُوا مِنْهَا وَأَطْعِمُوا الْبَائِسَ الْفَقِیرَ(حج/۲۲) پس از آنها بخورید و به درمانده مستمند بخورانید.

وی افزود: قربانی کردن و اهدای گوشت آن به نیازمندان و همسایگان از سنت ‌های اهل بیت سلام الله نیز بوده و در این رابطه امام صادق(علیه‌السلام) فرمودند: «کَانَ عَلِیُّ بْنُ الْحُسَیْنِ وَ ابْنُهُ مُحَمَّدٌ ع یَتَصَدَّقَانِ‏ بِالثُّلُثِ‏ عَلَى‏ جِیرَانِهِمَا وَ بِثُلُثٍ‏ عَلَى‏ الْمَسَاکِینِ‏ وَ ثُلُثٍ یُمْسِکَانِهِ لِأَهْلِ الْبَیْت‏؛ علی بن حسین و فرزندش محمد علیهماالسلام یک سوم قربانی را صدقه می‌دادند و یکم سوم آن را به همسایگان می‌ بخشیدند و یک سوم دیگر را برای خانواده خویش نگه می‌داشتند.» (علل الشرایع، ج۲، ص۴۳۸)

مشاور فرهنگی بهزیستی استان قم در پاسخ به این سوال که آیا شرایطی برای افرادی که تمایل به کمک دارند اما توان پرداخت هزینه کامل یک گوسفند قربانی را ندارند فراهم کردید؟ گفت: بله؛ مومنین معزز با هر میزان توان مالی حتی ۱۰ هزار تومان می توانند در این کار نیکو و توصیه شده مشارکت کنند.

وی افزود: در روایت داریم که ام سلمه(همسر پیامبر) به رسول خدا (ص) گفت: ای رسول خدا عید قربان شده و نزد من چیزی نیست که قربانی کنم. آیا برای قربانی قرض کنم؟ پیامبر فرمود: قرض کن که وام آن پرداخت شدنی است.

****

هموطنان نوع دوست و نیکوکار در روز عید سعید قربان و ایام دهه ولایت می‌توانند همانند سال های گذشته گوشت قربانی و نذورات خود را به پایگاه مرکزی بهزیستی واقع در آسایشگاه معلولان و سالمندان «انوار آفتاب» واقع در میدان شهید محلاتی یا مجتمع «آیت الله گلپایگانی» واقع در انتهای خیابان ۱۹ دی بلوار شهید ظریفیان و یا دیگر مراکز بهزیستی سطح استان تحویل دهند و یا با تماس با شماره همراه ۰۹۱۰۹۰۷۳۲۰۵ به دست نیازمندان برسانند.

همچنین برای پرداخت آسان و نقدی مبالغ اهدائی شماره کارت ۲۵۸۸-۷۶۱۸-۹۵۷۰-۶۳۶۷ مشارکت های مردمی بهزیستی و درگاه پرداخت #۹۰۹۰*۷۲۴* در نظر گرفته شده است.پایان پیام/۱۱۰

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا