اخبار پوششی و تولیدی قماخبار قماخبار مهم

رییس سازمان نظام پزشکی استان قم: بیماران کرونایی اگر به موقع مراجعه کنند درمان می شوند/ واکسن مانع مرگ خود و دیگران

به گزارش خبرنگار آستان بهارستان؛ نشست خبری دکتر حسن عادلی رییس سازمان نظام پزشکی استان قم به مناسبت روز پزشک ظهر امروز به صورت مجازی برگزار شد.

بیماران کرونایی اگر به موقع مراجعه کنند درمان می شوند

رییس سازمان نظام پزشکی استان قم در این نشست گفت: براساس اطلاعات علمی و ثابت شده، چند دارو اگر به موقع برای کووید ۱۹ تجویز شود این بیماری درمان می شود اما متاسفانه افراد با تاخیر مراجعه می کنند.

عادلی در مورد تزریق واکسن نیز اظهارداشت: واکسیناسیون نخستین راه است که باید به سرعت انجام شود. هرچند واکسن ایمنی صد درصد نمی دهد. با وجود تزریق واکسن باید پروتکل های بهداشتی مانند ماسک زدن و فاصله گذاری باشد تا زنجیره ویروس قطع شود. پیشگیری، مهم تر از درمان است.

وی تاکید کرد: پژوهش های علمی در همه کشورها می گویند که بهترین راه کنترل این بیماری واکسن است. فلج اطفال، آبله سرخک و سرخچه هم با واکسن کنترل شد. این روش ثابت شده است و آزموده را آزمودن خطاست.

وی تصریح کرد: واکسن احتمال ابتلا و سرایت بیماری و شدت آن را کم می کند. از تعداد بستری در «آی سی یو» و مرگ و میر ناشی از آن می کاهد. و کشور را از بحران خارج می کند.

رییس سازمان نظام پزشکی استان قم اظهارکرد: توصیه موکد دارم که حتما واکسن تزریق شود. نوع واکسن تفاوتی ندارد. بهترین واکسنی که در دسترس دارید بزنید.

واکسن به جلوگیری از مرگ خود و دیگران کمک می کند

وی گفت: هر کس واکسن بزند به جلوگیری از مرگ خود و دیگران کمک می کند.

وی ادامه داد: واکسن ممکن است عوارضی مانند تب، بی حالی و بدن درد هم داشته باشد. خودم و خانواده ام واکسن زدیم

عادلی در مورد حمایت از خانواده کادر درمان گفت: اگر کادر درمان حمایت خانواده را نداشته باشند استرس ها و فشار کاری آنان را از پای در می آورد. تلاش شده که واکسیناسیون خانواده آنان به سرعت انجام شود و حمایت های مادی و معنوی هم از آنان می شود.

وظیفه نظام پزشکی دفاع از حقوق جامعه پزشکی و مردم است

وی بیان کرد: وظیفه سازمان نظام پزشکی دفاع از جامعه پزشکی و همچنین دفاع و صیانت از حقوق مردم بر اساس عدالت است.

وی در مورد رسیدگی به شکایات در سال ۹۹ گفت:‌ در هیات حل اختلاف ۱۶۲ پرونده ارجاع شد. از این تعداد درخصوص ۹۱ پرونده رضایت حاصل شد. پرونده های عدم سازش به قسمت دادسرا ارجاع شد که چهار پرونده هنوز در حال بررسی است.

رییس سازمان نظام پزشکی استان قم افزود: در قسمت دادسرا ۱۰۵ پرونده داشتیم. ۱۴۵ پرونده به نتیجه رسیده و ۱۰ پرونده هنوز مفتوح است.

وی ادامه داد: در قسمت هیات بدوی ۱۶۹ پرونده تشکیل شد که با پرونده های مانده از سال گذشته ۲۷۵ پرونده را شامل می شد. تاکنون به ۱۹۱ پرونده رسیدگی شده است.

وی بیان کرد: در قسمت تجدید نظر ۱۱۴ پرونده داشتیم. ۸۹ تای آن به نتیجه رسیده و ۲۵ پرونده در حال بررسی است.

پزشکانی که درخواست دستمزد اضافه بر تعرفه دارند را معرفی کنید

عادلی در پاسخ به این سوال که برخی از متخصصان بویژه آنان که در حوزه زنان و زایمان فعالیت می کنند تقاضای واریز پول به حساب شخصی را دارند. در این موارد چه باید کرد؟ گفت: تعرفه های پزشکی مشخص است و پرداخت اضافه قانونی نیست. مردم در این مواقع از دو طریق دانشگاه علوم پزشکی(قسمت تعرفه درمان) و سازمان نظام پزشکی می توانند شکایت کنند. به این شکایت ها رسیدگی و برای افراد متخلف در دادسرای انتظامی پرونده تشکیل می شود.

وی در مورد آخرین وضعیت کودکی که چند وقت پیش در یکی از کلینیک های دندانپزشکی قم فوت کرد نیز گفت: حساسیت زیادی روی این پرونده است. یک کودک سالم برای کار دندانپزشکی ساده فوت کرد و همه متاثر شدیم. پرونده در حال رسیدگی و در مرحله کارشناسی است. مسئولان قضایی و سازمان نظام پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی پیگیر این مساله هستند.

