اخبار پوششی و تولیدی قماخبار قماخبار مهم

اجلاسیه مجمع عمومی جامعه مدرسین با موضوع «هوش مصنوعی» برگزار خواهد شد

فاطمه سادات محمدی

آستان بهارستان؛ نشست خبری شانزدهمین اجلاسیه مجمع عمومی جامعه مدرسین با موضوع «هوش مصنوعی؛ فرصت ها، چالش ها و راهکارها» در دفتر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد.

رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم دراین نشست اظهارداشت: اجلاسیه هوش مصنوعی؛ فرصت ها، چالش ها و راهکارها، ۲۲ آذرماه در سالن اجتماعات مدرسه دارالشفای قم به منظور تحقق منویات مقام معظم رهبری درخصوص دست‌یابی به عمق زیرساختی هوش مصنوعی و ضرورت آشنایی اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه با فناوری‌های هوشمند برگزار خواهد شد.

حجت الاسلام مهدی سلیمانی تبار اردهالی افزود: در این اجلاسیه حدود ۵۰۰ نفر از اساتید و شخصیت‌های مهم ملی و استانی حوزه علمیه اعم از اعضای شورای عالی حوزه علمیه و اعضای شورای عالی جامعه مدرسین حضور خواهند داشت.

وی ادامه داد: سخنرانان این اجلاسیه، آیت الله حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین و نائب رئیس مجلس خبرگان رهبری و دکتر بهروز مینایی دبیر ستاد توسعه فناوری های هوش مصنوعی و رباتیک هستند.

وی عنوان کرد: همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند اگر به لایه های زیرین هوش مصنوعی دستیابی نداشته باشیم امکان انحصار در این عرصه وجود دارد و باید در این عرصه حضور فعال داشته و دارای گفتمان باشیم و زیرساخت‌هایی در این حوزه تعریف و صاحب سبک و تئوری شویم و چالش‌ها و موانع را برطرف نماییم تا بهره‌مندی بیشتر و عقلایی در این زمینه داشته باشیم.

رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین در پاسخ به خبرنگار آستان بهارستان با توجه به ضروت پیگیری‌ پس از اتمام اجلاسیه پیگیری مسائل ادامه خواهد داشت زیرا نیازسنجی و ارائه مقالات مربوط به هوش مصنوعی از ضروریات اجتناب ناپذیر است.

وی در مورد تعامل با ستاد راهبری هوش مصنوعی حوزه علمیه نیز افزود: برای جلوگیری از موازی کاری در حوزه هوش مصنوعی و رسیدن به اهداف خود با ستاد راهبری فناوری های هوشمند حوزه علمیه همکاری تنگاتنگی خواهیم داشت

تشکیل پنج کمیسیون علمی هوش مصنوعی در جلاسیه هوش مصنوعی

دبیر علمی اجلاسیه هوش مصنوعی نیز در ادامه این نشست اظهارداشت: امروز با جنگ روایت‌ها در فضای مجازی مواجه هستیم و روایتگری در همه زمینه‌های اخلاقی، سیاسی و اجتماعی از عرصه‌های تاثیرگذار است.

حجت الاسلام سید صادق محمدی افزود: در دنیای معاصر حکمرانی فضای مجازی مطرح است که متاسفانه در دست سیاستمداران فاسد دنیای امروز است و این حکمرانی فضای مجازی بدون دسترسی به فناوری هوش مصنوعی امکانپذیر نیست و اگر به این فناوری توجه ویژه نشود حکمرانی در فضای مجازی به درستی میسر نخواهد شد.

وی تاکید کرد: دستیابی به زیرساخت‌ها و فناوری های هوش مصنوعی ضروری است و به همین دلیل است که مصام معظم رهبری در چند سال اخیر چندین بار بر تسلط بر عمق لایه‌های هوش مصنوعی تاکید داشتند.

وی عنوان کرد: در آینده نه چندان دور هوش مصنوعی تمام عرصه‌های زندگی بشر را تحت تاثیر قرار می‌دهد و تا حد زیادی تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی در همه عرصه‌های بشر را به دست می‌گیرد.

دبیر علمی اجلاسیه هوش مصنوعی ابرازداشت: برای رسیدن به وضعیت مطلوب منطبق با واقعیت‌های کشور، باید به هوش مصنوعی توجه ویژه داشت لذا مجمع جامعه مدرسین به این حوزه ورود کرد تا اساتید حوزوی با این فناوری آشنا شده و به رسالت خود عمل نمایند.

وی گفت: پنج کمیسیون علمی در ارتباط با هوش مصنوعی به منظور پیشبرد اهداف در این اجلاسیه تشکیل شده است؛ کمیسیون فلسفه هوش مصنوعی، اخلاق هوش مصنوعی و هوش مصنوعی و فقه و اصول تشکیل شده و دو کمیسیون هوش مصنوعی و علوم شناختی و هوش مصنوعی و حکمرانی نیز تشکیل خواهد شد.

وی ابرازداشت: امید است حوزه بتواند یک حرکت معرفتی و شناختی داشته باشد و آسیب شناسی و نیازسنجی مورد تاکید جامعه مدرسین است.

حجت الاسلام محمدی در پاسخ به خبرنگار آستان بهارستان گفت: پس از برگزاری این اجلاسیه برنامه‌های آتی خواهیم داشت زیرا هر کرسی نظریه پردازی، ترویجی و فعالیت علمی اگر ادامه پیدا نکند موفقیت کامل نخواهد داشت.

مهیا کردن فضایی برای ارتقای فعالیت‌های اساتید جامعه مدرسین

عضو هیات رئیسه جامعه مدرسین هم درادامه این نشست اظهارداشت: جامعه مدرسین با پیشینه بیش از نیم قرن در حال فعالیت است و به پیشنهاد رهبر انقلاب در آخرین سفر ایشان به قم تاسیس شده است و از مجموعه اساتیدی تشکیل شده که به عنوان پشتوانه علمی جامعه مدرسین پس از اتمام دروس عالی هفت سال تدریس درس خارج حوزه علمیه را داشته‌اند.

حجت الاسلام محمد محسن حاجی حیدری به اهداف این اجلاسیه اشاره کرد و افزود: تزریق اطلاعات به اساتید و ورود به علم به روز هدف اصلی برگزاری این اجلاسیه است.

وی گفت: رهبری فرمودند کشور نمی تواند خود را از امکانات علمی و پیشرفته دنیا محروم کند و به یقین هوش مصنوعی یکی از این علوم است و با توجه به اینکه بیشتر اساتید مجمع مدرسین حوزه علمیه یا مجتهد و یا نزدیک به اجتهاد هستند، مسلح شدن آنان به علوم روز سبب ارتقای کاری آنان در حوزه‌های مختلف از جمله فقه و اصول و اخلاق خواهد شد.

وی اظهارکرد: طبق منویات رهبری باید به لایه‌های زیرساختی هوش مصنوعی مسلط شد و به ظرفیت‌های بالقوه کشور دست یافت لذا ما فضایی مهیا خواهیم کرد که اساتید در تحقیقات و دستیابی به اهداف با سرعت و دقت بیشتر پیش روند.پایان پیام/۱۱۰

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا