اخبار فراکسیون‌هااخبار مهمکمیسیون شوراها

رئیس فراکسیون محیط زیست: زمین‌ خواری گسترده جنوب مشهد زیر ذره بین مجلس

آستان بهارستان؛ رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در جریان سفر و بازدید از جنوب مشهد از زمین‌ خواری و کوه خواری گسترده در این منطقه خبر داد.

 

سمیه رفیعی گفت: بازدیدی از جنوب مشهد و ساخت وسازهای غیرمجاز داشتیم و شاهد زمین خواری در این بخش بودیم. فراکسیون محیط زیست مجلس این زمین‌خواری گسترده را بررسی می‌کند.

 

وی گفت: شهرداری مشهد در جنوب این شهر اقدام به احداث یک جاده کمربندی بدون مجوز و خارج از طرح تفصیلی شهر کرده است. حدود ۴.۷ کیلومتر این طرح اجرا شده و در پی آن اقدام به زمین خواری گسترده اراضی که بین این جاده کمربندی و کوه‌های اطراف بوده کرده است.

 

وی افزود: ادعا شده که شهرداری بخشی از این اراضی ملی را در اختیار تعاونی ادارات راه و شهرسازی، جهادکشاورزی و … قرار داده است. بخشی از اراضی نیز با صدور مجوز از سوی شهرداری فروخته و برج‌سازی شده است. در حالیکه این مناطق خارج از طرح تفصیلی شهر واقع شده اند.

 

به گفته رفیعی در این پرونده نام دو شرکت دیده می‌شود که برخی مقامات استانی دولت قبل نیز در آنها حضور دارند.

 

وی گفت: با اعتراض مردم و فعالان محلی و اقدام دادستانی، احداث این کمربندی متوقف شده است. در این بین، دو روستا از جمله روستای کلات سرهنگ که از سال‌ها پیش در این اراضی مستقر بودند در میان برج‌ها محاصره شدند. شهرداری مشهد نیز خواستار تخلیه این روستاها و آزادسازی زمین‌های آنها شده‌اند.

 

رفیعی از اقدام دستگاه قضایی و نمایندگان پرتلاش مجلس در این خصوص تقدیر کرد. وی قول داد فراکسیون محیط زیست مجلس موضوع این زمین خواری گسترده را بررسی می‌کند.

 

***

 

روزانه ۳۰۰ تانکر حامل فاضلاب در «کشف رود» تخلیه می‌شود

وی در مورد آب مشهد نیز گفت: احداث تصفیه‌خانه سپتاژ مشهد در راستای ساماندهی رودخانه «کشف رود» یک اقدام مناسب بود.

 

وی افزود: روزانه بیش از ۳۰۰ تانکر حامل فاضلاب در «کشف رود» تخلیه می‌شود که این روند باید سریعا متوقف شود.

 

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: شروع طرح احداث تصفیه‌خانه سپتاژ با ظرفیت روزانه ۳۰۰۰ متر مکعب، اقدام شایسته‌ای است. امیدوارم با افتتاح آن در سال جاری، گام مهمی در کاهش آلودگی و احیای رودخانه «کشف رود» برداشته شود.

 

وی گفت: هم اکنون حدود ۱۰ درصد آب مصرفی شهر مشهد، صرف آبیاری فضای سبز می‌گردد. باید با اجرای طرح‌های کاشت گونه‌های گیاهی با نیاز آبی کم، محدودسازی چمن‌کاری و استفاده از پساب تصفیه شده، مصرف آب در این بخش را به حداقل رساند.

 

وی بیان کرد: مشهد روزانه نیازمند تصفیه حدود ۵۵۰ هزار متر مکعب فاضلاب است. ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب شهر مشهد حدود۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار متر مکعب است. حدود ۳۷۰ هزار متر مکعب از پساب روزانه مشهد تصفیه نمی‌شود.

 

رفیعی گفت: پنج تصفیه‌خانه در مشهد فعال است. عملا تصفیه‌خانه‌های پرکند آباد یک و دو و اولنگ اسدی قدیمی هستند. کیفیت آب خروجی آنها نامناسب و خارج از استانداردهای زیست‌محیطی است. میزان فاضلابی که دریافت می کنند بیش از ظرفیت آنهاست.

 

وی گفت: بخش عمده آب مشهد از چاه های حفر شده تامین می‌شود. بیشتر آب شرب مشهد از ترکیب آب چاه‌ها با آب ورودی از سد دوستی و چند سد دیگر تامین می‌شد که با کاهش آب ورودی به این سدها، بخش عمده آب شرب از چاه‌ها تامین می‌شود.

 

وی افزود: تعدادی از چاه‌ها به دلیل نیترات بالا هم‌اکنون بسته شده است. میزان نیترات مابقی چاه‌ها نیز شرایط مطلوبی ندارد.

 

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس گفت: بحران آب یکی از مهمترین مسایل کشور بخصوص شهر مشهد است. ظرفیت بارگذاری هر شهر باید مشخص شود.

 

وضعیت ۳۴ دشت از ۳۷ دشت خراسان رضوی بحرانی است

وی ادامه داد: مشهد پایتخت معنوی و مذهبی کشور با بیش از ۳.۵ میلیون نفر جمعیت ساکن و ۳۰ میلیون نفر زائر است. شایسته نیست که شبکه جمع‌آوری فاضلاب و تصفیه‌خانه آن تاکنون تکمیل نشده باشد.

 

وی تصریح کرد: باید به سمت مدیریت و کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی و شهری، طرح‌های آبخیزداری، احداث تصفیه‌خانه‌ها، بازچرخانی و افزایش راندمان آب و تجهیز صنایع به سیستم‌های تصفیه‌خانه حرکت کنیم.

 

رفیعی گفت: وضعیت ۳۴ دشت از ۳۷ دشت خراسان رضوی بحرانی است. این زنگ خطر جدی است. باید برنامه‌ریزی دقیق برای احیای دشت‌های خراسان رضوی از جمله دشت مشهد داشت. باید تعادل بخشی آبهای زیرزمینی بویژه از طریق طرح‌های آبخیزداری انجام شود.پایان پیام/۱۱۰

 

منبع: ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا