نشست خبری هشتمین ویژه برنامه بزرگداشت علامه طباطبایی برگزار شد/کنگره بین المللی بهار ۱۴۰۱
فاطمه سادات محمدی
آستان بهارستان؛ در آستانه چهل ویکمین سالگرد ارتحال مفسر بزرگ علامه سید محمد حسین طباطبایی و برگزاری هشتمین ویژه برنامه های علمی بزرگداشت این حکیم متاله به منظور بیان اهداف و برنامه ها نشستی خبری درمجمع عالی حکمت اسلامی قم برگزار شد.
۳۳نهاد علمی فرهنگی پای کار کنگره علامه طباطبایی
مدیراجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی دراین نشست اظهارداشت: همزمان با چهلمین سالگرد ارتحال حضرت آیت الله علامه سید محمد حسین طباطبایی مجمع عالی حکمت اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، مرکز مدیریت حوزه های علمیه، وزارت علوم تحقیقات و فناوری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان پنج مرکز اصلی و ۲۸ مرکز علمی، فرهنگی و اجرایی در برگزاری کنگره بین المللی علامه طباطبایی همکاری دارند.
ارسال ۳۳۷ چکیده مقاله به دبیرخانه کنگره علامه طباطبایی
محمدباقر خراسانی افزود: آغاز برنامه های علمی ۲۴ آبان، آغاز فراخوان مقالات ۲۴ آبان و پایان ارسال مقالات ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ بود که تا پایان مهلت مقرر ۳۳۷ چکیده مقاله به دبیرخانه ارسال شده است.
وی گفت: نخستین اجلاسیه کنگره علامه طباطبایی بهار ۱۴۰۲ برگزار خواهد که اندیشمندان داخلی وخارجی می توانند مقالات خود را برای شرکت در کنگره ارسال کنند.
وی بیان کرد: تعاملاتی صورت گرفته تا پایان سال نشست های بین المللی هم برگزار شود و تاکنون هند و اندونزی برنامه های خود را ارسال کردند و منتظر اعلام برنامه های ترکیه، فرانسه، بوسنی و هرزگوین، روسیه و دو شهر کردستان عراق هستیم.
دبیر هشتمین ویژه برنامه بزرگداشت علامه طباطبایی افزود: شروع برنامه های علمی این همایش از ۲۴ آبان سال گذشته آغاز شد و دراین مدت ۴۰ پیش نشست علمی در ۱۶ مرکز استان و ۲۶ شهرستان با ۴۸۸ موضوع از سوی ستاد کنگره برگزار شد و برای این تعداد برنامه هیچ هزینه ای پرداخت نشد و از ظرفیت مراکز علمی استان ها استفاده کردیم.
وی گفت: این هماهنگی ها در وضعیت نامناسب اقتصادی کشور نوید می دهد که اگر برنامه ها با برنامه ریزی باشد می توان از هزینه ها کاست.
وی تصریح کرد: هدف ما از برپایی کنگره این است که تنها نخبگان و متخصصان دیده نشود بلکه الگوسازی از شخصیت دینی و اخلاقی علامه شکل گیرد.
مدیراجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی گفت: به منظور جمع آوری خاطرات شفاهی مربوط به علامه طباطبایی به سراغ شاگردان بی واسطه این مفسر بزرگ قرآن رفتیم تا سوالات و ابهامات نسبت به زندگی پرافتخار ایشان که از روی جهل یا عمد مطرح شده پاسخ دهیم.
وی گفت: برای جمع آوری خاطرات در مورد زندگی علامه، نخست به سراغ شاگردان بی واسطه، دوم خانواده و بستگان و سوم شاگردان باواسطه و سپس هرکسی که خاطره ای داشت رفتیم و نکات خوبی به دست آمده که صوت، تصاویر و فیلم آن ها موجود است که برای ساخت فیلم نامه و داستان محتوا را در اختیار علاقمندان قرار می دهیم.
علامه طباطبایی دین بزرگی بر گردن همه ما دارد
وی با تاکید براینکه همه ما نسبت با علامه طباطبایی دین بزرگی داریم، بیان کرد: شبیه علامه طباطبایی در قرون معاصر ما نظیر ندارند زیرا از پیشگامان جهاد تبیین بودند و به منظور تبیین مبانی دینی هر هفته از قم به تهران سفر می کردند که ماحصل بحث های علامه کتاب «شیعه در اسلام» است.
خراسانی گفت: دبیرخانه مرکزی در قم، یک دبیرخانه دانشگاه علامه تهران و یک دبیرخانه در تبریز میزبان شمال غرب، غرب و همسایگان غرب کشور برگزار می شود.
وی تاکید کرد: یک هدف این کنگره گسترش عقلانیت به همراه ادب و احترام است تا دیگر شاهد ناهنجاری های اخیرا که در جامعه پیش آمد نباشیم زیرا مراکز علمی وظیفه سنگین تری دارند.
وی گفت: برای نخستین بار آموزش فلسفه آسان برای کودکان را در دستور کار قرار دادیم و کارگروه آموزش فلسفی برای کودکان راه اندازی می شود و امیدواریم کارگروه فلسفه جنسیت هم که به تازگی شکل گرفته بتواند بحث علمی ارائه دهد.
دبیر هشتمین ویژه برنامه بزرگداشت علامه طباطبایی گفت: در بحث جایگاه زن هم در پیش نشست ها در استان چهارمحال وبختیاری بررسی های به روزی انجام شده و «زن، زندگی، آزادی» اگر برای غرب شعار هست ما به آن پایبند هستیم.
وی گفت: سال ۹۸ گردهمایی برای نخستین بار با حضور ۳۰۰ استاد در بیت علامه با سخنرانی آیت الله جوادی شاگرد خاص علامه برگزار شد و در بهار ۱۴۰۲ هم استقبال برای سخنرانی آیت الله جوادی آملی است که بستگی به شرایط جسمی ایشان دارد.
***
هشتمین ویژه برنامه های علمی بزرگداشت علامه طباطبایی ۲۱ آبان تا سوم آذرماه ماه سال جاری در قم، اصفهان، تهران، تبریز، مشهد، ملایر، اسکو و خسروشاه برگزار خواهد شد. پایان پیام/۱۱۰