مجلس مانع غارت بیشتر خلیج فارس شد
معین الدین سعیدی در مورد وضعیت ناخوشایند صیادی و بهره برداری از مناطق دریایی گفت: جزر و مد دریا تاوان سنگینتری نسبت به نوسانات نرخ ارز برای سفره ماهیگیران شمال و جنوب کشور داشته است، تمام ماجرای صیادی به سفره تهی آنها باز نمیگردد، گاهی دریا در اوج سخاوت و مهربانی بلای جان صیادانی میشود که برای لقمهای نان دل به دریا میسپارند .
نماینده مردم چابهار، نیکشهر، کنارک وقصرقند در مجلس شورای اسلامی افزود: مشکلات متعددی در حوزه صیادی پیش روی جامعه صیادان شمال و جنوب کشور به ویژه صیادان سواحل مکران وجود دارد، بخشی از این مشکلات به مجوز صید باز میگردد که سالیان دراز صیادان بومی و محلی آنگونه که باید نتوانستند مجوز صید دریافت کنند، امیدواریم سازمان شیلات ایران با حفظ ذخایر آبزیان بتواند مجوزهای لازم را صادر کند تا امکان صید برای صیادان وجود داشته باشد.
انی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به صید ترال و سودجویی برخی از کشورها از سواحل کشور یادآور شد: در سالهای گذشته صید ترال و شخم زنی سواحل دریایی ایران به واسطه کشتیهای چینی شدت گرفت که متاسفانه آقازادهها با پولهای هنگفتی که دریافت میکردند، دریا و سواحل آن را در اختیار چینیها گذاشته و حق و حقوق مردم ساحلنشین چابهار، مکران و هرمزگان را در روز روشن به تاراج میبرند. قسمت تاسف بار ماجرا جایی بود که این کشتیها با پرچم ایران به غارت ادامه میدادند، بی تردید اگر ورود به موقع مجلس نبود همچنان سواحل مرزی کشور در اختیار سایر کشورها بود، هرچند به تازگی زمزمه صید ترال از سوی برخی از مسئولان به گوش میرسد اما فراکسیون محیط زیست صد در صد مخالفت خواهد کرد.
صید بیرویه ترالها صیادان محلی را به فقر و تنگدستی کشانده بود
عضو فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نمیتوان چشمها را بر روی واقعیتها ببندیم، ما محکم در برابر کسانی که نان را از سفره صیادان سنتی برداشتهاند ایستادگی خواهیم کرد؛ صید فلهای و بیرویه ترالها در سواحل خلیج فارس و سواحل مکران، صیادان محلی را به فقر و تنگدستی کشانده بود هر چند امروز با میدان دادن به سایر کشورها وضعیت صیادان در شرایط مطلوبی قرار ندارد.
نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: دل به دریا زدن برای نان آوری چندین خانوار، گاهی به قیمت جان جامعه صیادان تمام میشود و این گروه از حداقلهای حمایتی همچون بیمه بی بهره هستند، در حال حاضر صیادان ۲۷درصد حق بیمه پرداخت میکنند، این مبلغ بیمه برای صیادان بسیار سنگین است در نظر داشته باشیم حدود ۷۰درصد از صیادان توان پرداخت حق بیمه خود را ندارند و نمیتوانند از مزایای بیمه بهرهمند شوند. آیا قرار نیست سازمان و نهادهای متولی از جمله وزارت کار صیادی را جزو مشاغل زیان آور مورد بررسی قرار دهند؟ و یا سازمان شیلات درصدد تفاهم نامهای با سازمان تامین اجتماعی باشد.
وی با انتقاد از عدم حمایت سازمانهای بیمهگر از صیادان تاکید کرد: در لنجهای صیادی که فراساحلها را حرکت میکنند متاسفانه ۱/۴ صیادان بیمه میشوند؛ امیدواریم این مسئله مهم را سازمان تامین اجتماعی مدنظر قرار دهد.
آمار دوبرابری صیادان غیر مجاز
سعیدی تصریح کرد: در کل دنیا حدود یک میلیارد نفر از دریا امرار معاش میکنند. در کشور ما تقریبا ۱۵۰هزار صیاد مجاز دو برابر این رقم صیادان غیرمجاز هستند. اگر به صید و صیادی توجه شود بی تردید شاهد اتفاقات خوبی در این حوزه خواهیم بود. بخش بزرگی از امنیت غذایی کشور به مصرف آبزیان باز میگردد، سازمان شیلات کشور برنامههای خوبی را برای آبزی پروری و پرورش ماهی در قفس و میگو در نظر گرفته است باید تلاش حداکثری برای تقویت این مسئله داشته باشد؛ اما بپذیریم نه تنها نتوانستیم از اقتصاد دریا محور حداقل استفاده را کنیم، بلکه سایر کشورهای رقیب گوی سبقت را از صید و صیادی ایران ربودهاند.
عضو کمیسیون کشاورزی در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: به اعتقاد بنده توجه اقتصاد دریا محور که مقام معظم رهبری بارها به آن تاکید داشتند به ویژه در حوزه شیلاتی نه تنها باعث امنیت غذایی خواهد بود بلکه موجب اشتغالزایی هم هست بماند که چه میزان سفره صیادان با تقویت این بخش رنگین خواهد شد.پایان پیام/۱۱۰