پزشکانی که در کرونا خدمت نکردند به تعزیرات حکومتی معرفی شدند

وی درمورد پزشکان متعهد نیز گفت: برخی از مدافعان سلامت در فشار سنگین بیماری کرونا مانده اند و تلاش می کنند. حتی در روزهای تعطیل یا به صورت داوطلبانه در مراکز درمانی حضور پیدا می کنند. تعدادی به دلیل بیماری خود و خانواده هاشان یا به دلیل سن بالا سر کار حاضر نشدند. اما تعدادی هم وظیفه خود را انجام ندادند که به تعزیرات حکومتی و مراکز قانونی معرفی شدند

رییس سازمان نظام پزشکی استان قم گفت: ما به دو تن از پزشکان گفتیم به دلیل سن بالا و داشتن بیماری زمینه ای بر بالین بیماران کرونایی حاضر نشوند. آنان قبول نکردند و در این راه به شهادت رسیدند.

وی در مورد آمار پزشکان استان قم گفت: نزدیک چهار هزار پزشک در قم داریم که شامل دو هزار پزشک عمومی، ۸۰۰ متخصص و فوق تخصص هستند. یک هزار و۲۰۰ ماما، دندانپزشک، کارشناسان پروانه دار، پزشک علوم آزمایشگاهی و داروساز هستند.

وی گفت: در مجموع پنج پزشک قمی به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند که امیدواریم از سوی نهادهای مربوطه شهید محسوب شوند. خوشبختانه پیک چهارم و پنجم کرونا فوتی از جامعه پزشکی نداشته است.

عادلی بیان کرد: ۸۰ رزیدنت (دستیارانی که در حال تحصیل برای گرفتن تخصص هستند) در بیمارستان های قم فعالیت می کنند. تلاش آنان دیده نمی شود و از آنان یادی نمی شود که جا دارد از آنان تشکر کنم.

پرداخت دیرهنگام حقوق کادر درمان اسلامی نیست

وی در مورد پرداختی های دیرهنگام کادر درمان نیز گفت: در شرایط اقتصادی فعلی هیچ خدمت و کالایی را نمی توان به صورت نسیه دریافت کرد. تنها خدمت پزشکان و پرستاران است که به صورت نسیه ارائه می شود و پول آن با تاخیر پرداخت می شود. بیمه ها با تاخیر چند ماهه مطالبات این قشر را پرداخت می کنند. این اقدام برخی مراکز را به تعطیلی کشانده است.

وی تصریح افزود: همکاران در بخش دولتی وضعیت بدتری دارند و مطالبات آنان با تاخیر یک ساله پرداخت می شود. در صورتی که در اسلام سفارش شده که تا عرق کارگر خشک نشده حقوق آن پرداخت شود.

همه پزشکان و مراکز درمانی باید کارتخوان داشته باشند

معاون رفاهی و پشتیبانی سازمان نظام پزشکی استان قم در این نشست گفت: مسائل رفاهی و آموزشی و اجتماعی در راستای اعتلا و افزایش توانمندی و آسایش پزشکان در برنامه ما است.

علی اصغر اکرمی در پاسخ به این سوال که چرا برخی از پزشکان کارت خوان ندارند؟ گفت: با اداره مالیات، رایزنی و با دارایی برای اظهارنامه مالیاتی هماهنگ شده است. باید آموزش های لازم را داشته باشیم تا پزشکان مستندات را در اختیار دارایی بگذارند. همه پزشکان و مراکز درمانی باید کارتخوان داشته باشند.

وی گفت: از خبرنگاران می خواهم پیگیر شوند که چرا ۷۰ درصد از جیب بیماران و ۳۰ درصد از سوی بیمه ها پرداخت می شود؟ اگر نیاز به تغییر قانون است، چرا انجام نمی شود؟

اکرمی بیان کرد: سازمان ها و ادارات بخصوص سازمان آب و برق و شهرداری با پزشکان بخش خصوصی همکاری ندارند و تعرفه بالایی برای آنان در نظر می گیرند. باید به این موارد رسیدگی شود.

چهار بخش برای رسیدگی به شکایات پزشکی

معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی استان قم نیز در این جلسه بیان کرد: حوزه معاونت انتظامی شامل چهار قسمت است؛ که در چهار بخش به شکایات رسیدگی می کند.

روح اله تقوی افزود: نخست شورای حل اختلاف که اعضای آن توسط دادگستری انتخاب می شود و سوء تفاهم ها بین مردم و کادر درمان در این بخش برطرف می شود.

وی ادامه داد: دوم دادسرا است که به ریاست دادستان پرونده هایی که ارجاع می شود توسط اعضا بررسی می شود و اگر مشکل باشد به قسمت هیات بدوی انتظامی ارجاع می شود. در این قسمت یک قاضی و رئیس یا معاون پزشکی قانونی و پنج پزشک به مشکلات رسیدگی می کنند.

تقوی گفت: در صورت بروز مشکل، پرونده در مرحله چهارم به هیات تجدید نظر ارجاع می شود. در این بخش یک قاضی و رئیس پزشکی قانونی و پنج پزشک و دیگر اعضا در آن حضور دارند و به مشکلات رسیدگی می کنند.پایان پیام/۱۱۰

فاطمه سادات محمدی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا