تنها ۲۵ درصد از ظرفیت دولت الکترونیک اجرا میشود/سفرهای خارجی میلیونی با نام ماموریت قطع یا کم شود
آستان بهارستان؛ نماینده مردم رفسنجان با بیان اینکه دولت کاملا الکترونیک، یک انقلاب اداری محسوب میشود، گفت: متأسفانه ۲۵ درصد از این ظرفیت بیشتر استفاده نمیکنیم. اکثر کشورهای دنیا، همه کارهای اداریشان الکترونیک شده است.
حجت الاسلام حسین جلالی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی اظهار کرد: دولت کاملا الکترونیک، یک انقلاب اداری محسوب میشود. دولت الکترونیک بر سلامت اداری، دقت و سرعت میافزاید. در ایام کرونا، ضرورت این مهم بیشتر احساس میشد. اما ما متأسفانه ۲۵ درصد از این ظرفیت بیشتر استفاده نمیکنیم. اکثر کشورهای دنیا، همه کارهای اداریشان الترونیک شده است. این موضوع را پیگیری کنید.
این عضو مجمع نمایندگان استان کرمان در مجلس در انتقادی از در نظر گرفتن حق مأموریت برای کارمندان یا مدیرانی که سفر خارجی میروند، گفت: تقریبا همه چیز این افراد رایگان است. بلیت شان رایگان، هتل شان رایگان و حتی مبلغ برای بازدید از موزهها و نمایشگاهها در نظر گرفته میشود. در پایان هم حقوق بالایی برای حق مأموریت اعطا میشود. این وضعیت، پسندیده نیست. ما باید نظمی به ماجرای مالی مأموریتها بدهیم.
وی گفت: معنی ندارد که وقتی افراد با بلیت رایگان و هتل رایگان به ماموریت خارجی میروند که مثلا از یک نمایشگاه بازدید کنند، مبالغی مانند ۱۵ میلیون یا ۲۰ میلیون تومان حق ماموریت برایشان در نظر گرفته شود.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس تأکید کرد: از آقای کوثری میخواهیم که این موضوع را پیگیری کنند که یا حق ماموریتها قطع و یا کم شود.
نماینده مردم رفسنجان در مجلس یازدهم در مورد صادرات خشکبار گفت: ارزش پولی صادرات خشکبار ما پنج میلیارد دلار است. این در قالب پیمانسپاری ارزی با ارز نیمایی برای کشاورز و تولیدکننده و صادرکننده خسارت است.
دبیر اول کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه کشاورزی در مناطق کویری در حال نابودی است، گفت: آبیاری نوین و کشاورزی مکانیزه بسیار حائز اهمیت است.باغات پسته رفسنجان نیازمند مکانیزه شدن است. به مسئله اراضی ملی هم دقت کنید.
***
دولت الکترونیک در ایران:
دولت الکترونیک به بکارگیری فناوری اطلاعات برای تحقق سیاستهای نظام اداری اطلاق میشود. برای تحقق این سیاستها دولت از فناوری اطلاعات برای جابجایی اطلاعات میان مردم، سازمانها، بازار و ارکان دیگر دولتی استفاده میکند. دولت الکترونیک ممکن است توسط قوه مقننه، قوه قضائیه یا قوه مجریه به کار برده شود تا بهرهوری داخلی را بهبود بخشد، خدمات عمومی را ارائه دهد یا روندهای دولتی مردمگرا را برای مردم فراهم کند.
دولت الکترونیک همچنین بهعنوان یک حوزه مطالعاتی از سوی پژوهشگران صورتبندی شدهاست. حوزه مطالعاتی این نوع دولت دارای دو دسته نظریات بومی و وارداتی هست.
با اینکه پژوهشها نشان میدهد که دولت الکترونیک در ایران در سالهای پایانی ریاستجمهوری سیدمحمد خاتمی بسیار جدی گرفته شد. اما در سالهای بعدی طرحهای راهبردی تا حدی کنار گذاشته شدند. اکنون ایران به لحاظ شاخصهای حکومت الکترونیک در میان کشورهای جهان و حتی منطقه جایگاه شایستهای ندارد. ارزیابیهای انجام گرفته از شاخص دولت الکترونیک در میان ۱۹۰ کشور جهان حاکی از آن است که ایران با کسب ۴ هزار و ۸۷۶ امتیاز در رتبه ۱۰۰ جهان قرار دارد.
پایان پیام/۱۱۰